Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mini omlete cu legume în forme de brioșe

Aceste mini omlete cu legume în formă de brioşe sunt uşor de preparat, sănătoase şi incredibil de delicioase. Să nu mai vorbim de aspectul drăgălaş şi apetisant ! Le poţi prepara pentru o petrecere, un brunch sau te poţi bucura de ele ca o simplă gustare la micul dejun, prânz sau cină.

Pentru a le realiza ai nevoie de: 9 ouă, 1/2 cană spanac (congelat) şi tocat, 1/3 cană lapte degresat, 1 / 3 cană făină integrală de grâu, 1/4 cană brânză Cheddar 2% rasă, 1 lingură busuioc proaspăt tocat, 1 roşie mică, mărunţită, 1/2 linguriţă sare de mare, 1/2 linguriţă piper negru, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu.

Opţional: câteva feliuţe bacon cubuleţe sau somon afumat mărunţit; boabe de mazăre congelată, cubuleţe de dovlecei şi ardei gras roşu sau/şi verde; ceapă mărunţită; un praf de usturoi.

Se încălzeşte cuptorul la foc mediu.

Se sparg ouăle într-un castron şi se amestecă cu un praf de sare şi piper; se adaugă în ploaie făina concomitent cu laptele degresat până la omogenizare;

Se adaugă apoi restul ingredientelor şi se amestecă totul împreună;

Toarnă apoi 1-2 linguri din amestec în formele de brioşe/muffins în care ai pulverizat înainte puţin ulei de măsline sau foloseşte forme din silicon de care amestecul nu se poate lipi;

Pune formele apoi în cuptorul încins şi coace-le timp de 25 la 30 de minute; verifică cu furculiţa pentru a te asigura că sunt gata.

Scoate-le din cuptor și încearcă uşor să le scoţi apoi din formă fără să le strici aspectul.


Opţiunea de congelare: După coacere lasă brioşele de omletă să se răcească pe hârtia de copt ceruită, împachetează-le apoi şi pune-le la congelator până se întăresc. După ce s-au întărit transferă-le în pungi din plastic pentru congelare, resigilabile şi reintrodu-le în congelator. Pentru a le utiliza, se scot din congelator, se pun într-o formă de brioşă unsă şi se reîncălzesc în cuptorul preîncălzit la 350° acoperite cu o folie sau în cuptorul cu microunde câte 30-60 secunde sau până la încălzire.


Rețete care te-ar putea interesa

Gratin cu broccoli, praz și ciupercuțe

Gratin cu broccoli, praz și ciupercuțe

Un amestec delicios de praz, broccoli, șuncă, telemea și ciupercuțe!

4 persoane 15-30 min Simplu
Ardei umplut cu ciuperci

Ardei umplut cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Supă-cremă de cartofi cu ciuperci

Supă-cremă de cartofi cu ciuperci

Această supă cremoasă este ideală pentru un prânz substanțial. Liliana Fedeleș

8 persoane 15-30 min Simplu
Supă cremă de spanac

Supă cremă de spanac

Toamna își intră în drepturi de la o zi la alta și cine ar putea să i se împotrivească? Și dacă tot e toamnă, e timpul să ne schimbăm puțin stilul de gătit și să introducem în meniu preparate calde, consistente, care să ne încălzească atât trupul cât și sufletul.

2 persoane 15-30 min Simplu
Mini omlete cu legume în forme de brioșe

Aceste mini omlete cu legume în formă de brioşe sunt uşor de preparat, sănătoase şi incredibil de delicioase. Să nu mai vorbim de aspectul drăgălaş şi apetisant ! Le poţi prepara pentru o petrecere, un brunch sau te poţi bucura de ele ca o simplă gustare la micul dejun, prânz sau cină.

Pentru a le realiza ai nevoie de: 9 ouă, 1/2 cană spanac (congelat) şi tocat, 1/3 cană lapte degresat, 1 / 3 cană făină integrală de grâu, 1/4 cană brânză Cheddar 2% rasă, 1 lingură busuioc proaspăt tocat, 1 roşie mică, mărunţită, 1/2 linguriţă sare de mare, 1/2 linguriţă piper negru, 1 linguriţă bicarbonat de sodiu.

Opţional: câteva feliuţe bacon cubuleţe sau somon afumat mărunţit; boabe de mazăre congelată, cubuleţe de dovlecei şi ardei gras roşu sau/şi verde; ceapă mărunţită; un praf de usturoi.

Se încălzeşte cuptorul la foc mediu.

Se sparg ouăle într-un castron şi se amestecă cu un praf de sare şi piper; se adaugă în ploaie făina concomitent cu laptele degresat până la omogenizare;

Se adaugă apoi restul ingredientelor şi se amestecă totul împreună;

Toarnă apoi 1-2 linguri din amestec în formele de brioşe/muffins în care ai pulverizat înainte puţin ulei de măsline sau foloseşte forme din silicon de care amestecul nu se poate lipi;

Pune formele apoi în cuptorul încins şi coace-le timp de 25 la 30 de minute; verifică cu furculiţa pentru a te asigura că sunt gata.

Scoate-le din cuptor și încearcă uşor să le scoţi apoi din formă fără să le strici aspectul.


Opţiunea de congelare: După coacere lasă brioşele de omletă să se răcească pe hârtia de copt ceruită, împachetează-le apoi şi pune-le la congelator până se întăresc. După ce s-au întărit transferă-le în pungi din plastic pentru congelare, resigilabile şi reintrodu-le în congelator. Pentru a le utiliza, se scot din congelator, se pun într-o formă de brioşă unsă şi se reîncălzesc în cuptorul preîncălzit la 350° acoperite cu o folie sau în cuptorul cu microunde câte 30-60 secunde sau până la încălzire.