Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Gătește frumos mâncărurile de spanac

Dintre toate frunzele proaspete pe care le poți găti, spanacul este unul dintre cele mai pretențioase ingrediente din punctul de vedere al potențialului său estetic. Majoritatea rețetelor pe care le poți găsi online nu reușesc să ofere soluții valide în ceea ce privește prezentarea de mâncăruri de spanac într-un mod rezonabil, ca să nu spunem mai mult. Acest fapt se întâmplă pentru că trebuie să te ocupi de spanac diferit, în funcție de modul în care îl gătești.

Spanac scăzut

Nu ai prea multe opțiuni pentru spanacul scăzut, având în vedere faptul că mâncarea finală nu are nici o formă. Totuși, ce poți face este să adaugi pătrunjel și busuioc tocate după ce ai așezat spanacul pe farfurie. Nu folosi celelalte elemente din farfurie ca mod de a ține spanacul într-un anumit loc. În loc să faci asta, pune o cantitate de spanac mai mică de la început.

Supe

Taie spanacul mai mult decât se obișnuiește dacă intenționezi să faci supă. Bucățile lungi de spanac arată deosebit de neatrăgător și același lucru este valabil pentru bucățile mari de frunze. În supe, forma inițială a frunzei nu ar trebui să fie vizibilă.

Salate calde

Folosește-te de celelalte ingrediente din salatele calde (cum ar fi ciupercile și fasolea mungo) pentru a atrage ochiul și lasă spanacul în fundal. Un adaos mic și colorat ar trebui să aibă un impact mare în asemenea salate.

Spanac și carne

Spanacul arată impresionant atunci când este plasat lângă carne atâta vreme cât efectul este obținut datorită culorii frunzelor și nu datorită formei garniturii. 

Salate proaspete

Nu există limite în această zonă, în afară de tăierea frunzelor în bucăți mai mici, pentru a da o senzație mai clară de amestec de salată.


Rețete care te-ar putea interesa

Spirală cu spanac
Spirală cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 15-30 min Simplu
Paste cremoase cu mazăre și sparanghel
Paste cremoase cu mazăre și sparanghel

Dacă ai poftă de niște paste delicioase, fără carne, doar cu legume, această rețetă este perfectă! Este simplu de gătit și vei mai vrea o porție!

2 persoane 15-30 min Simplu
Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie
Bruschete cu ton, porumb și fasole roșie

O gustare delicioasă care transformă orice masă într-o ocazie specială

2 persoane 15-30 min Simplu
Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac
Legume trase la tigaie, cu grătar de pui în crustă de susan și mac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Gătește frumos mâncărurile de spanac

Dintre toate frunzele proaspete pe care le poți găti, spanacul este unul dintre cele mai pretențioase ingrediente din punctul de vedere al potențialului său estetic. Majoritatea rețetelor pe care le poți găsi online nu reușesc să ofere soluții valide în ceea ce privește prezentarea de mâncăruri de spanac într-un mod rezonabil, ca să nu spunem mai mult. Acest fapt se întâmplă pentru că trebuie să te ocupi de spanac diferit, în funcție de modul în care îl gătești.

Spanac scăzut

Nu ai prea multe opțiuni pentru spanacul scăzut, având în vedere faptul că mâncarea finală nu are nici o formă. Totuși, ce poți face este să adaugi pătrunjel și busuioc tocate după ce ai așezat spanacul pe farfurie. Nu folosi celelalte elemente din farfurie ca mod de a ține spanacul într-un anumit loc. În loc să faci asta, pune o cantitate de spanac mai mică de la început.

Supe

Taie spanacul mai mult decât se obișnuiește dacă intenționezi să faci supă. Bucățile lungi de spanac arată deosebit de neatrăgător și același lucru este valabil pentru bucățile mari de frunze. În supe, forma inițială a frunzei nu ar trebui să fie vizibilă.

Salate calde

Folosește-te de celelalte ingrediente din salatele calde (cum ar fi ciupercile și fasolea mungo) pentru a atrage ochiul și lasă spanacul în fundal. Un adaos mic și colorat ar trebui să aibă un impact mare în asemenea salate.

Spanac și carne

Spanacul arată impresionant atunci când este plasat lângă carne atâta vreme cât efectul este obținut datorită culorii frunzelor și nu datorită formei garniturii. 

Salate proaspete

Nu există limite în această zonă, în afară de tăierea frunzelor în bucăți mai mici, pentru a da o senzație mai clară de amestec de salată.