Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ce legătură există între alimentaţie şi cultură?

Există o legătură strânsă între alimentaţie şi cultură. Mâncarea este o parte importantă a identităţii culturale. Fiecare grup etnic are propriile sale tipuri de alimente preferate, precum şi propriile metode de preparare şi conservare. Acest lucru este într-o mare măsură influenţat de localizarea geografică şi de vreme. De exemplu, oamenii care trăiesc în regiuni cu temperaturi calde consumă alimente mai picante. Asta pentru că unele condimente protejează alimentele împotriva alterării. În plus, condimentele îi fac pe oameni să transpire, o reacţie normală ce ajută corpul să se răcorească.

Alimentele pot avea, de asemenea, şi o anumită semnificaţie. În unele ţări, ciocolata poate fi un cadou minunat în vreme ce în altele nu este considerată adecvată. Uneori, alimentele ce sunt considerate delicatese în anumite părţi ale lumii pot fi necomestibile în altele, de exemplu lăcustele sau alte insecte. Naţiuni întregi sunt asociate cu anumite alimente. Când spui paste sau pizza, te gândeşti la Italia, gulaş – Ungaria, friptură de vită – Anglia, hamburgeri – USA, paella – Spania şi aşa mai departe. Vestea bună este că astăzi poţi găsi toate aceste alimente peste tot, deci putem încerca alimentele diferitelor naţiuni şi experimenta o parte din cultura lor.


Rețete care te-ar putea interesa

Salată de porumb dulce cu quinoa și grapefruit
Salată de porumb dulce cu quinoa și grapefruit

Salata de porumb dulce cu quinoa și grapefruit pe care v-o propun azi este o porție de vitamine și minerale deghizată într-un prânz gustos.

0 persoane sub 15 min Simplu
Fasole galbenă cu ceapă și lămâie
Fasole galbenă cu ceapă și lămâie

O garnitură perfectă pentru o friptură sau pește, ușor de făcut și delicioasă

2 persoane 15-30 min Simplu
Ruladă de pui cu caise și piure de porumb
Ruladă de pui cu caise și piure de porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Dovleac cu umplutură de ciuperci întregi
Dovleac cu umplutură de ciuperci întregi

Ne dați ori nu ne dați? Prepară o cină cu aspect festiv pentru noaptea de Halloween

2 persoane 30-45 min Mediu
Ce legătură există între alimentaţie şi cultură?

Există o legătură strânsă între alimentaţie şi cultură. Mâncarea este o parte importantă a identităţii culturale. Fiecare grup etnic are propriile sale tipuri de alimente preferate, precum şi propriile metode de preparare şi conservare. Acest lucru este într-o mare măsură influenţat de localizarea geografică şi de vreme. De exemplu, oamenii care trăiesc în regiuni cu temperaturi calde consumă alimente mai picante. Asta pentru că unele condimente protejează alimentele împotriva alterării. În plus, condimentele îi fac pe oameni să transpire, o reacţie normală ce ajută corpul să se răcorească.

Alimentele pot avea, de asemenea, şi o anumită semnificaţie. În unele ţări, ciocolata poate fi un cadou minunat în vreme ce în altele nu este considerată adecvată. Uneori, alimentele ce sunt considerate delicatese în anumite părţi ale lumii pot fi necomestibile în altele, de exemplu lăcustele sau alte insecte. Naţiuni întregi sunt asociate cu anumite alimente. Când spui paste sau pizza, te gândeşti la Italia, gulaş – Ungaria, friptură de vită – Anglia, hamburgeri – USA, paella – Spania şi aşa mai departe. Vestea bună este că astăzi poţi găsi toate aceste alimente peste tot, deci putem încerca alimentele diferitelor naţiuni şi experimenta o parte din cultura lor.