
Trenduri noi în mâncărurile de ciuperci: câteva sugestii și… condimente
Odată ce înțelegi faptul că ciupercile sunt mult mai bogate (chiar dacă nu în substanțe nutritive) decât carnea, vei observa cât de versatile sunt în bucătărie. Folosește-te de sfaturile de mai jos ca de un set de reguli generale, independent de tipul de ciuperci despre care vorbim:
- Spală ciupercile cât de bine poți și fii atentă în special în cazul în care provin din conservă. Vei reduce astfel cantitatea de mucus și le vei intensifica gustul.
- Folosește fructe de ienupăr și ienibahar pentru a fezanda textura ciupercilor.
- Sarea de mare afumată și kala namak (sare neagră indiană) sunt în special folositoare atunci când gătești ciuperci pentru că sunt capabile să acopere gustul neplăcut de după, asociat de obicei cu ciupercile.
Gătește ciupercile cu leuștean și frunze de vișin pentru a le face mai moi.