Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ciuperci și sos de roșii – o combinație înțeleaptă

Acestea sunt feluri de mâncare care implică abilitatea ta de a gestiona două texturi diferite în aceeași mâncare. De fapt, de cele mai multe ori când ai de-a face cu ciuperci, texturile tind să fie mai importante decât gustul.

Există două moduri în care poți combina ciuperci cu sos de roșii în așa fel încât să creezi ceva special: prin gătire la foc mic sau prin soteuri. Prima variantă vine cu avantajul unui fel de mâncare foarte bun pentru diete, care poate fi inclus în foarte multe diete pentru slăbit; a doua îmbogățește gustul ciupercilor și al sosului de roșii, ducând la rezultate mai echilibrate. 

Alegerea și pregătirea ciupercilor

Evită orice fel de ciuperci care colorează mâncarea, cum ar fi ciupercile de câmp. Dacă totuși vrei să folosești o asemenea varietate, alege ciuperci tinere, care nu au dezvoltat încă lamele. Dar există varietăți care se potrivesc mai bine, cum ar fi păstrăvul de fag, hribii sau gălbiorii. 

Oricare dintre acestea trebuie tăiată sau tocată proaspătă. După ce le-ai trecut pe sub jet de apă, taie bucățile după preferință: cuburile mici sunt cele mai bune întrucât pot interacționa cu sosul păstrându-și în același timp și aroma.

Roșii pentru sos

Pentru un gust mai intens, folosește roșii proaspete. Spală-le și pune-le în apă clocotită una după alta pentru aproximativ zece, cincisprezece secunde. Scoate-le și cojește-le; taie-le în jumătate și înlătură semințele: vei avea nevoie doar de suc și de pulpă. Mixează pulpa și sucul până când devin moi și folosește-le ca bază pentru sos.

Ciupercile și roșiile merg bine cu usturoi, frunze de dafin, piper negru și piper lung (nemăcinat). Folosește condimentele cu moderație pentru a menține aroma naturală a amândurora. 


Rețete care te-ar putea interesa

Bruschete cu salată franțuzească
Bruschete cu salată franțuzească

O salată sățioasă servită ca bruschete sau bruschete cu salată. Oricum ai numi-o, are un gust delicios!

2 persoane 30-45 min Simplu
Salată de creveți
Salată de creveți

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Piept de rață cu cușcuș și legume
Piept de rață cu cușcuș și legume

Pentru o seară relaxată în familie.

4 persoane peste 45 min Complex
Piept de pui cu fasole verde și orz la cuptor
Piept de pui cu fasole verde și orz la cuptor

Surprinde-i pe cei dragi cu o nouă rețetă bogată în proteine.

2 persoane 30-45 min Mediu
Ciuperci și sos de roșii – o combinație înțeleaptă

Acestea sunt feluri de mâncare care implică abilitatea ta de a gestiona două texturi diferite în aceeași mâncare. De fapt, de cele mai multe ori când ai de-a face cu ciuperci, texturile tind să fie mai importante decât gustul.

Există două moduri în care poți combina ciuperci cu sos de roșii în așa fel încât să creezi ceva special: prin gătire la foc mic sau prin soteuri. Prima variantă vine cu avantajul unui fel de mâncare foarte bun pentru diete, care poate fi inclus în foarte multe diete pentru slăbit; a doua îmbogățește gustul ciupercilor și al sosului de roșii, ducând la rezultate mai echilibrate. 

Alegerea și pregătirea ciupercilor

Evită orice fel de ciuperci care colorează mâncarea, cum ar fi ciupercile de câmp. Dacă totuși vrei să folosești o asemenea varietate, alege ciuperci tinere, care nu au dezvoltat încă lamele. Dar există varietăți care se potrivesc mai bine, cum ar fi păstrăvul de fag, hribii sau gălbiorii. 

Oricare dintre acestea trebuie tăiată sau tocată proaspătă. După ce le-ai trecut pe sub jet de apă, taie bucățile după preferință: cuburile mici sunt cele mai bune întrucât pot interacționa cu sosul păstrându-și în același timp și aroma.

Roșii pentru sos

Pentru un gust mai intens, folosește roșii proaspete. Spală-le și pune-le în apă clocotită una după alta pentru aproximativ zece, cincisprezece secunde. Scoate-le și cojește-le; taie-le în jumătate și înlătură semințele: vei avea nevoie doar de suc și de pulpă. Mixează pulpa și sucul până când devin moi și folosește-le ca bază pentru sos.

Ciupercile și roșiile merg bine cu usturoi, frunze de dafin, piper negru și piper lung (nemăcinat). Folosește condimentele cu moderație pentru a menține aroma naturală a amândurora. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.