Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ciuperci și sos de roșii – o combinație înțeleaptă

Acestea sunt feluri de mâncare care implică abilitatea ta de a gestiona două texturi diferite în aceeași mâncare. De fapt, de cele mai multe ori când ai de-a face cu ciuperci, texturile tind să fie mai importante decât gustul.

Există două moduri în care poți combina ciuperci cu sos de roșii în așa fel încât să creezi ceva special: prin gătire la foc mic sau prin soteuri. Prima variantă vine cu avantajul unui fel de mâncare foarte bun pentru diete, care poate fi inclus în foarte multe diete pentru slăbit; a doua îmbogățește gustul ciupercilor și al sosului de roșii, ducând la rezultate mai echilibrate. 

Alegerea și pregătirea ciupercilor

Evită orice fel de ciuperci care colorează mâncarea, cum ar fi ciupercile de câmp. Dacă totuși vrei să folosești o asemenea varietate, alege ciuperci tinere, care nu au dezvoltat încă lamele. Dar există varietăți care se potrivesc mai bine, cum ar fi păstrăvul de fag, hribii sau gălbiorii. 

Oricare dintre acestea trebuie tăiată sau tocată proaspătă. După ce le-ai trecut pe sub jet de apă, taie bucățile după preferință: cuburile mici sunt cele mai bune întrucât pot interacționa cu sosul păstrându-și în același timp și aroma.

Roșii pentru sos

Pentru un gust mai intens, folosește roșii proaspete. Spală-le și pune-le în apă clocotită una după alta pentru aproximativ zece, cincisprezece secunde. Scoate-le și cojește-le; taie-le în jumătate și înlătură semințele: vei avea nevoie doar de suc și de pulpă. Mixează pulpa și sucul până când devin moi și folosește-le ca bază pentru sos.

Ciupercile și roșiile merg bine cu usturoi, frunze de dafin, piper negru și piper lung (nemăcinat). Folosește condimentele cu moderație pentru a menține aroma naturală a amândurora. 


Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu porumb
Orez cu porumb

Rețeta gustoasă ideală pentru sezonul rece.

4 persoane peste 45 min Simplu
Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola
Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola

Chiar şi în timpul sezonului rece, garniturile din legume nu trebuie să lipsească de la masă. Legumele congelate sunt de mare ajutor în această perioadă, fiind la fel de sănătoase şi gustoase.

0 persoane sub 15 min Simplu
Cartofi copți umpluți cu spanac și verdeață
Cartofi copți umpluți cu spanac și verdeață

Pentru acest fel de mâncare folosiți cartofi mari pentru copt.

6 persoane peste 45 min Mediu
Simfonie de fasole cu ton
Simfonie de fasole cu ton

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Ciuperci și sos de roșii – o combinație înțeleaptă

Acestea sunt feluri de mâncare care implică abilitatea ta de a gestiona două texturi diferite în aceeași mâncare. De fapt, de cele mai multe ori când ai de-a face cu ciuperci, texturile tind să fie mai importante decât gustul.

Există două moduri în care poți combina ciuperci cu sos de roșii în așa fel încât să creezi ceva special: prin gătire la foc mic sau prin soteuri. Prima variantă vine cu avantajul unui fel de mâncare foarte bun pentru diete, care poate fi inclus în foarte multe diete pentru slăbit; a doua îmbogățește gustul ciupercilor și al sosului de roșii, ducând la rezultate mai echilibrate. 

Alegerea și pregătirea ciupercilor

Evită orice fel de ciuperci care colorează mâncarea, cum ar fi ciupercile de câmp. Dacă totuși vrei să folosești o asemenea varietate, alege ciuperci tinere, care nu au dezvoltat încă lamele. Dar există varietăți care se potrivesc mai bine, cum ar fi păstrăvul de fag, hribii sau gălbiorii. 

Oricare dintre acestea trebuie tăiată sau tocată proaspătă. După ce le-ai trecut pe sub jet de apă, taie bucățile după preferință: cuburile mici sunt cele mai bune întrucât pot interacționa cu sosul păstrându-și în același timp și aroma.

Roșii pentru sos

Pentru un gust mai intens, folosește roșii proaspete. Spală-le și pune-le în apă clocotită una după alta pentru aproximativ zece, cincisprezece secunde. Scoate-le și cojește-le; taie-le în jumătate și înlătură semințele: vei avea nevoie doar de suc și de pulpă. Mixează pulpa și sucul până când devin moi și folosește-le ca bază pentru sos.

Ciupercile și roșiile merg bine cu usturoi, frunze de dafin, piper negru și piper lung (nemăcinat). Folosește condimentele cu moderație pentru a menține aroma naturală a amândurora. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.