Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Soluții în bucătărie: legume în jeleu

Pregătirea de jeleu cu legume nu este ușoară. Trebuie să găsești echilibrul potrivit dintre gust și estetică, iar acest lucru poate fi dificil din cauza naturii anoste a jeleului. Astfel, urmarea celor doi pași de mai jos ar trebui să te aducă mai aproape de un jeleu atractiv și la fel de gustos, cu legume fierte.

1. Prepararea jeleului

Sunt puține soluții în bucătărie în cazul unui astfel de fel de mâncare, așa încât e foarte probabil că va trebui să te limitezi la gelatina obișnuită. Iată ce poți face pentru a-i îmbunătăți aspectul și gustul din final:

  • folosește numai condimente măcinate. În plus, trebuie să pui o cantitate destul de mare pentru a fi detectabilă în final.
  • Dacă nu ții la transparență, poți folosi supă de pui în loc de apă atunci când pregătești jeleul. Cu toate acestea, având în vedere că legumele arată bine în jeleu, sugerăm 1/2 apă și 1/2 supă de pui. Proporția aceasta intensifică gustul, păstrând și un anumit nivel de transparență.
  • Folosește jeleu numai pentru a acoperi legumele. Dacă este prea mult, gustul este anost.

2. Prepararea legumelor

Cel mai adesea este de preferat numai să fierbi și să tai legumele (dacă nu au fost pre-tăiate) în bucăți de dimensiuni adecvate. Dar dacă vrei să încerci ceva profesional, poți lua în calcul una dintre cele două soluții de mai jos:

  • prăjirea rapidă a legumelor fierte nu are nici un impact asupra culorilor acestora, dar trebuie să ai grijă să nu le arzi.
  • Folosește legume de culori similare și pune-le separat de alte culori. În final, poți pune mai mult de un jeleu pe farfurie, ceea ce va avea un impact vizual crescut.

Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu ciuperci, curry și pește la grătar
Orez cu ciuperci, curry și pește la grătar

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Sauerkraut - varză murată
Sauerkraut - varză murată

Cea mai cunoscută mâncare nemțească.

8 persoane peste 45 min Mediu
Simfonie de fasole cu ton
Simfonie de fasole cu ton

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Chec cu ciuperci și spanac
Chec cu ciuperci și spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Soluții în bucătărie: legume în jeleu

Pregătirea de jeleu cu legume nu este ușoară. Trebuie să găsești echilibrul potrivit dintre gust și estetică, iar acest lucru poate fi dificil din cauza naturii anoste a jeleului. Astfel, urmarea celor doi pași de mai jos ar trebui să te aducă mai aproape de un jeleu atractiv și la fel de gustos, cu legume fierte.

1. Prepararea jeleului

Sunt puține soluții în bucătărie în cazul unui astfel de fel de mâncare, așa încât e foarte probabil că va trebui să te limitezi la gelatina obișnuită. Iată ce poți face pentru a-i îmbunătăți aspectul și gustul din final:

  • folosește numai condimente măcinate. În plus, trebuie să pui o cantitate destul de mare pentru a fi detectabilă în final.
  • Dacă nu ții la transparență, poți folosi supă de pui în loc de apă atunci când pregătești jeleul. Cu toate acestea, având în vedere că legumele arată bine în jeleu, sugerăm 1/2 apă și 1/2 supă de pui. Proporția aceasta intensifică gustul, păstrând și un anumit nivel de transparență.
  • Folosește jeleu numai pentru a acoperi legumele. Dacă este prea mult, gustul este anost.

2. Prepararea legumelor

Cel mai adesea este de preferat numai să fierbi și să tai legumele (dacă nu au fost pre-tăiate) în bucăți de dimensiuni adecvate. Dar dacă vrei să încerci ceva profesional, poți lua în calcul una dintre cele două soluții de mai jos:

  • prăjirea rapidă a legumelor fierte nu are nici un impact asupra culorilor acestora, dar trebuie să ai grijă să nu le arzi.
  • Folosește legume de culori similare și pune-le separat de alte culori. În final, poți pune mai mult de un jeleu pe farfurie, ceea ce va avea un impact vizual crescut.