Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Prepararea rapidă a păstăilor de mazăre verde congelate

Prepararea legumelor congelate poate ridica probleme dacă vă interesează menținerea culorilor vii și evitarea terciuirii specifice legumelor gătite timp prea îndelungat; firește că vă interesează... Să presupunem că doriți să fierbeți mazărea verde congelată pentru a putea fi servită ca adaos de culoare într-o salată. 

  • Trebuie să aveți grijă la cronometru: nu lăsați legumele să fiarbă până devin piure! 2-3 minute ar trebui să fie suficient. Dacă legumele pe care le folosiți vin cu instrucțiuni pe etichetă, urmați-le.
  • Nu folosiți o oală mare plină cu apă: nu faceți supă! Ceea ce trebuie făcut e mai aproape de gătirea pe aburi, deci mazărea nu trebuie scufundată în apă complet.
  • Țineți legumele sub jet de apă rece înainte de a le pune în apa fiartă. În felul acesta veți menține aroma.
  • Încercați să nu striviți cu lingura păstăile. Întoarceți-le cu grijă de câteva ori în timpul fierberii, dar fără a exagera.
  • Lăsați păstăile să se usuce în strecurătoare, nu le lăsați să stea în apa în care au fiert.
  • Stoarceți o lămâie peste legumele preparate pentru a evidenția aroma lor naturală.

Păstăile congelate pot fi fierte, dar vă recomandăm să încercați să le căliți cu o linguriță de ulei organic. Înainte de a lua tigaia de pe flacără, adăugați condimente pentru a îmbogăți aroma și serviți imediat. Surprinzător, păstăile de mazăre verde congelate sunt ideale pentru prepararea salatelor de vară, mai ales în combinație cu un sos tartar sau thousand island.


Rețete care te-ar putea interesa

Ciorbiță de văcuță
Ciorbiță de văcuță

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Legume de primăvară cu o notă ușoară de muștar
Legume de primăvară cu o notă ușoară de muștar

O rețetă delicioasă!

4 persoane 15-30 min Simplu
Sufleu de broccoli
Sufleu de broccoli

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

6 persoane sub 15 min Simplu
Sufleu cu spanac
Sufleu cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

5 persoane 15-30 min Simplu
Prepararea rapidă a păstăilor de mazăre verde congelate

Prepararea legumelor congelate poate ridica probleme dacă vă interesează menținerea culorilor vii și evitarea terciuirii specifice legumelor gătite timp prea îndelungat; firește că vă interesează... Să presupunem că doriți să fierbeți mazărea verde congelată pentru a putea fi servită ca adaos de culoare într-o salată. 

  • Trebuie să aveți grijă la cronometru: nu lăsați legumele să fiarbă până devin piure! 2-3 minute ar trebui să fie suficient. Dacă legumele pe care le folosiți vin cu instrucțiuni pe etichetă, urmați-le.
  • Nu folosiți o oală mare plină cu apă: nu faceți supă! Ceea ce trebuie făcut e mai aproape de gătirea pe aburi, deci mazărea nu trebuie scufundată în apă complet.
  • Țineți legumele sub jet de apă rece înainte de a le pune în apa fiartă. În felul acesta veți menține aroma.
  • Încercați să nu striviți cu lingura păstăile. Întoarceți-le cu grijă de câteva ori în timpul fierberii, dar fără a exagera.
  • Lăsați păstăile să se usuce în strecurătoare, nu le lăsați să stea în apa în care au fiert.
  • Stoarceți o lămâie peste legumele preparate pentru a evidenția aroma lor naturală.

Păstăile congelate pot fi fierte, dar vă recomandăm să încercați să le căliți cu o linguriță de ulei organic. Înainte de a lua tigaia de pe flacără, adăugați condimente pentru a îmbogăți aroma și serviți imediat. Surprinzător, păstăile de mazăre verde congelate sunt ideale pentru prepararea salatelor de vară, mai ales în combinație cu un sos tartar sau thousand island.