Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cele mai apetisante bucătării ale lumii

Te invităm într-o călătorie culinară în jurul lumii. Descoperă diversitatea de gusturi și tradiții culinare din bucătăriile de pretutindeni. Testează acum reţetele verificate, cu fotografii de mâncăruri gata preparate. Orice combinație este o nouă formă de exotism. Cu cât amestecați rețete mai variate, cu atât mai intens va fi efectul pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. Bucătăriile lumii vă stau la dispoziție pentru a schimba încă o dată felul în care percepeți arta culinară și limitele ei incredibil de laxe, dacă aveți imaginație și deschidere la nou și la inedit.

Întreaga lume pe o farfurie!

Convingeţi-vă că bucătăria nu trebuie de loc să fie plictisitoare şi monotonă. Vă invităm la un minunat periplu în jurul lumii, pe traseul deliciilor artei culinare. Vă vom arăta cum să descoperiţi noi bunătăţi pentru degustat. Veţi afla de asemenea despre obiceiurile şi tradiţiile care domnesc la mesele diverselor ţări. Care staţie de pe acest periplu se va dovedi a fi cea mai îmbietoare? Veţi fi seduşi de bucătăria Italiei însorite, de cea a Mexicului înfocat, de subtilitatea Franţei sau – poate – de inegalabilele arome orientale? Aflaţi chiar acum. Drumul nostru începe de la bucătăria grecească, unde se simt influenţe importante ale bucătăriilor italiene şi turceşti. Această bucătărie este axată pe uleiul de măsline, pe legume şi mirodenii caracteristice regiunii mediteraneene. Secretul bucătăriei greceşti este bucuria meselor luate cu cei apropiaţi. Grecii iubesc mâncarea, de aceea apreciază o bucătărie cu gust bun. Nu trebuie să ne mire faptul că sunt gata să se deplaseze pe distanţe mari doar ca să ajungă la un anumit restaurant, unde servesc souvlaki la grătar, un fel de mâncare tradiţional grecesc. Să trecem apoi în Spania, în care mâncarea se abordează într-un stil ceva mai uşor. Spania ne seduce cu diversitatea mâncărurilor de peşte şi de legume. Gustul său unic se datorează popoarelor care au locuit de-a lungul secolelor în Peninsula Iberică. Bucătăria spaniolă şi-a câştigat faima datorită unor mâncăruri ca: paellaşi gazpacho. Următorul nostru reper este bucătăria japoneză, armonioasă, naturală şi considerată a fi cea mai sănătoasă din lume. Restaurantele Sushi apar, ca ciupercile după ploaie, în întreaga lume. Orezul alb şi soia sunt ingredientele care apar la fiecare masă. Bucătăria japoneză ne surprinde – nu fiecăruia îi place simplitatea frustă a ingredientelor şi formelor sale. În Japonia, a mânca înseamnă nu numai a satisface o nevoie umană, ci şi a trăi o experienţă estetică şi mistică. Importante sunt emoţiile pe care ni le trezeşte aspectul unei mese frumos prezentate, atmosfera şi starea noastră mentală şi spirituală. În ultimul timp, meniul bucătăriei mexicane este un adevărat şlagăr mondial. Să mergem deci în Mexic, ţară în care conchistadorii spanioli şi-au lăsat urmele în multe domenii, inclusiv în cel culinar. Întâlnirea a două culturi a dat o bucătărie minunată, aromată şi picantă. Înaintea sosirii spaniolilor, baza nutriţiei o constituia porumbul. Aluatul din mălai este baza din care se face pâinea mexicană ­– tortilla. Pentru echilibru, să facem un salt în Thailanda, a cărei bucătărie în sine constituie deja un bun pretext de a vizita această frumoasă ţară, ea reunind gustul iute, cu cel acru, amar şi dulce . Caracteristică este şi folosirea unor mirodenii proaspete şi a unor arome cum ar fi cea de lămâie verde şi de coriandru proaspăt. La fel ca şi în bucătăriile asiatice, orezul este principalul ingredient al mâncărurilor. În afara gustului, în bucătăria tailandeză important este şi aspectul. De aceea tailandezii apreciază foarte mult decoraţiile, care devin o adevărată artă prin  sculptarea legumelor şi a fructelor. Una din cele mai mari diversităţi şi sofisticări este trăsătura  bucătăriei hindusă. Ea oferă unele din cele mai cunoscute reţete vegetariene din lume. Masa se compune din aperitive – de cele mai multe ori salate – un fel principal şi din nemaipomenita pâine chapati, care se serveşte cu legume şi orez. Indienii cred că mâncarea a fost dăruită de zei oamenilor. De aceea, pregătire şi consumarea meselor trebuie făcută cu seriozitate, respect şi concentrare. A sosit timpul să poposim în Italia, a cărei bucătărie este considerată de unii gurmanzi ca fiind cea mai bună din lume. Sunt cunoscute feluri de mâncare italieneşti ce-şi au originile în secolul IV î.e.n.  Aromele intense sunt date de: uleiul de măsline prima presă (extra vergine), usturoi, şofran, oregano şi vin. Mâncărurile nu sunt complicate, dar au o bogăţie remarcabilă a gusturilor şi o enormă diversitate. Ne încântă mirosul ierburilor aromatice şi a roşiilor coapte la soare, al cepei şi ardeiului. La acelaşi soare care coace legumele se usucă unele din cele mai nobile mezeluri iuţi. Spaghetti şi pizza – sunt nişte simboluri; bucătăria celor nouăsprezece regiuni ale Italiei este mult mai bogată în diverse specialităţi. O altă regiune clasică pe harta culinară a lumii este Franţa - considerată de unii ca fiind patria celei mai bune bucătării din lume. Pentru francezul de rând, bucătăria este un element inseparabil de viaţa cotidiană - nu trebuie deci să ne mire că tocmai francezii au introdus termenul de savoir-vivre. Această artă de a trăi este cunoscută în lume tocmai datorită francezilor, care ştiu să promoveze ţara lor şi produsele ei. Chiar şi persoanele care nu sunt cunoscătoare ale secretelor culinare cunosc cele mai celebre alimente franceze, cum ar fi tartele, supa de ceapă, bagheta sau subtilul pui de baltă, precum şi melcii, serviţi în diverse moduri. Bucătăriile lumii descrise mai sus sunt doar un început al traseului nostru culinar. Există mult mai multe staţii pe traseul gustului. Iată ghidul dumneavoastră: vă va conduce spre cele mai fascinante bucătării ale lumii. Merită să faceţi popasuri pe acest drum, pentru a gusta mâncăruri atent selecţionate din reţetarul unei anumite bucătării.

POFTĂ BUNĂ!


Rețete care te-ar putea interesa

Risotto - mâncare pe bază de orez
Risotto - mâncare pe bază de orez

O excelentă mâncare italiană pe bază de orez. Se presupune că aceasta a fost adusă din China de Marco Polo.

4 persoane peste 45 min Mediu
Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumb
Salată caldă cu farfalle, ardei şi porumb

Pastele se împacă foarte bine cu legumele. O reţetă uşor de preparat, o idee pentru prânz sau cină, care va fi, cu siguranţă, pe placul familiei tale.

2 persoane 15-30 min Simplu
Mic dejun cu quinoa, lapte de cocos şi fructe de pădure
Mic dejun cu quinoa, lapte de cocos şi fructe de pădure

Dă startul zilei cu un delicios mic-dejun!

2 persoane 15-30 min Mediu
Adana Kebab cu castraveți murați
Adana Kebab cu castraveți murați

Această rețetă turcească, preparată în stil românesc cu carne tocată de oaie și vită, este o bună alternativă a tradiționalilor mititei la grătar.

2 persoane 30-45 min Mediu
Cele mai apetisante bucătării ale lumii

Te invităm într-o călătorie culinară în jurul lumii. Descoperă diversitatea de gusturi și tradiții culinare din bucătăriile de pretutindeni. Testează acum reţetele verificate, cu fotografii de mâncăruri gata preparate. Orice combinație este o nouă formă de exotism. Cu cât amestecați rețete mai variate, cu atât mai intens va fi efectul pentru dumneavoastră și familia dumneavoastră. Bucătăriile lumii vă stau la dispoziție pentru a schimba încă o dată felul în care percepeți arta culinară și limitele ei incredibil de laxe, dacă aveți imaginație și deschidere la nou și la inedit.

Întreaga lume pe o farfurie!

Convingeţi-vă că bucătăria nu trebuie de loc să fie plictisitoare şi monotonă. Vă invităm la un minunat periplu în jurul lumii, pe traseul deliciilor artei culinare. Vă vom arăta cum să descoperiţi noi bunătăţi pentru degustat. Veţi afla de asemenea despre obiceiurile şi tradiţiile care domnesc la mesele diverselor ţări. Care staţie de pe acest periplu se va dovedi a fi cea mai îmbietoare? Veţi fi seduşi de bucătăria Italiei însorite, de cea a Mexicului înfocat, de subtilitatea Franţei sau – poate – de inegalabilele arome orientale? Aflaţi chiar acum. Drumul nostru începe de la bucătăria grecească, unde se simt influenţe importante ale bucătăriilor italiene şi turceşti. Această bucătărie este axată pe uleiul de măsline, pe legume şi mirodenii caracteristice regiunii mediteraneene. Secretul bucătăriei greceşti este bucuria meselor luate cu cei apropiaţi. Grecii iubesc mâncarea, de aceea apreciază o bucătărie cu gust bun. Nu trebuie să ne mire faptul că sunt gata să se deplaseze pe distanţe mari doar ca să ajungă la un anumit restaurant, unde servesc souvlaki la grătar, un fel de mâncare tradiţional grecesc. Să trecem apoi în Spania, în care mâncarea se abordează într-un stil ceva mai uşor. Spania ne seduce cu diversitatea mâncărurilor de peşte şi de legume. Gustul său unic se datorează popoarelor care au locuit de-a lungul secolelor în Peninsula Iberică. Bucătăria spaniolă şi-a câştigat faima datorită unor mâncăruri ca: paellaşi gazpacho. Următorul nostru reper este bucătăria japoneză, armonioasă, naturală şi considerată a fi cea mai sănătoasă din lume. Restaurantele Sushi apar, ca ciupercile după ploaie, în întreaga lume. Orezul alb şi soia sunt ingredientele care apar la fiecare masă. Bucătăria japoneză ne surprinde – nu fiecăruia îi place simplitatea frustă a ingredientelor şi formelor sale. În Japonia, a mânca înseamnă nu numai a satisface o nevoie umană, ci şi a trăi o experienţă estetică şi mistică. Importante sunt emoţiile pe care ni le trezeşte aspectul unei mese frumos prezentate, atmosfera şi starea noastră mentală şi spirituală. În ultimul timp, meniul bucătăriei mexicane este un adevărat şlagăr mondial. Să mergem deci în Mexic, ţară în care conchistadorii spanioli şi-au lăsat urmele în multe domenii, inclusiv în cel culinar. Întâlnirea a două culturi a dat o bucătărie minunată, aromată şi picantă. Înaintea sosirii spaniolilor, baza nutriţiei o constituia porumbul. Aluatul din mălai este baza din care se face pâinea mexicană ­– tortilla. Pentru echilibru, să facem un salt în Thailanda, a cărei bucătărie în sine constituie deja un bun pretext de a vizita această frumoasă ţară, ea reunind gustul iute, cu cel acru, amar şi dulce . Caracteristică este şi folosirea unor mirodenii proaspete şi a unor arome cum ar fi cea de lămâie verde şi de coriandru proaspăt. La fel ca şi în bucătăriile asiatice, orezul este principalul ingredient al mâncărurilor. În afara gustului, în bucătăria tailandeză important este şi aspectul. De aceea tailandezii apreciază foarte mult decoraţiile, care devin o adevărată artă prin  sculptarea legumelor şi a fructelor. Una din cele mai mari diversităţi şi sofisticări este trăsătura  bucătăriei hindusă. Ea oferă unele din cele mai cunoscute reţete vegetariene din lume. Masa se compune din aperitive – de cele mai multe ori salate – un fel principal şi din nemaipomenita pâine chapati, care se serveşte cu legume şi orez. Indienii cred că mâncarea a fost dăruită de zei oamenilor. De aceea, pregătire şi consumarea meselor trebuie făcută cu seriozitate, respect şi concentrare. A sosit timpul să poposim în Italia, a cărei bucătărie este considerată de unii gurmanzi ca fiind cea mai bună din lume. Sunt cunoscute feluri de mâncare italieneşti ce-şi au originile în secolul IV î.e.n.  Aromele intense sunt date de: uleiul de măsline prima presă (extra vergine), usturoi, şofran, oregano şi vin. Mâncărurile nu sunt complicate, dar au o bogăţie remarcabilă a gusturilor şi o enormă diversitate. Ne încântă mirosul ierburilor aromatice şi a roşiilor coapte la soare, al cepei şi ardeiului. La acelaşi soare care coace legumele se usucă unele din cele mai nobile mezeluri iuţi. Spaghetti şi pizza – sunt nişte simboluri; bucătăria celor nouăsprezece regiuni ale Italiei este mult mai bogată în diverse specialităţi. O altă regiune clasică pe harta culinară a lumii este Franţa - considerată de unii ca fiind patria celei mai bune bucătării din lume. Pentru francezul de rând, bucătăria este un element inseparabil de viaţa cotidiană - nu trebuie deci să ne mire că tocmai francezii au introdus termenul de savoir-vivre. Această artă de a trăi este cunoscută în lume tocmai datorită francezilor, care ştiu să promoveze ţara lor şi produsele ei. Chiar şi persoanele care nu sunt cunoscătoare ale secretelor culinare cunosc cele mai celebre alimente franceze, cum ar fi tartele, supa de ceapă, bagheta sau subtilul pui de baltă, precum şi melcii, serviţi în diverse moduri. Bucătăriile lumii descrise mai sus sunt doar un început al traseului nostru culinar. Există mult mai multe staţii pe traseul gustului. Iată ghidul dumneavoastră: vă va conduce spre cele mai fascinante bucătării ale lumii. Merită să faceţi popasuri pe acest drum, pentru a gusta mâncăruri atent selecţionate din reţetarul unei anumite bucătării.

POFTĂ BUNĂ!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.