
Mâncare periculoasă… când sunt spuse aceste două cuvinte, fiecare își imaginează altceva. Unul crede că e mâncare alterată, altul că e mâncare cu conținut mare de aditivi dăunători, în timp ce altul ar putea susține că e vorba, de exemplu, de ciuperci periculoase, necomestibile și otrăvitoare (amanita muscaria, amanita phalloides etc.).
Dar singurul răspuns este: orice mâncare poate fi folositoare sau dăunătoare, în funcție de cantitate. Putem bea o cană de cafea îmbunătățindu-ne capacitatea de lucru, reducând oboseala și motivându-ne abilitățile mentale. Dar dacă bem două sau mai multe căni – inima noastră va bate mai repede și presiunea arterială va crește. Putem chiar să murim din această cauză. Desigur, dacă mâncăm ciuperci otrăvitoare, o să murim mai repede, și exact asta este diferența. Dar mai există o prerogativă. Putem mânca mâncare dăunătoare, dacă este gătită corespunzător! Și aici devenim confuzi! Ce ar trebui să facem într-un asemenea caz?
Cunoaște limitele mâncărurilor!
Răspunsul este: într-o oarecare măsură, totul este folositor! Ar trebui să alegi această măsură în funcție de corpul tău, de sănătate, de vârstă etc. Mănâncă produsele care îți plac, bea sucurile care îți plac, dar nu uita niciodată limita!