Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Limbajul secret al tacâmurilor

Așezarea potrivită a tacâmurilor, atunci când bem, când facem o pauză sau când am terminat de mâncat, este importantă pentru a-i transmite gazdei dacă poate lua sau nu farfuria. În plus, poți folosi cuțitul și furculița pentru a-ți exprima aprecierea sau critica la adresa felului de mâncare servit. Șervetul trebuie așezat pe farfurie, astfel încât să nu alunece de pe aceasta. De asemenea, tacâmurile nu pot fi lăsate pe mâncare. Nu puneți tacâmurile nefolosite pe fața de masă și nici pe șervețel. Așadar, ce informații pot fi transmise cu ajutorul tacâmurilor? „O pauză în timpul mesei” – tacâmurile sunt amplasate în formă de cruce pe farfurie, cu lama cuțitului înspre interior, iar dinții furculiței orientați în sus sau în jos. „Am terminat” – tacâmurile sunt așezate pe farfurie, unul lângă celălalt, cu mânerele orientate în jos. Sub nicio formă capetele tacâmurilor nu vor fi așezate pe marginea farfuriei sau pe masă. „Totul a fost excelent” – tacâmurile sunt așezate în poziția „cinci - șase și jumătate” „Mâncarea nu a avut un gust bun” - tacâmurile sunt așezate în poziția „și cinci minute – cinci și jumătate” „Doresc următorul fel” - tacâmurile sunt așezate în poziția „opt și douăzeci”

Încearcă să folosești limbajul tacâmurilor într-un restaurant și vei observa că funcționează.

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Tabelul maniere

Eticheta la masă – Bunele maniere la masă

Inspirații culinare, Sfaturi, “Howto’s”


Rețete care te-ar putea interesa

Chec festiv cu legume
Chec festiv cu legume

Un preparat vegetarian pentru sărbători fericite!

10 persoane peste 45 min Mediu
Orez cu ciuperci, curry și pește la grătar
Orez cu ciuperci, curry și pește la grătar

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Fasole franțuzească prăjită
Fasole franțuzească prăjită

Un fel minunat de mâncare vegetariană cu gust de pește.

3 persoane 30-45 min Simplu
Supă de vită de duminică
Supă de vită de duminică

O rețetă plină de savoare.

4 persoane peste 45 min Simplu
Limbajul secret al tacâmurilor

Așezarea potrivită a tacâmurilor, atunci când bem, când facem o pauză sau când am terminat de mâncat, este importantă pentru a-i transmite gazdei dacă poate lua sau nu farfuria. În plus, poți folosi cuțitul și furculița pentru a-ți exprima aprecierea sau critica la adresa felului de mâncare servit. Șervetul trebuie așezat pe farfurie, astfel încât să nu alunece de pe aceasta. De asemenea, tacâmurile nu pot fi lăsate pe mâncare. Nu puneți tacâmurile nefolosite pe fața de masă și nici pe șervețel. Așadar, ce informații pot fi transmise cu ajutorul tacâmurilor? „O pauză în timpul mesei” – tacâmurile sunt amplasate în formă de cruce pe farfurie, cu lama cuțitului înspre interior, iar dinții furculiței orientați în sus sau în jos. „Am terminat” – tacâmurile sunt așezate pe farfurie, unul lângă celălalt, cu mânerele orientate în jos. Sub nicio formă capetele tacâmurilor nu vor fi așezate pe marginea farfuriei sau pe masă. „Totul a fost excelent” – tacâmurile sunt așezate în poziția „cinci - șase și jumătate” „Mâncarea nu a avut un gust bun” - tacâmurile sunt așezate în poziția „și cinci minute – cinci și jumătate” „Doresc următorul fel” - tacâmurile sunt așezate în poziția „opt și douăzeci”

Încearcă să folosești limbajul tacâmurilor într-un restaurant și vei observa că funcționează.

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Tabelul maniere

Eticheta la masă – Bunele maniere la masă

Inspirații culinare, Sfaturi, “Howto’s”

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.