Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Preparate din bucătăria românească

Românii au multe feluri diferite de mâncăruri specifice zonei balcanice ce includ elemente din Europa Centrală (în special adoptate din bucătăria germano-austriacă sau de la sașii stabiliți în Transilvania) și din Europa de Est.

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare este mămăliga, o mâncare servită ca atare (în loc de pâine) sau ca şi garnitură la un fel principal. Carnea de porc este cel mai des folosită în bucătăria românească, dar şi carnea de vită, de miel sau de peşte este de asemenea preferată.

Ciorbele

Multe feluri diferite de mâncare sunt incluse sub o denumire mai largă, cum ar fi ciorbele, care includ o gamă largă de supe cu un gust acru specific. Ciorbele pot fi cu carne și legume, ciorbe de burtă și supe de pește, toate sunt acrite cu suc de lămâie, smântână, oţet sau tradiționalul borș.

Specialități de Crăciun

Înainte de Crăciun, aproape fiecare familie din zona rurală sacrifică un porc și pregătește o varietate largă de mâncăruri, inclusive cârnați, caltaboș, tobă, piftie, tochitură sau jumări.

Sarmalele sunt întotdeauna o parte importantă a mesei de Crăciun. Sarmalele  au devenit un fel de marcă națională și aproape fiecare turist care vine în România a gustat cel puțin o dată sarmalele tradiţionale. Unii le preferă în foi de viță de vie, alţii în foi de varză murată, dar toţi au fost de fiecare dată încântaţi de sarmale.

Principalul desert de Crăciun este tradiționalul cozonac, o pâine dulce cu umplutură de nuci, mac și rahat.

Masa de Paşte

Felurile principale pentru masa de Paști sunt friptura de miel şi drobul de miel, o mâncare făcută din măruntaiele tocate de miel, ceapă verde, ouă şi pătrunjel. Cea mai des întâlnită prăjitură de Paști este pasca, o plăcintă specială, făcută din aluat dospit cu brânză de vaci dulce. Pasca în sine nu este foarte dulce, dar are un gust dulce datorită brânzei.

Clătitele sunt un alt desert delicios, se aseamănă oarecum cu crepes franţuzeşti și pot fi făcute cu ușurință dulci sau sărate, cu umplutură de brânză, ciuperci călite, gem sau ciocolată.

Băuturile

Țuica este o băutură alcoolică tipic românească, servită în cele mai multe familii de români. Vinul este o altă băutură preferată și vinul românesc este de renume internaţional pentru calitatea sa.

De fapt, România este unul din primii zece producători de vin din lume și soiurile locale cele mai apreciate sunt Feteasca, Grasa de Cotnari, Tămâioasa şi Busuioaca Bohotin, iar ca soiuri internaționale, sunt Rieslingul italian, Merlot, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay și Muscat Otonel.

Poate cel mai bun mod de a descrie preparatele din bucătăria românească este prin marea sa varietate. Călătorind în România, vei avea multe ocazii de a vizita locuri spectaculoase, de a cumpăra suveniruri și de a degusta preparate inedite din bucătăria tradițională.

Descoperă aici selecția specială pentru rețete de Crăciun!


Rețete care te-ar putea interesa

Salată de ton cu porumb
Salată de ton cu porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Feijoada - mâncare de fasole roșie cu bucăți de carne de porc
Feijoada - mâncare de fasole roșie cu bucăți de carne de porc

Feijoada este una dintre cele mai populare mâncăruri portugheze

3 persoane peste 45 min Simplu
Burger de vițel cu roșii cherry și ciuperci
Burger de vițel cu roșii cherry și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Calamar umplut cu feta și ciuperci
Calamar umplut cu feta și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane sub 15 min Simplu
Preparate din bucătăria românească

Românii au multe feluri diferite de mâncăruri specifice zonei balcanice ce includ elemente din Europa Centrală (în special adoptate din bucătăria germano-austriacă sau de la sașii stabiliți în Transilvania) și din Europa de Est.

Unul dintre cele mai populare feluri de mâncare este mămăliga, o mâncare servită ca atare (în loc de pâine) sau ca şi garnitură la un fel principal. Carnea de porc este cel mai des folosită în bucătăria românească, dar şi carnea de vită, de miel sau de peşte este de asemenea preferată.

Ciorbele

Multe feluri diferite de mâncare sunt incluse sub o denumire mai largă, cum ar fi ciorbele, care includ o gamă largă de supe cu un gust acru specific. Ciorbele pot fi cu carne și legume, ciorbe de burtă și supe de pește, toate sunt acrite cu suc de lămâie, smântână, oţet sau tradiționalul borș.

Specialități de Crăciun

Înainte de Crăciun, aproape fiecare familie din zona rurală sacrifică un porc și pregătește o varietate largă de mâncăruri, inclusive cârnați, caltaboș, tobă, piftie, tochitură sau jumări.

Sarmalele sunt întotdeauna o parte importantă a mesei de Crăciun. Sarmalele  au devenit un fel de marcă națională și aproape fiecare turist care vine în România a gustat cel puțin o dată sarmalele tradiţionale. Unii le preferă în foi de viță de vie, alţii în foi de varză murată, dar toţi au fost de fiecare dată încântaţi de sarmale.

Principalul desert de Crăciun este tradiționalul cozonac, o pâine dulce cu umplutură de nuci, mac și rahat.

Masa de Paşte

Felurile principale pentru masa de Paști sunt friptura de miel şi drobul de miel, o mâncare făcută din măruntaiele tocate de miel, ceapă verde, ouă şi pătrunjel. Cea mai des întâlnită prăjitură de Paști este pasca, o plăcintă specială, făcută din aluat dospit cu brânză de vaci dulce. Pasca în sine nu este foarte dulce, dar are un gust dulce datorită brânzei.

Clătitele sunt un alt desert delicios, se aseamănă oarecum cu crepes franţuzeşti și pot fi făcute cu ușurință dulci sau sărate, cu umplutură de brânză, ciuperci călite, gem sau ciocolată.

Băuturile

Țuica este o băutură alcoolică tipic românească, servită în cele mai multe familii de români. Vinul este o altă băutură preferată și vinul românesc este de renume internaţional pentru calitatea sa.

De fapt, România este unul din primii zece producători de vin din lume și soiurile locale cele mai apreciate sunt Feteasca, Grasa de Cotnari, Tămâioasa şi Busuioaca Bohotin, iar ca soiuri internaționale, sunt Rieslingul italian, Merlot, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Chardonnay și Muscat Otonel.

Poate cel mai bun mod de a descrie preparatele din bucătăria românească este prin marea sa varietate. Călătorind în România, vei avea multe ocazii de a vizita locuri spectaculoase, de a cumpăra suveniruri și de a degusta preparate inedite din bucătăria tradițională.

Descoperă aici selecția specială pentru rețete de Crăciun!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.