Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Prepararea rapidă a păstăilor de mazăre verde congelate

Prepararea legumelor congelate poate ridica probleme dacă vă interesează menținerea culorilor vii și evitarea terciuirii specifice legumelor gătite timp prea îndelungat; firește că vă interesează... Să presupunem că doriți să fierbeți mazărea verde congelată pentru a putea fi servită ca adaos de culoare într-o salată. 

  • Trebuie să aveți grijă la cronometru: nu lăsați legumele să fiarbă până devin piure! 2-3 minute ar trebui să fie suficient. Dacă legumele pe care le folosiți vin cu instrucțiuni pe etichetă, urmați-le.
  • Nu folosiți o oală mare plină cu apă: nu faceți supă! Ceea ce trebuie făcut e mai aproape de gătirea pe aburi, deci mazărea nu trebuie scufundată în apă complet.
  • Țineți legumele sub jet de apă rece înainte de a le pune în apa fiartă. În felul acesta veți menține aroma.
  • Încercați să nu striviți cu lingura păstăile. Întoarceți-le cu grijă de câteva ori în timpul fierberii, dar fără a exagera.
  • Lăsați păstăile să se usuce în strecurătoare, nu le lăsați să stea în apa în care au fiert.
  • Stoarceți o lămâie peste legumele preparate pentru a evidenția aroma lor naturală.

Păstăile congelate pot fi fierte, dar vă recomandăm să încercați să le căliți cu o linguriță de ulei organic. Înainte de a lua tigaia de pe flacără, adăugați condimente pentru a îmbogăți aroma și serviți imediat. Surprinzător, păstăile de mazăre verde congelate sunt ideale pentru prepararea salatelor de vară, mai ales în combinație cu un sos tartar sau thousand island.


Rețete care te-ar putea interesa

Clătite cu spanac la cuptor
Clătite cu spanac la cuptor

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

6 persoane 15-30 min Simplu
Crap umplut pe pat de legume
Crap umplut pe pat de legume

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

6 persoane 30-45 min Simplu
Rulouri umplute
Rulouri umplute

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Tartă cu ciuperci și pipote
Tartă cu ciuperci și pipote

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane peste 45 min Simplu
Prepararea rapidă a păstăilor de mazăre verde congelate

Prepararea legumelor congelate poate ridica probleme dacă vă interesează menținerea culorilor vii și evitarea terciuirii specifice legumelor gătite timp prea îndelungat; firește că vă interesează... Să presupunem că doriți să fierbeți mazărea verde congelată pentru a putea fi servită ca adaos de culoare într-o salată. 

  • Trebuie să aveți grijă la cronometru: nu lăsați legumele să fiarbă până devin piure! 2-3 minute ar trebui să fie suficient. Dacă legumele pe care le folosiți vin cu instrucțiuni pe etichetă, urmați-le.
  • Nu folosiți o oală mare plină cu apă: nu faceți supă! Ceea ce trebuie făcut e mai aproape de gătirea pe aburi, deci mazărea nu trebuie scufundată în apă complet.
  • Țineți legumele sub jet de apă rece înainte de a le pune în apa fiartă. În felul acesta veți menține aroma.
  • Încercați să nu striviți cu lingura păstăile. Întoarceți-le cu grijă de câteva ori în timpul fierberii, dar fără a exagera.
  • Lăsați păstăile să se usuce în strecurătoare, nu le lăsați să stea în apa în care au fiert.
  • Stoarceți o lămâie peste legumele preparate pentru a evidenția aroma lor naturală.

Păstăile congelate pot fi fierte, dar vă recomandăm să încercați să le căliți cu o linguriță de ulei organic. Înainte de a lua tigaia de pe flacără, adăugați condimente pentru a îmbogăți aroma și serviți imediat. Surprinzător, păstăile de mazăre verde congelate sunt ideale pentru prepararea salatelor de vară, mai ales în combinație cu un sos tartar sau thousand island.