Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Misterul ciupercilor delicioase

Ciupercile
 
Curios lucru, ciupercile nu sunt plante. Se apropie mai mult de regnul animal, dar aparţin Regnului Fungi, care este diferit de plante şi animale. Au nevoie de locuri cu umiditate crescută pentru a se dezvolta. Ciupercile nu conţin clorofilă pentru a-şi produce propria hrană şi preiau substanţe organice deja formate din mediul în care trăiesc.

Unele specii sunt parazite şi se hrănesc cu organisme vii. În unele cazuri, relaţia dintre parazit şi gazdă este simbiotică. Ciupercile mychorrhizal care cresc pe rădăcinile copacilor îi ajută pe aceştia la absorbţia apei şi sărurilor minerale. Toată lumea a auzit de expresia „A se înmulţi ca ciupercile după ploaie“. Ciupercile cresc aşa de repede pentru că au rezerve ascunse în partea organismului lor ce se găseşte ascunsă sub pământ. Pe lângă asta, ciupercile nu se dezvoltă prin diviziune celulară, ca plantele şi animalele. Cresc prin extinderea de celule, care necesită foarte puţină energie. Astfel, celulele sunt pur şi simplu umplute cu apă. Aşa se face că o ciupercă poate creşte în mărime atât de mult peste noapte Multe ciuperci comestibile pot fi confundate cu cele otrăvitoare, din cauza similitudinii aspectului lor. Cu toate acestea, beneficiile ciupercilor sunt importante pentru organism – ele sunt o sursă excelentă de proteine, conțin vitaminele A, B1 și B2, și au puține calorii. În plus, proprietățile ciupercilor le permit să fie ușor de preparat și delicioase, indiferent de rețeta folosită.


Rețete care te-ar putea interesa

Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă

Chec cu spanac, ciuperci și buline de urdă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 15-30 min Simplu
Mâncare de ciuperci cu cartofi

Mâncare de ciuperci cu cartofi

Un preparat special, ce merită încercat

4 persoane peste 45 min Mediu
Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac

Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Dim Sum - gustări chinezești umplute cu creveți și carne de porc

Dim Sum - gustări chinezești umplute cu creveți și carne de porc

Dim Sum sunt mici gustări chinezești, acestea pot fi sub formă de rulouri umplute cu fructe de mare, sarmale, chifle sau crochete.

4 persoane peste 45 min Simplu
Misterul ciupercilor delicioase
Ciupercile
 
Curios lucru, ciupercile nu sunt plante. Se apropie mai mult de regnul animal, dar aparţin Regnului Fungi, care este diferit de plante şi animale. Au nevoie de locuri cu umiditate crescută pentru a se dezvolta. Ciupercile nu conţin clorofilă pentru a-şi produce propria hrană şi preiau substanţe organice deja formate din mediul în care trăiesc.

Unele specii sunt parazite şi se hrănesc cu organisme vii. În unele cazuri, relaţia dintre parazit şi gazdă este simbiotică. Ciupercile mychorrhizal care cresc pe rădăcinile copacilor îi ajută pe aceştia la absorbţia apei şi sărurilor minerale. Toată lumea a auzit de expresia „A se înmulţi ca ciupercile după ploaie“. Ciupercile cresc aşa de repede pentru că au rezerve ascunse în partea organismului lor ce se găseşte ascunsă sub pământ. Pe lângă asta, ciupercile nu se dezvoltă prin diviziune celulară, ca plantele şi animalele. Cresc prin extinderea de celule, care necesită foarte puţină energie. Astfel, celulele sunt pur şi simplu umplute cu apă. Aşa se face că o ciupercă poate creşte în mărime atât de mult peste noapte Multe ciuperci comestibile pot fi confundate cu cele otrăvitoare, din cauza similitudinii aspectului lor. Cu toate acestea, beneficiile ciupercilor sunt importante pentru organism – ele sunt o sursă excelentă de proteine, conțin vitaminele A, B1 și B2, și au puține calorii. În plus, proprietățile ciupercilor le permit să fie ușor de preparat și delicioase, indiferent de rețeta folosită.