Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mâncare periculoasă: a mânca sau a nu mânca

Mâncare periculoasă și otrăvitoare

Mâncare periculoasă… când sunt spuse aceste două cuvinte, fiecare își imaginează altceva. Unul crede că e mâncare alterată, altul că e mâncare cu conținut mare de aditivi dăunători, în timp ce altul ar putea susține că e vorba, de exemplu, de ciuperci periculoase, necomestibile și otrăvitoare (amanita muscaria, amanita phalloides etc.).

A mânca sau a nu mânca

Dar singurul răspuns este: orice mâncare poate fi folositoare sau dăunătoare, în funcție de cantitate. Putem bea o cană de cafea îmbunătățindu-ne capacitatea de lucru, reducând oboseala și motivându-ne abilitățile mentale. Dar dacă bem două sau mai multe căni – inima noastră va bate mai repede și presiunea arterială va crește. Putem chiar să murim din această cauză. Desigur, dacă mâncăm ciuperci otrăvitoare, o să murim mai repede, și exact asta este diferența. Dar mai există o prerogativă. Putem mânca mâncare dăunătoare, dacă este gătită corespunzător! Și aici devenim confuzi! Ce ar trebui să facem într-un asemenea caz?

Cunoaște limitele mâncărurilor!
Răspunsul este: într-o oarecare măsură, totul este folositor! Ar trebui să alegi această măsură în funcție de corpul tău, de sănătate, de vârstă etc. Mănâncă produsele care îți plac, bea sucurile care îți plac, dar nu uita niciodată limita!


Rețete care te-ar putea interesa

Mușchi de vită la cuptor - svickova

Mușchi de vită la cuptor - svickova

Descoperă acum o rețetă delicioasa cehească cu tradiție.

3 persoane peste 45 min Mediu
Salată de pui cu ciuperci

Salată de pui cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Ruladă de curcan umplută cu mazăre

Ruladă de curcan umplută cu mazăre

Rețete rafinate pentru momente speciale.

6 persoane 15-30 min Simplu
Rulouri cu brânză și piure de brocoli cu cartofi

Rulouri cu brânză și piure de brocoli cu cartofi

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Mâncare periculoasă: a mânca sau a nu mânca
Mâncare periculoasă și otrăvitoare

Mâncare periculoasă… când sunt spuse aceste două cuvinte, fiecare își imaginează altceva. Unul crede că e mâncare alterată, altul că e mâncare cu conținut mare de aditivi dăunători, în timp ce altul ar putea susține că e vorba, de exemplu, de ciuperci periculoase, necomestibile și otrăvitoare (amanita muscaria, amanita phalloides etc.).

A mânca sau a nu mânca

Dar singurul răspuns este: orice mâncare poate fi folositoare sau dăunătoare, în funcție de cantitate. Putem bea o cană de cafea îmbunătățindu-ne capacitatea de lucru, reducând oboseala și motivându-ne abilitățile mentale. Dar dacă bem două sau mai multe căni – inima noastră va bate mai repede și presiunea arterială va crește. Putem chiar să murim din această cauză. Desigur, dacă mâncăm ciuperci otrăvitoare, o să murim mai repede, și exact asta este diferența. Dar mai există o prerogativă. Putem mânca mâncare dăunătoare, dacă este gătită corespunzător! Și aici devenim confuzi! Ce ar trebui să facem într-un asemenea caz?

Cunoaște limitele mâncărurilor!
Răspunsul este: într-o oarecare măsură, totul este folositor! Ar trebui să alegi această măsură în funcție de corpul tău, de sănătate, de vârstă etc. Mănâncă produsele care îți plac, bea sucurile care îți plac, dar nu uita niciodată limita!