Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mâncare periculoasă: a mânca sau a nu mânca

Mâncare periculoasă și otrăvitoare

Mâncare periculoasă… când sunt spuse aceste două cuvinte, fiecare își imaginează altceva. Unul crede că e mâncare alterată, altul că e mâncare cu conținut mare de aditivi dăunători, în timp ce altul ar putea susține că e vorba, de exemplu, de ciuperci periculoase, necomestibile și otrăvitoare (amanita muscaria, amanita phalloides etc.).

A mânca sau a nu mânca

Dar singurul răspuns este: orice mâncare poate fi folositoare sau dăunătoare, în funcție de cantitate. Putem bea o cană de cafea îmbunătățindu-ne capacitatea de lucru, reducând oboseala și motivându-ne abilitățile mentale. Dar dacă bem două sau mai multe căni – inima noastră va bate mai repede și presiunea arterială va crește. Putem chiar să murim din această cauză. Desigur, dacă mâncăm ciuperci otrăvitoare, o să murim mai repede, și exact asta este diferența. Dar mai există o prerogativă. Putem mânca mâncare dăunătoare, dacă este gătită corespunzător! Și aici devenim confuzi! Ce ar trebui să facem într-un asemenea caz?

Cunoaște limitele mâncărurilor!
Răspunsul este: într-o oarecare măsură, totul este folositor! Ar trebui să alegi această măsură în funcție de corpul tău, de sănătate, de vârstă etc. Mănâncă produsele care îți plac, bea sucurile care îți plac, dar nu uita niciodată limita!


Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de legume gratinată cu brânză Le Comté
Supă cremă de legume gratinată cu brânză Le Comté

Știi cum arată un bol plin de sănătate?

5 persoane 15-30 min Simplu
Terină în "degrade"
Terină în "degrade"

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 30-45 min Simplu
Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină
Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină

Numele acestei rețete s-a inspirat de la frumoasa floare de lotus, și se traduce exact ca "petalele lotusului alb".

4 persoane 15-30 min Simplu
Tartă cu pește afumat
Tartă cu pește afumat

Este o tartă cu brânză, legume și pește, toate în combinația perfectă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Mâncare periculoasă: a mânca sau a nu mânca
Mâncare periculoasă și otrăvitoare

Mâncare periculoasă… când sunt spuse aceste două cuvinte, fiecare își imaginează altceva. Unul crede că e mâncare alterată, altul că e mâncare cu conținut mare de aditivi dăunători, în timp ce altul ar putea susține că e vorba, de exemplu, de ciuperci periculoase, necomestibile și otrăvitoare (amanita muscaria, amanita phalloides etc.).

A mânca sau a nu mânca

Dar singurul răspuns este: orice mâncare poate fi folositoare sau dăunătoare, în funcție de cantitate. Putem bea o cană de cafea îmbunătățindu-ne capacitatea de lucru, reducând oboseala și motivându-ne abilitățile mentale. Dar dacă bem două sau mai multe căni – inima noastră va bate mai repede și presiunea arterială va crește. Putem chiar să murim din această cauză. Desigur, dacă mâncăm ciuperci otrăvitoare, o să murim mai repede, și exact asta este diferența. Dar mai există o prerogativă. Putem mânca mâncare dăunătoare, dacă este gătită corespunzător! Și aici devenim confuzi! Ce ar trebui să facem într-un asemenea caz?

Cunoaște limitele mâncărurilor!
Răspunsul este: într-o oarecare măsură, totul este folositor! Ar trebui să alegi această măsură în funcție de corpul tău, de sănătate, de vârstă etc. Mănâncă produsele care îți plac, bea sucurile care îți plac, dar nu uita niciodată limita!