
În funcție de bucătăriile care îți plac și care definesc acele mâncăruri gustoase pe care vrei să le gătești, modul în care tratezi legumele pentru a le îmbunătăți aspectul diferă de la un caz la altul. Dat fiind faptul că un număr mare de bucătării ascunde un număr și mai mare de sugestii posibile, vom rămâne la principiile de bază.
Legume și sosuri
În cazul mâncărurilor tradiționale care presupun carne, plasarea legumelor în sosul tradițional este o greșeală, întrucât distruge și aspectul și gustul. În schimb, toarnă sosul peste legume în așa fel încât să le acopere parțial.
Salate de legume proaspete
Majoritatea bucătăriilor tradiționale au combinații de mâncăruri de carne cu salate de legume proaspete. Cea mai bună soluție este să prezinți salata într-un bol separat. Dacă o pui pe farfurie, se va amesteca într-un final cu restul mâncării într-un mod neplăcut.
Tacos și șaorma
Cu toate că nu sunt foarte sănătoase, aceste mâncăruri gustoase solicită prezența legumelor proaspete (deseori, roșii și ardei gras). Pentru a le face să arate mai bine, taie-le în bucăți puțin mai mari ca să nu se amestece cu smântâna și ketchup-ul.
Supe
Există persoane care fierb legumele într-o oală separată, pentru a le păstra forma și culoarea, și apoi le adaugă în supă. Aceasta este o greșeală, pentru că distruge gustul supei. În loc să faci asta, fierbe-le înainte să fierbi carnea, scoate-le, și lasă-le să se răcească pe o farfurie acoperită.