Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Inspirație culinară de luat acasă: modul armean de a găti sănătos

 

Bucătărie armeană

Particularitatea care deosebește bucătăria armeană de alte bucătării din Zona Caucazilor de Sud constă în libertatea jocului cu ingredientele sănătoase – legume, păstăi, grăunțe și lactate.
Acesta este motivul pentru care bucătăria armeană atât de puțin cunoscută, asociată de obicei cu carnea la grătar și pita, poate fi o sursă extraordinară de inspirație culinară pentru cei pasionați de gătitul cu legume sau pentru cei care doresc să mănânce bine și sănătos.

Felurile de mâncare specifice din bucătăria armeană, bogate în ingrediente sănătoase includ: Supă de linte – aceasta constă într-un amestec de linte neagră, roșii și ceapă la care se adaugă ulei de măsline, suc de lămâie și pătrunjel tocat ca dressing. Vinetele, năutul și alte legume se pot adăuga în compoziție pentru un gust mai bogat.

Blghourapour - această supă dulce constă în arpacaș fiert în suc de struguri și este mult mai gustoasă decât sună. Este un fel de mâncare dulce, prin urmare, nu va fi pe gustul tuturor.

Jajukh – este făcut din iaurt sau sos de usturoi cu castraveți tăiați cubulețe, fiind una dintre cele mai simple și mai neobișnuite salate pe care le-ați gustat vreodată. Puteți adăuga sos de roșii, tahina și suc de lămâie. Dzavarapour – conține cartofi, arpacaș și piure de roșii, fiind o supă cu gălbenușe adăugate chiar la sfârșit.

Simplitatea, varietatea și originalitatea

Sunt câteva dintre însușirile bucătăriei armene. Felurile de mâncare descrise mai sus schițează sumar baza bucătăriei armene; dacă doriți să studiați stilul de gătit armean în profunzime, veți descoperi suficiente inspirații culinare pentru a vă dubla arsenalul de rețete extraordinare. În fine, vă recomandăm cu căldură aceste mâncăruri.


Rețete care te-ar putea interesa

Lipie cu porumb și dressing de smântână
Lipie cu porumb și dressing de smântână

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Spanac cremos cu ou
Spanac cremos cu ou

O rețetă pregătită de Jamila!

4 persoane 15-30 min Simplu
Legume de primăvară răsfățate la cuptor
Legume de primăvară răsfățate la cuptor

Un gust deosebit pentru momente speciale alături de cei dragi.

4 persoane 15-30 min Mediu
Pulpă de rață confiată cu legume de primăvară
Pulpă de rață confiată cu legume de primăvară

O rețetă delicioasă și sățioasă!

2 persoane peste 45 min Complex
Inspirație culinară de luat acasă: modul armean de a găti sănătos
 

Bucătărie armeană

Particularitatea care deosebește bucătăria armeană de alte bucătării din Zona Caucazilor de Sud constă în libertatea jocului cu ingredientele sănătoase – legume, păstăi, grăunțe și lactate.
Acesta este motivul pentru care bucătăria armeană atât de puțin cunoscută, asociată de obicei cu carnea la grătar și pita, poate fi o sursă extraordinară de inspirație culinară pentru cei pasionați de gătitul cu legume sau pentru cei care doresc să mănânce bine și sănătos.

Felurile de mâncare specifice din bucătăria armeană, bogate în ingrediente sănătoase includ: Supă de linte – aceasta constă într-un amestec de linte neagră, roșii și ceapă la care se adaugă ulei de măsline, suc de lămâie și pătrunjel tocat ca dressing. Vinetele, năutul și alte legume se pot adăuga în compoziție pentru un gust mai bogat.

Blghourapour - această supă dulce constă în arpacaș fiert în suc de struguri și este mult mai gustoasă decât sună. Este un fel de mâncare dulce, prin urmare, nu va fi pe gustul tuturor.

Jajukh – este făcut din iaurt sau sos de usturoi cu castraveți tăiați cubulețe, fiind una dintre cele mai simple și mai neobișnuite salate pe care le-ați gustat vreodată. Puteți adăuga sos de roșii, tahina și suc de lămâie. Dzavarapour – conține cartofi, arpacaș și piure de roșii, fiind o supă cu gălbenușe adăugate chiar la sfârșit.

Simplitatea, varietatea și originalitatea

Sunt câteva dintre însușirile bucătăriei armene. Felurile de mâncare descrise mai sus schițează sumar baza bucătăriei armene; dacă doriți să studiați stilul de gătit armean în profunzime, veți descoperi suficiente inspirații culinare pentru a vă dubla arsenalul de rețete extraordinare. În fine, vă recomandăm cu căldură aceste mâncăruri.