

Semipreparatele şi mâncărurile la pachet pot fi foarte uşor îmbunătăţite adăugând legume, sau mazăre instant congelată sau felii de roşii. Dacă serviţi baghete de peşte congelate, vă recomandăm câteva idei pentru un amestec de mazăre congelata cu porumb congelat.
Iată câteva idei pentru ornarea mâncărurilor semipreparate:
- Puteţi pune peste pizza roşii deshidratate din conservă (cele mai bune sunt cele cu verdeţuri, condiment şi usturoi) şi legume congelate, de exemplu spanac tăiat mărunt, broccoli, mazăre şi porumb. Presăraţi brânză şi crutoane de pâine.
- Pe lasagna congelată puteţi pune felii groase de dovlecel şi roşie. Presăraţi totul cu parmezan şi daţi la cuptor. Serviţi cu salată.
Mâncarea mexicană semipreparată poate fi servită cu salsa instant, proaspăt preparată. Tăiaţi cubuleţe roşii, castraveţi, o ceapă şi nişte ţelină. Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi cu sare şi piper. Adăugaţi ardei iute tăiat cubuleţe şi coriandru proaspăt, tocat.
- Pe tarta congelată e bine să adăugaţi un strat de legume şi să daţi la cuptor până devine fierbinte, iar legumele se înmoaie. Merită să tăiaţi felii nişte ciuperci şi roşii, şi să tăiaţi julienne toţi ardeii coloraţi şi dovleceii felii.
- Când cumpăraţi clătite sau tortilla, le puteţi umple cu spanac congelat, tocat; nu este necesar să îl dezgheţaţi în prealabil, puteţi folosi rondele de spanac, amestecând cu brânză de vaci mai puţin grasă şi ceapă verde tăiată mărunt. Aşezaţi totul într-un vas termorezistent , turnaţi una-două conserve de roşii tocate cu verdeţuri, presăraţi brânză rasă pe deasupra şi daţi la cuptor.
- La mâncărurile indiene, puteţi prepara o salată asemănătoare cu raita. Amestecaţi castravete tăiat cubuleţe cu ceapă verde, morcov tocat şi năsturel tocat sau coriandru, cu iaurt natural degresat. Presăraţi mentă proaspătă, tocată şi puţin chili pudră.
- Pentru mâncarea chinezească vă recomandăm o salată orientală simplă. Amestecaţi muguri proaspeţi de fasole cu ceapă verde tăiată mărunt, muguri de bambus din conservă şi castane de apă. Serviţi salata pe un pat de frunze de varză de China pe care presăraţi puţin ulei de susan şi sos de soia.