Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Nashi, o varietate de pere japoneze, excelente pentru compot

 

100g de nashi – 53 kcal

Nashi conţine calciu, potasiu, fosfor şi vitamina C.

Pere japoneze

Nashi este un fruct rotund, de mărimea unui măr, cu aromă de pere. Este un fruct parfumat, cu gust proaspăt, dulce-acrişor. Acest fruct, adesea întrebuinţat în bucătăria chineză, este consumat mai ales crud, fiind mai bun dacă este rece. Pulpa fructului este crocantă şi puţin granulată, motiv pentru care nashi se mai numeşte „para de nisip”. Nashi se pune mai ales în salate şi compoturi; sunt bune şi deshidratate şi uneori sunt folosite în producţia de vinuri. Dacă le depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecate, rezistă cam două luni.

Pentru sănătate

Sucul preparat din fructele proaspete sau uscate de nashi se poate folosi la tratarea urolitiazei, având de asemenea proprietăţi antipiretice şi antitusive; datorită unui conţinut mic de tanină, fructul nashi are şi proprietăţi antidiareice.


Rețete care te-ar putea interesa

Cremă de mazăre cu unt și mentă
Cremă de mazăre cu unt și mentă

O gustare minunată de vară!

4 persoane 30-45 min Simplu
Șnițel de biban în fulgi de porumb
Șnițel de biban în fulgi de porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Tort de salata de boeuf
Tort de salata de boeuf

Rețeta este pentru 3 blaturi de tort de salata de boeuf.

6 persoane peste 45 min Mediu
Tocăniță de fasole franțuzească
Tocăniță de fasole franțuzească

Tocăniță tipic bulgărească preparată în fiecare casă.

3 persoane 30-45 min Simplu
Nashi, o varietate de pere japoneze, excelente pentru compot
 

100g de nashi – 53 kcal

Nashi conţine calciu, potasiu, fosfor şi vitamina C.

Pere japoneze

Nashi este un fruct rotund, de mărimea unui măr, cu aromă de pere. Este un fruct parfumat, cu gust proaspăt, dulce-acrişor. Acest fruct, adesea întrebuinţat în bucătăria chineză, este consumat mai ales crud, fiind mai bun dacă este rece. Pulpa fructului este crocantă şi puţin granulată, motiv pentru care nashi se mai numeşte „para de nisip”. Nashi se pune mai ales în salate şi compoturi; sunt bune şi deshidratate şi uneori sunt folosite în producţia de vinuri. Dacă le depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecate, rezistă cam două luni.

Pentru sănătate

Sucul preparat din fructele proaspete sau uscate de nashi se poate folosi la tratarea urolitiazei, având de asemenea proprietăţi antipiretice şi antitusive; datorită unui conţinut mic de tanină, fructul nashi are şi proprietăţi antidiareice.