
O masă hrănitoare
La micul dejun alegeţi legume şi pâine integrală, beţi sucuri naturale presate din fructe şi mâncaţi lactate din belşug. Când ţineţi regim, consumaţi fulgi de porumb sau de ovăz – vă veţi sătura fără a mânca produse care sunt prea calorice. Evitaţi consumarea alimentelor greu de digerat. Micul dumneavoastră dejun cotidian trebuie să fie în primul rând sănătos şi hrănitor. Alegeţi deci produse bogate în proteine (peşte, ouă, mezeluri, soia), fibră (nucă, legume şi fructe) precum şi carbohidrați „buni” (pâine integrală, musli, fructe şi legume). În afară de efectele avantajoase asupra sănătăţii, micul dejun ar trebui să fie un moment de propagare a stilului de viaţă sănătos în rândurile copiilor şi ale tineretului, prin intorducerea în meniu a unei porţii de legume şi fructe. Ce să facem dacă nu ne este foame după ce ne trezim? Cel mai bine este să luăm micul dejun cu noi la lucru.
Mâncaţi micul dejun şi slăbiţi
Este lucru dovedit: persoanele care mănâncă micul dejun sunt mai slabe decât cele care „sar” peste acesta. Organismul nostru are nevoie de energie pentru orice, chiar şi pentru arderea grăsimii Prin înfometare, metabolismul încetineşte şi astfel nu pierdeţi kilogramele în plus. Persoanle care consumă zi de zi micul dejun, nu numai că pot slăbi mai uşor, dar pot şi să-şi menţină masa corporală corectă.
Randamentul
Cercetări ştiinţifice asupra elevilor au evidenţiat în mod clar faptul că acei copii care consumă micul dejun au ţinere de minte mai bună şi mai puţine dificultăţi la şcoală. Concluzii similare pot fi trase în cazul adulţilor. Ai probleme cu concentraţia la lucru, te doare capul, sau vă simţiţi prost? Poate că de vină este lipsa micului dejun. Consumarea în mod regulat şi la ore fixe a meselor este nu numai în avantajul eficienţei dumneavoastră la lucru ci vă va şi feri de diverse afecţiuni, mai ales de cele cauzate de funcţionarea incorectă a tubului digestiv, cum ar fi ulcerele gastrice şi duodenale precum şi deranjamentele funcţionării intestinului subţire.