Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Limbajul secret al tacâmurilor

Așezarea potrivită a tacâmurilor, atunci când bem, când facem o pauză sau când am terminat de mâncat, este importantă pentru a-i transmite gazdei dacă poate lua sau nu farfuria. În plus, poți folosi cuțitul și furculița pentru a-ți exprima aprecierea sau critica la adresa felului de mâncare servit. Șervetul trebuie așezat pe farfurie, astfel încât să nu alunece de pe aceasta. De asemenea, tacâmurile nu pot fi lăsate pe mâncare. Nu puneți tacâmurile nefolosite pe fața de masă și nici pe șervețel. Așadar, ce informații pot fi transmise cu ajutorul tacâmurilor? „O pauză în timpul mesei” – tacâmurile sunt amplasate în formă de cruce pe farfurie, cu lama cuțitului înspre interior, iar dinții furculiței orientați în sus sau în jos. „Am terminat” – tacâmurile sunt așezate pe farfurie, unul lângă celălalt, cu mânerele orientate în jos. Sub nicio formă capetele tacâmurilor nu vor fi așezate pe marginea farfuriei sau pe masă. „Totul a fost excelent” – tacâmurile sunt așezate în poziția „cinci - șase și jumătate” „Mâncarea nu a avut un gust bun” - tacâmurile sunt așezate în poziția „și cinci minute – cinci și jumătate” „Doresc următorul fel” - tacâmurile sunt așezate în poziția „opt și douăzeci”

Încearcă să folosești limbajul tacâmurilor într-un restaurant și vei observa că funcționează.

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Tabelul maniere

Eticheta la masă – Bunele maniere la masă

Inspirații culinare, Sfaturi, “Howto’s”


Rețete care te-ar putea interesa

Tacos cu fasole roșie
Tacos cu fasole roșie

Un preparat ce te duce cu gândul la o vacanță mexicană și te încântă prin combinațiile de culori!

2 persoane 30-45 min Mediu
Snert - supă olandeză din mazăre
Snert - supă olandeză din mazăre

Ciorbă foarte populară în Olanda, din mazăre verde.

6 persoane peste 45 min Complex
Supă cremă de legume
Supă cremă de legume

Supa cremă este ușor de făcut, sănătoasă și savuroasă. O modalitate de a-i determina pe cei mici să consume legume. Liliana Fedeleș

10 persoane 15-30 min Simplu
Somon teriyaki cu fasole verde și orez
Somon teriyaki cu fasole verde și orez

O rețetă asiatică, foarte gustoasă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Limbajul secret al tacâmurilor

Așezarea potrivită a tacâmurilor, atunci când bem, când facem o pauză sau când am terminat de mâncat, este importantă pentru a-i transmite gazdei dacă poate lua sau nu farfuria. În plus, poți folosi cuțitul și furculița pentru a-ți exprima aprecierea sau critica la adresa felului de mâncare servit. Șervetul trebuie așezat pe farfurie, astfel încât să nu alunece de pe aceasta. De asemenea, tacâmurile nu pot fi lăsate pe mâncare. Nu puneți tacâmurile nefolosite pe fața de masă și nici pe șervețel. Așadar, ce informații pot fi transmise cu ajutorul tacâmurilor? „O pauză în timpul mesei” – tacâmurile sunt amplasate în formă de cruce pe farfurie, cu lama cuțitului înspre interior, iar dinții furculiței orientați în sus sau în jos. „Am terminat” – tacâmurile sunt așezate pe farfurie, unul lângă celălalt, cu mânerele orientate în jos. Sub nicio formă capetele tacâmurilor nu vor fi așezate pe marginea farfuriei sau pe masă. „Totul a fost excelent” – tacâmurile sunt așezate în poziția „cinci - șase și jumătate” „Mâncarea nu a avut un gust bun” - tacâmurile sunt așezate în poziția „și cinci minute – cinci și jumătate” „Doresc următorul fel” - tacâmurile sunt așezate în poziția „opt și douăzeci”

Încearcă să folosești limbajul tacâmurilor într-un restaurant și vei observa că funcționează.

Bucură-te de petrecere și află mai multe pe:

Tabelul maniere

Eticheta la masă – Bunele maniere la masă

Inspirații culinare, Sfaturi, “Howto’s”

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.