Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Nashi, o varietate de pere japoneze, excelente pentru compot

 

100g de nashi – 53 kcal

Nashi conţine calciu, potasiu, fosfor şi vitamina C.

Pere japoneze

Nashi este un fruct rotund, de mărimea unui măr, cu aromă de pere. Este un fruct parfumat, cu gust proaspăt, dulce-acrişor. Acest fruct, adesea întrebuinţat în bucătăria chineză, este consumat mai ales crud, fiind mai bun dacă este rece. Pulpa fructului este crocantă şi puţin granulată, motiv pentru care nashi se mai numeşte „para de nisip”. Nashi se pune mai ales în salate şi compoturi; sunt bune şi deshidratate şi uneori sunt folosite în producţia de vinuri. Dacă le depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecate, rezistă cam două luni.

Pentru sănătate

Sucul preparat din fructele proaspete sau uscate de nashi se poate folosi la tratarea urolitiazei, având de asemenea proprietăţi antipiretice şi antitusive; datorită unui conţinut mic de tanină, fructul nashi are şi proprietăţi antidiareice.


Rețete care te-ar putea interesa

Mușchi de vită la cuptor - svickova
Mușchi de vită la cuptor - svickova

Descoperă acum o rețetă delicioasa cehească cu tradiție.

3 persoane peste 45 min Mediu
Ruladă de pui umplută cu morcovi și spanac
Ruladă de pui umplută cu morcovi și spanac

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Mousse de morcovi și mango
Mousse de morcovi și mango

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Chec cu morcovi și dovleac
Chec cu morcovi și dovleac

Rețetă delicioasă și sățioasă.

10 persoane peste 45 min Simplu
Nashi, o varietate de pere japoneze, excelente pentru compot
 

100g de nashi – 53 kcal

Nashi conţine calciu, potasiu, fosfor şi vitamina C.

Pere japoneze

Nashi este un fruct rotund, de mărimea unui măr, cu aromă de pere. Este un fruct parfumat, cu gust proaspăt, dulce-acrişor. Acest fruct, adesea întrebuinţat în bucătăria chineză, este consumat mai ales crud, fiind mai bun dacă este rece. Pulpa fructului este crocantă şi puţin granulată, motiv pentru care nashi se mai numeşte „para de nisip”. Nashi se pune mai ales în salate şi compoturi; sunt bune şi deshidratate şi uneori sunt folosite în producţia de vinuri. Dacă le depozitaţi în locuri răcoroase şi întunecate, rezistă cam două luni.

Pentru sănătate

Sucul preparat din fructele proaspete sau uscate de nashi se poate folosi la tratarea urolitiazei, având de asemenea proprietăţi antipiretice şi antitusive; datorită unui conţinut mic de tanină, fructul nashi are şi proprietăţi antidiareice.