Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Nashi, o varietate de pere japoneze, excelente pentru compot

 

100g de nashi – 53 kcal

Nashi conţine calciu, potasiu, fosfor şi vitamina C.

Pere japoneze

Nashi este un fruct rotund, de mărimea unui măr, cu aromă de pere. Este un fruct parfumat, cu gust proaspăt, dulce-acrişor. Acest fruct, adesea întrebuinţat în bucătăria chineză, este consumat mai ales crud, fiind mai bun dacă este rece. Pulpa fructului este crocantă şi puţin granulată, motiv pentru care nashi se mai numeşte „para de nisip”. Nashi se pune mai ales în salate şi compoturi; sunt bune şi deshidratate şi uneori sunt folosite în producţia de vinuri. Dacă le depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecate, rezistă cam două luni.

Pentru sănătate

Sucul preparat din fructele proaspete sau uscate de nashi se poate folosi la tratarea urolitiazei, având de asemenea proprietăţi antipiretice şi antitusive; datorită unui conţinut mic de tanină, fructul nashi are şi proprietăţi antidiareice.


Rețete care te-ar putea interesa

Supă minestrone cu broccoli
Supă minestrone cu broccoli

O supă colorată și gustoasă, cu multe legume și puține ingrediente

2 persoane 15-30 min Simplu
Gazpacho - supă rece
Gazpacho - supă rece

Delicioasa supă rece de legume spaniolă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Ruladă de spanac și porumb
Ruladă de spanac și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Frittata cu ciuperci
Frittata cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Nashi, o varietate de pere japoneze, excelente pentru compot
 

100g de nashi – 53 kcal

Nashi conţine calciu, potasiu, fosfor şi vitamina C.

Pere japoneze

Nashi este un fruct rotund, de mărimea unui măr, cu aromă de pere. Este un fruct parfumat, cu gust proaspăt, dulce-acrişor. Acest fruct, adesea întrebuinţat în bucătăria chineză, este consumat mai ales crud, fiind mai bun dacă este rece. Pulpa fructului este crocantă şi puţin granulată, motiv pentru care nashi se mai numeşte „para de nisip”. Nashi se pune mai ales în salate şi compoturi; sunt bune şi deshidratate şi uneori sunt folosite în producţia de vinuri. Dacă le depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecate, rezistă cam două luni.

Pentru sănătate

Sucul preparat din fructele proaspete sau uscate de nashi se poate folosi la tratarea urolitiazei, având de asemenea proprietăţi antipiretice şi antitusive; datorită unui conţinut mic de tanină, fructul nashi are şi proprietăţi antidiareice.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.