Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Piept de pui și legume într-o prezentare nouă

Te-ai plictisit de clasicul piept de pui la grătar cu o salată colorată de legume ca garnitură? Ai probleme să decizi care să fie noile tipuri de prezentare a acestei combinații anume? Citește mai departe ca să afli un întreg set de posibilități și soluții inovatoare.

Un alt fel de a găti piept de pui la grătar

Înainte de a pune carnea pe grătar, trece-o printr-un amestec de 1/4 miere, 1/4 lapte și 1/2 ulei de susan. Nu ai nevoie de făină, întrucât vrei ca pieptul să prindă o culoare diferită, nu să fie trecut printr-o cocă. După ce s-au făcut pe grătar, pune câteva bucăți pe o farfurie cu legume la grătar. Dacă folosești ardei gras și ceapă, le poți trece și pe acestea prin amestec, pentru un efect și mai pronunțat. Rezultatul va fi colorat și aproape exotic.

Piept de pui cu legume la foc mic

Oamenii evită să gătească pieptul de pui la foc mic din cauza faptului că acesta iese prea uscat sau anost. Iată ce trebuie să faci:

  • taie carnea și pune-o într-un bol cu puțin lapte și suc de ananas;
  • după două ore, scoate carnea și trece-o pe sub un jet de apă;
  • prăjește rapid carnea cu puțin ulei, aproximativ 3 minute;
  • pune bucățile (fără ulei) în tigaie și gătește-le ca și când ai găti carne crudă;
  • adaugă legumele în partea a doua a procesului de gătire pentru a le conserva culorile. 

Salate reci

Pentru a aduce ceva nou în salatele cu piept de pui, trebuie să adaugi câteva ingrediente noi. Dintre toate opțiunile pe care le ai la îndemână, crutoanele sunt cea mai bună opțiune în ce privește aspectul. Asigură-te că crutoanele au cam aceeași mărime cu bucățile de piept de pui și că legumele (fierte, la grătar sau proaspete) sunt tăiate în bucăți mai mici. Și nu uita regula de aur: nu cumpăra niciodată crutoane; prepară-ți-le singură.


Rețete care te-ar putea interesa

Musaca de broccoli fără carne
Musaca de broccoli fără carne

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Plăcinte cu spanac
Plăcinte cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Rulouri de dovlecel cu quinoa, ciuperci și brânză feta
Rulouri de dovlecel cu quinoa, ciuperci și brânză feta

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 15-30 min Simplu
Bomboane de morcovi și cocos
Bomboane de morcovi și cocos

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

14 persoane 15-30 min Simplu
Piept de pui și legume într-o prezentare nouă

Te-ai plictisit de clasicul piept de pui la grătar cu o salată colorată de legume ca garnitură? Ai probleme să decizi care să fie noile tipuri de prezentare a acestei combinații anume? Citește mai departe ca să afli un întreg set de posibilități și soluții inovatoare.

Un alt fel de a găti piept de pui la grătar

Înainte de a pune carnea pe grătar, trece-o printr-un amestec de 1/4 miere, 1/4 lapte și 1/2 ulei de susan. Nu ai nevoie de făină, întrucât vrei ca pieptul să prindă o culoare diferită, nu să fie trecut printr-o cocă. După ce s-au făcut pe grătar, pune câteva bucăți pe o farfurie cu legume la grătar. Dacă folosești ardei gras și ceapă, le poți trece și pe acestea prin amestec, pentru un efect și mai pronunțat. Rezultatul va fi colorat și aproape exotic.

Piept de pui cu legume la foc mic

Oamenii evită să gătească pieptul de pui la foc mic din cauza faptului că acesta iese prea uscat sau anost. Iată ce trebuie să faci:

  • taie carnea și pune-o într-un bol cu puțin lapte și suc de ananas;
  • după două ore, scoate carnea și trece-o pe sub un jet de apă;
  • prăjește rapid carnea cu puțin ulei, aproximativ 3 minute;
  • pune bucățile (fără ulei) în tigaie și gătește-le ca și când ai găti carne crudă;
  • adaugă legumele în partea a doua a procesului de gătire pentru a le conserva culorile. 

Salate reci

Pentru a aduce ceva nou în salatele cu piept de pui, trebuie să adaugi câteva ingrediente noi. Dintre toate opțiunile pe care le ai la îndemână, crutoanele sunt cea mai bună opțiune în ce privește aspectul. Asigură-te că crutoanele au cam aceeași mărime cu bucățile de piept de pui și că legumele (fierte, la grătar sau proaspete) sunt tăiate în bucăți mai mici. Și nu uita regula de aur: nu cumpăra niciodată crutoane; prepară-ți-le singură.