1. >Despre noi
  2. >Prioritatea zero deșeuri

Potrivit World Bank, cantitatea de deșeuri din lume ar putea crește cu până la 70% până în 2050. Prin urmare, atât conceptul de valorificare  integrală a deșeurilor rezultate - “zero waste”, cât și adoptarea unor noi obiceiuri sunt esențiale. Din fericire, comportamentul față de urgențele climatice este într-o continuă evoluție. Sortarea, reciclarea și compostul sunt motoarele unui mâine mai bun. Însă acțiunea nu este un lucru simplu pentru toată lumea. 

Acesta este motivul pentru care Bonduelle demarează numeroase inițiative pentru a simplifica consumul responsabil și pentru a-l aduce mai la îndemână, începând chiar cu ceea ce avem în dulapuri. Pentru o reciclare eficientă, totul începe de la ambalajele produselor alimentare.

Reciclarea: spre infinit și mai departe!

Aducem în prim plan ambalajele alimentare care pot fi refolosite sau reciclate, lucru care denotă respect față de planeta noastră și ne oferă control asupra modului în care influențăm mediul. Toate conservele și borcanele noastre pot fi reciclate la infinit. Prin urmare, obiectivul nostru până în anul 2025 este ca 100% dintre ambalajele noastre să fie 100% reciclabile sau reutilizabile, inclusiv cele care în prezent sunt făcute din plastic. Mai puțin plastic pentru a ne elibera planeta

Când vine vorba de plastic, suntem într-o continuă căutare de noi soluții aplicabile. Lucrăm la designul eco al ambalajelor, la optimizarea greutății și la maximizarea integrării materialelor reciclate sau bio, pentru a reduce folosirea materiilor fosile. Ambalajele noastre folosesc cu 6 grame mai puțin plastic și am eliminat capacele pentru dimensiunile mici. Aceaste schimbări conduc la  o reducere cu 46% a plasticului, aproximativ 550 tone pe an. În borcanele mici se face cea mai delicioasă salată!  Ne preocupă ambalajele alimentare create din plante, precum cele pe care le folosim în gama noastră organică și care sunt realizate în proporție de 45% din material bio, provenit din trestia de zahăr. Salatele noastre organice gata preparate sunt primele din categoria lor care beneficiază de un ambalaj cu design eco. Realizate din până la 30% material plastic reciclat certificat „Mass Balance” (protocol care documentează și urmărește conținutul reciclat), pungile noastre corespund unui flux economic circular. Căutăm să reducem consumul de material fosil virgin și să participăm activ în dezvoltarea sectorului de recuperare a deșeurilor din material plastic. Este rândul tău!

Consumatorii au și ei un rol de jucat în lanțul de valorificare integrală a deșeurilor rezultate. Sortarea corespunzătoare a ambalajelor permite reprocesarea deșeurilor în materiale reutilizabile. Prin urmare, extindem cercul răspunderii dinspre producători, înspre consumatori și fabrici. De azi înainte, poți începe și tu să refolosești borcanele de mazăre, ciuperci sau castraveți pentru a păstra gemul făcut în casă sau alte preparate (cu adevărat, cele mai bune gemuri se păstrează în borcane vechi!). Renunță la plastic și pătrunde în cercul infinit al reciclării!  Te gândești la o altă manieră de utilizare a conservelor deschise? Acoperă-le cu folie din ceară de albine! Un mod natural de depozitare a alimentelor, fără a mai folosi metri și metri de folie de plastic. Bonus: pot avea și rol decorativ! O activitate distractivă pe care să o faci împreună cu copiii în bucătărie!