
O regulă de bază trebuie notată încă de la început: nu folosi vin roșu obișnuit atunci când gătești. Dacă nu ai la dispoziție un vin de calitate, mai bine evită-l de tot. În timpul preparării, gustul vinului devine mai vizibil; dacă gustul nu este perfect, mâncarea ta va fi compromisă.
O a doua regulă este să încerci să potrivești tipul vinului cu legumele pe care vrei să le gătești, concentrându-te pe doi factori: dulceața și aciditatea vinului. Alege vin roșu sec pentru legume dulci; alege o varietate acidă pentru legume acide (cum ar fi roșiile).
În afară de asta, tot restul este contextual în cadrul acestei combinații. Am selectat câteva fapte și reguli interesante pentru a te ajuta să integrezi mai bine vinul roșu în orice mix de legume Bonduelle. Folosește-te de sfaturi cu atenție, și te vei putea bucura de un fel de mâncare arătos și sănătos în doar câteva minute:
- Combină vinul roșu cu puțin oțet aromatic (orice varietate mediteraneană se potrivește). Evită totuși oțetul balsamic, întrucât este prea asemănător vinului roșu și efectul va fi anost.
- Dacă gătești mix de legume cu vin roșu, scufundă-le complet; altfel, părțile care vor rămâne deasupra se vor usca într-un mod complet neatrăgător.
- Majoritatea mâncărurilor cu legume și vin roșu merg bine cu cimbru, frunze de dafin (în cantități mici), piper negru și roșu și busuioc.
- Sfecla roșie și anghinarea sunt ideale pentru vin roșu. Fierbe-le 40 de minute pentru o consistență ideală.
- Gătitul la foc mic este întotdeauna o idee bună, pentru că vinul roșu are alcool și o parte din acesta trebuie să se elimine în timpul procesului.