
Prepararea legumelor congelate poate ridica probleme dacă vă interesează menținerea culorilor vii și evitarea terciuirii specifice legumelor gătite timp prea îndelungat; firește că vă interesează... Să presupunem că doriți să fierbeți mazărea verde congelată pentru a putea fi servită ca adaos de culoare într-o salată.
- Trebuie să aveți grijă la cronometru: nu lăsați legumele să fiarbă până devin piure! 2-3 minute ar trebui să fie suficient. Dacă legumele pe care le folosiți vin cu instrucțiuni pe etichetă, urmați-le.
- Nu folosiți o oală mare plină cu apă: nu faceți supă! Ceea ce trebuie făcut e mai aproape de gătirea pe aburi, deci mazărea nu trebuie scufundată în apă complet.
- Țineți legumele sub jet de apă rece înainte de a le pune în apa fiartă. În felul acesta veți menține aroma.
- Încercați să nu striviți cu lingura păstăile. Întoarceți-le cu grijă de câteva ori în timpul fierberii, dar fără a exagera.
- Lăsați păstăile să se usuce în strecurătoare, nu le lăsați să stea în apa în care au fiert.
- Stoarceți o lămâie peste legumele preparate pentru a evidenția aroma lor naturală.
Păstăile congelate pot fi fierte, dar vă recomandăm să încercați să le căliți cu o linguriță de ulei organic. Înainte de a lua tigaia de pe flacără, adăugați condimente pentru a îmbogăți aroma și serviți imediat. Surprinzător, păstăile de mazăre verde congelate sunt ideale pentru prepararea salatelor de vară, mai ales în combinație cu un sos tartar sau thousand island.