Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Soluții în bucătărie: legume în jeleu

Pregătirea de jeleu cu legume nu este ușoară. Trebuie să găsești echilibrul potrivit dintre gust și estetică, iar acest lucru poate fi dificil din cauza naturii anoste a jeleului. Astfel, urmarea celor doi pași de mai jos ar trebui să te aducă mai aproape de un jeleu atractiv și la fel de gustos, cu legume fierte.

1. Prepararea jeleului

Sunt puține soluții în bucătărie în cazul unui astfel de fel de mâncare, așa încât e foarte probabil că va trebui să te limitezi la gelatina obișnuită. Iată ce poți face pentru a-i îmbunătăți aspectul și gustul din final:

  • folosește numai condimente măcinate. În plus, trebuie să pui o cantitate destul de mare pentru a fi detectabilă în final.
  • Dacă nu ții la transparență, poți folosi supă de pui în loc de apă atunci când pregătești jeleul. Cu toate acestea, având în vedere că legumele arată bine în jeleu, sugerăm 1/2 apă și 1/2 supă de pui. Proporția aceasta intensifică gustul, păstrând și un anumit nivel de transparență.
  • Folosește jeleu numai pentru a acoperi legumele. Dacă este prea mult, gustul este anost.

2. Prepararea legumelor

Cel mai adesea este de preferat numai să fierbi și să tai legumele (dacă nu au fost pre-tăiate) în bucăți de dimensiuni adecvate. Dar dacă vrei să încerci ceva profesional, poți lua în calcul una dintre cele două soluții de mai jos:

  • prăjirea rapidă a legumelor fierte nu are nici un impact asupra culorilor acestora, dar trebuie să ai grijă să nu le arzi.
  • Folosește legume de culori similare și pune-le separat de alte culori. În final, poți pune mai mult de un jeleu pe farfurie, ceea ce va avea un impact vizual crescut.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu nucă de cocos și morcovi
Tartă cu nucă de cocos și morcovi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Iepure la cuptor pe pat de legume
Iepure la cuptor pe pat de legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Duo de pește afumat cu piure de mazăre și jeleu picant
Duo de pește afumat cu piure de mazăre și jeleu picant

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

4 persoane peste 45 min Simplu
Cannelloni cu spanac și brânză de capră
Cannelloni cu spanac și brânză de capră

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Soluții în bucătărie: legume în jeleu

Pregătirea de jeleu cu legume nu este ușoară. Trebuie să găsești echilibrul potrivit dintre gust și estetică, iar acest lucru poate fi dificil din cauza naturii anoste a jeleului. Astfel, urmarea celor doi pași de mai jos ar trebui să te aducă mai aproape de un jeleu atractiv și la fel de gustos, cu legume fierte.

1. Prepararea jeleului

Sunt puține soluții în bucătărie în cazul unui astfel de fel de mâncare, așa încât e foarte probabil că va trebui să te limitezi la gelatina obișnuită. Iată ce poți face pentru a-i îmbunătăți aspectul și gustul din final:

  • folosește numai condimente măcinate. În plus, trebuie să pui o cantitate destul de mare pentru a fi detectabilă în final.
  • Dacă nu ții la transparență, poți folosi supă de pui în loc de apă atunci când pregătești jeleul. Cu toate acestea, având în vedere că legumele arată bine în jeleu, sugerăm 1/2 apă și 1/2 supă de pui. Proporția aceasta intensifică gustul, păstrând și un anumit nivel de transparență.
  • Folosește jeleu numai pentru a acoperi legumele. Dacă este prea mult, gustul este anost.

2. Prepararea legumelor

Cel mai adesea este de preferat numai să fierbi și să tai legumele (dacă nu au fost pre-tăiate) în bucăți de dimensiuni adecvate. Dar dacă vrei să încerci ceva profesional, poți lua în calcul una dintre cele două soluții de mai jos:

  • prăjirea rapidă a legumelor fierte nu are nici un impact asupra culorilor acestora, dar trebuie să ai grijă să nu le arzi.
  • Folosește legume de culori similare și pune-le separat de alte culori. În final, poți pune mai mult de un jeleu pe farfurie, ceea ce va avea un impact vizual crescut.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.