Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Legume din grădină, legume de sărbătoare. Rețete de aperitive europene.

 

Ce mănâncă europenii de sărbători? Idei de aperitive şi deserturi

În afară de steluţele elveţiene cu scorţişoară, omuleţii nemţeşti de turtă dulce, rugulah-ul evreiesc, plăcintele poloneze cu mere de Hanukkah, cordon bleu franţuzesc şi ciocolată ganache, vasilopita grecească, cozonaci din Europa de Est, clătite ruseşti blini şi clătite cehe bramboracky? Ei bine, varietatea de reţete de sărbători este ampla.

Reţete cu legume de sărbători

Cea mai bună metodă de a pătrunde în spiritul festiv al unei sărbători este de a ceda câtorva distractii culinare tradiţionale. Presupunând că nu sunteţi neapărat şi exclusiv un mare amator de fripturi şi prăjituri şi doriţi să rămâneţi fidel stilului de viaţă obişnuit chiar şi pe timp de sărbătoare, vă prezentăm o selecţie de mâncăruri festive bazate pe ingrediente din grădină.

Legume pentru stimularea apetitului şi a imaginaţiei:

  • Cartofi: clătite de cartofi - latke evreieşti şi boxty irlandeze;
  • Idei pentru spanac: Torta Pasqualina - o plăcintă italiană de Paști cu ricotta şi spanac;
  • Delicii cu asparagus: Asparagi alla Parmigiana - o reţetă italiană;
  • Varză murată: în mâncărurile cu carene nemţeşti, cehe şi poloneze;
  • Amuzamente cu morcovi dulci: tsimme evreieşti de morcov - un desert foarte interesant.

Rețete care te-ar putea interesa

Mi Krop - Tăiței Thai prăjiți
Mi Krop - Tăiței Thai prăjiți

Mi Krop - macaroane thailandeze prăjite și crocante.

4 persoane 30-45 min Simplu
Plăcintă cu ciuperci în tigaie
Plăcintă cu ciuperci în tigaie

O rețetă pregătită de Jamila!

3 persoane 15-30 min Mediu
Gem de caise
Gem de caise

Un gust proaspăt și delicios.

5 persoane peste 45 min Simplu
Orez cu ciuperci și porumb
Orez cu ciuperci și porumb

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Legume din grădină, legume de sărbătoare. Rețete de aperitive europene.
 

Ce mănâncă europenii de sărbători? Idei de aperitive şi deserturi

În afară de steluţele elveţiene cu scorţişoară, omuleţii nemţeşti de turtă dulce, rugulah-ul evreiesc, plăcintele poloneze cu mere de Hanukkah, cordon bleu franţuzesc şi ciocolată ganache, vasilopita grecească, cozonaci din Europa de Est, clătite ruseşti blini şi clătite cehe bramboracky? Ei bine, varietatea de reţete de sărbători este ampla.

Reţete cu legume de sărbători

Cea mai bună metodă de a pătrunde în spiritul festiv al unei sărbători este de a ceda câtorva distractii culinare tradiţionale. Presupunând că nu sunteţi neapărat şi exclusiv un mare amator de fripturi şi prăjituri şi doriţi să rămâneţi fidel stilului de viaţă obişnuit chiar şi pe timp de sărbătoare, vă prezentăm o selecţie de mâncăruri festive bazate pe ingrediente din grădină.

Legume pentru stimularea apetitului şi a imaginaţiei:

  • Cartofi: clătite de cartofi - latke evreieşti şi boxty irlandeze;
  • Idei pentru spanac: Torta Pasqualina - o plăcintă italiană de Paști cu ricotta şi spanac;
  • Delicii cu asparagus: Asparagi alla Parmigiana - o reţetă italiană;
  • Varză murată: în mâncărurile cu carene nemţeşti, cehe şi poloneze;
  • Amuzamente cu morcovi dulci: tsimme evreieşti de morcov - un desert foarte interesant.