
Aceste mini omlete cu legume în formă de brioşe sunt uşor de preparat, sănătoase şi incredibil de delicioase. Să nu mai vorbim de aspectul drăgălaş şi apetisant ! Le poţi prepara pentru o petrecere, un brunch sau te poţi bucura de ele ca o simplă gustare la micul dejun, prânz sau cină.
Pentru a le realiza ai nevoie de: 9 ouă, 1/2 cană spanac (congelat) şi tocat, 1/3 cană lapte degresat, 1 / 3 cană făină integrală de grâu, 1/4 cană brânză Cheddar 2% rasă, 1 lingură busuioc proaspăt tocat, 1 roşie mică, mărunţită, 1/2 linguriţă sare de mare, 1/2 linguriţă piper negru, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu.
Opţional: câteva feliuţe bacon cubuleţe sau somon afumat mărunţit; boabe de mazăre congelată, cubuleţe de dovlecei şi ardei gras roşu sau/şi verde; ceapă mărunţită; un praf de usturoi.
Se încălzeşte cuptorul la foc mediu.
Se sparg ouăle într-un castron şi se amestecă cu un praf de sare şi piper; se adaugă în ploaie făina concomitent cu laptele degresat până la omogenizare;
Se adaugă apoi restul ingredientelor şi se amestecă totul împreună;
Toarnă apoi 1-2 linguri din amestec în formele de brioşe/muffins în care ai pulverizat înainte puţin ulei de măsline sau foloseşte forme din silicon de care amestecul nu se poate lipi;
Pune formele apoi în cuptorul încins şi coace-le timp de 25 la 30 de minute; verifică cu furculiţa pentru a te asigura că sunt gata.
Scoate-le din cuptor și încearcă uşor să le scoţi apoi din formă fără să le strici aspectul.
Opţiunea de congelare: După coacere lasă brioşele de omletă să se răcească pe hârtia de copt ceruită, împachetează-le apoi şi pune-le la congelator până se întăresc. După ce s-au întărit transferă-le în pungi din plastic pentru congelare, resigilabile şi reintrodu-le în congelator. Pentru a le utiliza, se scot din congelator, se pun într-o formă de brioşă unsă şi se reîncălzesc în cuptorul preîncălzit la 350° acoperite cu o folie sau în cuptorul cu microunde câte 30-60 secunde sau până la încălzire.