Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Piramida alimentară pentru femei gravide

Cu cumpătare

Dieta. Fireşte, datorită noii situaţii creşte nevoia de vitamine, de substanţe minerale şi albumine, aşadar nevoia de energie. Există convingerea că dieta unei femei gravide se schimbă semnificativ în raport cu modul de alimentare zilnică al fiecăruia dintre noi. Acest lucru nu e chiar adevărat. Este evident faptul că dieta legată de « tovarăşul » nostru din burtică trebuie să fie mai bogată în vitamine, albumine şi substanţe minerale. În primul trimestru cantitatea creşte cu 150 kcal, în schimb în următoarele două trimestre cu 350 kcal pe zi.

Calciul şi fosforul pentru o dezvoltare corectă

Cele mai importante elemente ale piramidei alimentare în timpul sarcinii se consideră calciul şi fosforul. Calciul este temelia principală a sistemului osos al organismului. La fel ca şi fosforul care reprezintă unul dintre factorii principali ai osificării, înmagazinând energia în organism. Un litru de lapte sau de produse lactate este suficient pentru a asigura o mare parte din nevoile de fosfor şi de calciu. Surse foarte bune sunt fructele, legumele şi produsele din cereale. Să nu uităm de fier pe care îl găsim îndeosebi în ouă şi peşte.

Albumina - un element indispensabil

Un element de bază pentru dezvoltarea fătului în pântecul mamei este albumina. Datorită acesteia copilul se poate dezvolta. Albumină uşor asimilabilă se găseşte atât în produsele de origine animală, precum: ouăle, carnea de pasăre, brânza, peştele, precum şi carnea de viţel, cât şi în produsele de origine vegetală, precum: fulgii de grâu, de ovăz şi de porumb, pastele sau orezul brun. Nu trebuie să uităm de consumul sistematic de legume şi fructe. Se recomandă să mâncăm legume şi fructe de 4-5 ori pe zi.


Rețete care te-ar putea interesa

Ciorbiță de mazăre

Ciorbiță de mazăre

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

8 persoane 15-30 min Simplu
Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac

Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Rigatoni încoronați cu legume și sos de smântână

Rigatoni încoronați cu legume și sos de smântână

O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.

4 persoane 15-30 min Simplu
Chifteluțe de mazăre

Chifteluțe de mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Piramida alimentară pentru femei gravide

Cu cumpătare

Dieta. Fireşte, datorită noii situaţii creşte nevoia de vitamine, de substanţe minerale şi albumine, aşadar nevoia de energie. Există convingerea că dieta unei femei gravide se schimbă semnificativ în raport cu modul de alimentare zilnică al fiecăruia dintre noi. Acest lucru nu e chiar adevărat. Este evident faptul că dieta legată de « tovarăşul » nostru din burtică trebuie să fie mai bogată în vitamine, albumine şi substanţe minerale. În primul trimestru cantitatea creşte cu 150 kcal, în schimb în următoarele două trimestre cu 350 kcal pe zi.

Calciul şi fosforul pentru o dezvoltare corectă

Cele mai importante elemente ale piramidei alimentare în timpul sarcinii se consideră calciul şi fosforul. Calciul este temelia principală a sistemului osos al organismului. La fel ca şi fosforul care reprezintă unul dintre factorii principali ai osificării, înmagazinând energia în organism. Un litru de lapte sau de produse lactate este suficient pentru a asigura o mare parte din nevoile de fosfor şi de calciu. Surse foarte bune sunt fructele, legumele şi produsele din cereale. Să nu uităm de fier pe care îl găsim îndeosebi în ouă şi peşte.

Albumina - un element indispensabil

Un element de bază pentru dezvoltarea fătului în pântecul mamei este albumina. Datorită acesteia copilul se poate dezvolta. Albumină uşor asimilabilă se găseşte atât în produsele de origine animală, precum: ouăle, carnea de pasăre, brânza, peştele, precum şi carnea de viţel, cât şi în produsele de origine vegetală, precum: fulgii de grâu, de ovăz şi de porumb, pastele sau orezul brun. Nu trebuie să uităm de consumul sistematic de legume şi fructe. Se recomandă să mâncăm legume şi fructe de 4-5 ori pe zi.