Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mâncăruri de legume cu ulei de măsline și ulei de susan

Adaosul de ulei la mâncăruri de legume este cu siguranță unul dintre cele mai bune moduri de a le face mai gustoase. Însă, în același timp, trebuie să te asiguri că adaugi tipul de ulei potrivit pentru a păstra aspectul final al mâncării. Acest articol oferă două soluții, defalcate în funcție de felul în care alegi să îți pregătești legumele: proaspete sau gătite.

Reinventează salatele cu ulei de măsline

Pentru felurile de mâncare ce presupun legume proaspete, uleiul de măsline este rege. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să îl adaugi pur și simplu peste amestec, ci că această varietate de ulei scoate la iveală aromele legumelor făcându-le să arate și mai bine pe farfurie sau în bol. Pentru a păstra gustul și aspectul salatelor, urmează sfaturile de mai jos:

  • Amestecă întotdeauna uleiul de măsline cu puțin oțet. Acesta taie efectul de gras și menține o stabilitate normală. Folosește oțet roșu sau oțet balsamic de Modena.
  • Nu adăuga prea multe ierburi aromatice tăiate în ulei. Dacă exagerezi, vei sfârși cu un amestec complet dezechilibrat, care, în plus, va arăta și urât în farfurie.
  • Stropește cu ulei de măsline câteva legume și adaugă restul de legume peste ele. Rezultatul va fi o salată cu două gusturi diferite în același bol.

Uleiul de susan în tigaie

Când gătești mâncăruri de legume, punctul de ardere al uleiului pe care îl folosești este extrem de important. Este mai bine să folosești o varietate cu un punct de ardere mai ridicat, pentru că îți permite să prăjești legumele fără a le arde. Uleiul de susan este, împreună cu uleiul de avocado, una dintre cele mai bune opțiuni:

  1. Folosește ulei de susan rafinat. Are un punct de ardere de aproximativ 235 ˚C, în opoziție cu varietatea nerafinată, care coboară până la 175˚C.
  2. Legumele tind să își piardă aroma atunci când sunt prăjite. Acest fapt poate fi accentual de natura uleiului pe care îl pui în tigaie. Așa că nu adăuga prea multe condimente, pentru a păstra gustul legumelor intact.

Prăjirea rapidă a legumelor în ulei de susan este una dintre cele mai bune soluții pentru a obține mâncăruri de legume atractive.


Rețete care te-ar putea interesa

Tort de salata de boeuf
Tort de salata de boeuf

Rețeta este pentru 3 blaturi de tort de salata de boeuf.

6 persoane peste 45 min Mediu
Burger de fasole roșie
Burger de fasole roșie

O rețetă pregătită de Jamila!

4 persoane 15-30 min Simplu
Rulouri de dovlecel cu quinoa, ciuperci și brânză feta
Rulouri de dovlecel cu quinoa, ciuperci și brânză feta

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 15-30 min Simplu
Fasole verde cu roșii şi brânză feta
Fasole verde cu roșii şi brânză feta

O adevărată experiență culinară!

4 persoane sub 15 min Mediu
Mâncăruri de legume cu ulei de măsline și ulei de susan

Adaosul de ulei la mâncăruri de legume este cu siguranță unul dintre cele mai bune moduri de a le face mai gustoase. Însă, în același timp, trebuie să te asiguri că adaugi tipul de ulei potrivit pentru a păstra aspectul final al mâncării. Acest articol oferă două soluții, defalcate în funcție de felul în care alegi să îți pregătești legumele: proaspete sau gătite.

Reinventează salatele cu ulei de măsline

Pentru felurile de mâncare ce presupun legume proaspete, uleiul de măsline este rege. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că trebuie să îl adaugi pur și simplu peste amestec, ci că această varietate de ulei scoate la iveală aromele legumelor făcându-le să arate și mai bine pe farfurie sau în bol. Pentru a păstra gustul și aspectul salatelor, urmează sfaturile de mai jos:

  • Amestecă întotdeauna uleiul de măsline cu puțin oțet. Acesta taie efectul de gras și menține o stabilitate normală. Folosește oțet roșu sau oțet balsamic de Modena.
  • Nu adăuga prea multe ierburi aromatice tăiate în ulei. Dacă exagerezi, vei sfârși cu un amestec complet dezechilibrat, care, în plus, va arăta și urât în farfurie.
  • Stropește cu ulei de măsline câteva legume și adaugă restul de legume peste ele. Rezultatul va fi o salată cu două gusturi diferite în același bol.

Uleiul de susan în tigaie

Când gătești mâncăruri de legume, punctul de ardere al uleiului pe care îl folosești este extrem de important. Este mai bine să folosești o varietate cu un punct de ardere mai ridicat, pentru că îți permite să prăjești legumele fără a le arde. Uleiul de susan este, împreună cu uleiul de avocado, una dintre cele mai bune opțiuni:

  1. Folosește ulei de susan rafinat. Are un punct de ardere de aproximativ 235 ˚C, în opoziție cu varietatea nerafinată, care coboară până la 175˚C.
  2. Legumele tind să își piardă aroma atunci când sunt prăjite. Acest fapt poate fi accentual de natura uleiului pe care îl pui în tigaie. Așa că nu adăuga prea multe condimente, pentru a păstra gustul legumelor intact.

Prăjirea rapidă a legumelor în ulei de susan este una dintre cele mai bune soluții pentru a obține mâncăruri de legume atractive.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.