
Ce mănâncă europenii de sărbători? Idei de aperitive şi deserturi
În afară de steluţele elveţiene cu scorţişoară, omuleţii nemţeşti de turtă dulce, rugulah-ul evreiesc, plăcintele poloneze cu mere de Hanukkah, cordon bleu franţuzesc şi ciocolată ganache, vasilopita grecească, cozonaci din Europa de Est, clătite ruseşti blini şi clătite cehe bramboracky? Ei bine, varietatea de reţete de sărbători este ampla.Reţete cu legume de sărbători
Cea mai bună metodă de a pătrunde în spiritul festiv al unei sărbători este de a ceda câtorva distractii culinare tradiţionale. Presupunând că nu sunteţi neapărat şi exclusiv un mare amator de fripturi şi prăjituri şi doriţi să rămâneţi fidel stilului de viaţă obişnuit chiar şi pe timp de sărbătoare, vă prezentăm o selecţie de mâncăruri festive bazate pe ingrediente din grădină.
Legume pentru stimularea apetitului şi a imaginaţiei:
- Cartofi: clătite de cartofi - latke evreieşti şi boxty irlandeze;
- Idei pentru spanac: Torta Pasqualina - o plăcintă italiană de Paști cu ricotta şi spanac;
- Delicii cu asparagus: Asparagi alla Parmigiana - o reţetă italiană;
- Varză murată: în mâncărurile cu carene nemţeşti, cehe şi poloneze;
- Amuzamente cu morcovi dulci: tsimme evreieşti de morcov - un desert foarte interesant.