Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ce legătură există între alimentaţie şi cultură?

Există o legătură strânsă între alimentaţie şi cultură. Mâncarea este o parte importantă a identităţii culturale. Fiecare grup etnic are propriile sale tipuri de alimente preferate, precum şi propriile metode de preparare şi conservare. Acest lucru este într-o mare măsură influenţat de localizarea geografică şi de vreme. De exemplu, oamenii care trăiesc în regiuni cu temperaturi calde consumă alimente mai picante. Asta pentru că unele condimente protejează alimentele împotriva alterării. În plus, condimentele îi fac pe oameni să transpire, o reacţie normală ce ajută corpul să se răcorească.

Alimentele pot avea, de asemenea, şi o anumită semnificaţie. În unele ţări, ciocolata poate fi un cadou minunat în vreme ce în altele nu este considerată adecvată. Uneori, alimentele ce sunt considerate delicatese în anumite părţi ale lumii pot fi necomestibile în altele, de exemplu lăcustele sau alte insecte. Naţiuni întregi sunt asociate cu anumite alimente. Când spui paste sau pizza, te gândeşti la Italia, gulaş – Ungaria, friptură de vită – Anglia, hamburgeri – USA, paella – Spania şi aşa mai departe. Vestea bună este că astăzi poţi găsi toate aceste alimente peste tot, deci putem încerca alimentele diferitelor naţiuni şi experimenta o parte din cultura lor.


Rețete care te-ar putea interesa

Chec aperitiv cu porumb
Chec aperitiv cu porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Chec cu morcovi și dovleac
Chec cu morcovi și dovleac

Rețetă delicioasă și sățioasă.

10 persoane peste 45 min Simplu
Spanac cu iaurt și porumb
Spanac cu iaurt și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Crumble cu legume şi porumb
Crumble cu legume şi porumb

Un preparat cald, uşor de preparat şi sănătos, perfect pentru o cină în familie.

4 persoane peste 45 min Mediu
Ce legătură există între alimentaţie şi cultură?

Există o legătură strânsă între alimentaţie şi cultură. Mâncarea este o parte importantă a identităţii culturale. Fiecare grup etnic are propriile sale tipuri de alimente preferate, precum şi propriile metode de preparare şi conservare. Acest lucru este într-o mare măsură influenţat de localizarea geografică şi de vreme. De exemplu, oamenii care trăiesc în regiuni cu temperaturi calde consumă alimente mai picante. Asta pentru că unele condimente protejează alimentele împotriva alterării. În plus, condimentele îi fac pe oameni să transpire, o reacţie normală ce ajută corpul să se răcorească.

Alimentele pot avea, de asemenea, şi o anumită semnificaţie. În unele ţări, ciocolata poate fi un cadou minunat în vreme ce în altele nu este considerată adecvată. Uneori, alimentele ce sunt considerate delicatese în anumite părţi ale lumii pot fi necomestibile în altele, de exemplu lăcustele sau alte insecte. Naţiuni întregi sunt asociate cu anumite alimente. Când spui paste sau pizza, te gândeşti la Italia, gulaş – Ungaria, friptură de vită – Anglia, hamburgeri – USA, paella – Spania şi aşa mai departe. Vestea bună este că astăzi poţi găsi toate aceste alimente peste tot, deci putem încerca alimentele diferitelor naţiuni şi experimenta o parte din cultura lor.