Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ciuperci și sos de roșii – o combinație înțeleaptă

Acestea sunt feluri de mâncare care implică abilitatea ta de a gestiona două texturi diferite în aceeași mâncare. De fapt, de cele mai multe ori când ai de-a face cu ciuperci, texturile tind să fie mai importante decât gustul.

Există două moduri în care poți combina ciuperci cu sos de roșii în așa fel încât să creezi ceva special: prin gătire la foc mic sau prin soteuri. Prima variantă vine cu avantajul unui fel de mâncare foarte bun pentru diete, care poate fi inclus în foarte multe diete pentru slăbit; a doua îmbogățește gustul ciupercilor și al sosului de roșii, ducând la rezultate mai echilibrate. 

Alegerea și pregătirea ciupercilor

Evită orice fel de ciuperci care colorează mâncarea, cum ar fi ciupercile de câmp. Dacă totuși vrei să folosești o asemenea varietate, alege ciuperci tinere, care nu au dezvoltat încă lamele. Dar există varietăți care se potrivesc mai bine, cum ar fi păstrăvul de fag, hribii sau gălbiorii. 

Oricare dintre acestea trebuie tăiată sau tocată proaspătă. După ce le-ai trecut pe sub jet de apă, taie bucățile după preferință: cuburile mici sunt cele mai bune întrucât pot interacționa cu sosul păstrându-și în același timp și aroma.

Roșii pentru sos

Pentru un gust mai intens, folosește roșii proaspete. Spală-le și pune-le în apă clocotită una după alta pentru aproximativ zece, cincisprezece secunde. Scoate-le și cojește-le; taie-le în jumătate și înlătură semințele: vei avea nevoie doar de suc și de pulpă. Mixează pulpa și sucul până când devin moi și folosește-le ca bază pentru sos.

Ciupercile și roșiile merg bine cu usturoi, frunze de dafin, piper negru și piper lung (nemăcinat). Folosește condimentele cu moderație pentru a menține aroma naturală a amândurora. 


Rețete care te-ar putea interesa

Salată de varză cu brânză și ciuperci
Salată de varză cu brânză și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Smoothie de morcovi și mango
Smoothie de morcovi și mango

Un boost de energie într-un pahar de smoothie!

2 persoane sub 15 min Simplu
Cannelloni cu legume și ricotta
Cannelloni cu legume și ricotta

O experiență culinară.

6 persoane 30-45 min Simplu
Brânză pane - smazeny syr
Brânză pane - smazeny syr

O specialitate a bucătăriei cehești deosebit de simplu de realizat.

2 persoane 30-45 min Simplu
Ciuperci și sos de roșii – o combinație înțeleaptă

Acestea sunt feluri de mâncare care implică abilitatea ta de a gestiona două texturi diferite în aceeași mâncare. De fapt, de cele mai multe ori când ai de-a face cu ciuperci, texturile tind să fie mai importante decât gustul.

Există două moduri în care poți combina ciuperci cu sos de roșii în așa fel încât să creezi ceva special: prin gătire la foc mic sau prin soteuri. Prima variantă vine cu avantajul unui fel de mâncare foarte bun pentru diete, care poate fi inclus în foarte multe diete pentru slăbit; a doua îmbogățește gustul ciupercilor și al sosului de roșii, ducând la rezultate mai echilibrate. 

Alegerea și pregătirea ciupercilor

Evită orice fel de ciuperci care colorează mâncarea, cum ar fi ciupercile de câmp. Dacă totuși vrei să folosești o asemenea varietate, alege ciuperci tinere, care nu au dezvoltat încă lamele. Dar există varietăți care se potrivesc mai bine, cum ar fi păstrăvul de fag, hribii sau gălbiorii. 

Oricare dintre acestea trebuie tăiată sau tocată proaspătă. După ce le-ai trecut pe sub jet de apă, taie bucățile după preferință: cuburile mici sunt cele mai bune întrucât pot interacționa cu sosul păstrându-și în același timp și aroma.

Roșii pentru sos

Pentru un gust mai intens, folosește roșii proaspete. Spală-le și pune-le în apă clocotită una după alta pentru aproximativ zece, cincisprezece secunde. Scoate-le și cojește-le; taie-le în jumătate și înlătură semințele: vei avea nevoie doar de suc și de pulpă. Mixează pulpa și sucul până când devin moi și folosește-le ca bază pentru sos.

Ciupercile și roșiile merg bine cu usturoi, frunze de dafin, piper negru și piper lung (nemăcinat). Folosește condimentele cu moderație pentru a menține aroma naturală a amândurora. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.