Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ce legătură există între alimentaţie şi cultură?

Există o legătură strânsă între alimentaţie şi cultură. Mâncarea este o parte importantă a identităţii culturale. Fiecare grup etnic are propriile sale tipuri de alimente preferate, precum şi propriile metode de preparare şi conservare. Acest lucru este într-o mare măsură influenţat de localizarea geografică şi de vreme. De exemplu, oamenii care trăiesc în regiuni cu temperaturi calde consumă alimente mai picante. Asta pentru că unele condimente protejează alimentele împotriva alterării. În plus, condimentele îi fac pe oameni să transpire, o reacţie normală ce ajută corpul să se răcorească.

Alimentele pot avea, de asemenea, şi o anumită semnificaţie. În unele ţări, ciocolata poate fi un cadou minunat în vreme ce în altele nu este considerată adecvată. Uneori, alimentele ce sunt considerate delicatese în anumite părţi ale lumii pot fi necomestibile în altele, de exemplu lăcustele sau alte insecte. Naţiuni întregi sunt asociate cu anumite alimente. Când spui paste sau pizza, te gândeşti la Italia, gulaş – Ungaria, friptură de vită – Anglia, hamburgeri – USA, paella – Spania şi aşa mai departe. Vestea bună este că astăzi poţi găsi toate aceste alimente peste tot, deci putem încerca alimentele diferitelor naţiuni şi experimenta o parte din cultura lor.


Rețete care te-ar putea interesa

Mazăre cu chiftea în bacon
Mazăre cu chiftea în bacon

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane sub 15 min Simplu
Tocăniță de fasole franțuzească
Tocăniță de fasole franțuzească

Tocăniță tipic bulgărească preparată în fiecare casă.

3 persoane 30-45 min Simplu
File de cod cu legume
File de cod cu legume

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane 15-30 min Simplu
Tartă floarea-soarelui
Tartă floarea-soarelui

O tartă delicioasă cu spanac și brânză.

6 persoane peste 45 min Simplu
Ce legătură există între alimentaţie şi cultură?

Există o legătură strânsă între alimentaţie şi cultură. Mâncarea este o parte importantă a identităţii culturale. Fiecare grup etnic are propriile sale tipuri de alimente preferate, precum şi propriile metode de preparare şi conservare. Acest lucru este într-o mare măsură influenţat de localizarea geografică şi de vreme. De exemplu, oamenii care trăiesc în regiuni cu temperaturi calde consumă alimente mai picante. Asta pentru că unele condimente protejează alimentele împotriva alterării. În plus, condimentele îi fac pe oameni să transpire, o reacţie normală ce ajută corpul să se răcorească.

Alimentele pot avea, de asemenea, şi o anumită semnificaţie. În unele ţări, ciocolata poate fi un cadou minunat în vreme ce în altele nu este considerată adecvată. Uneori, alimentele ce sunt considerate delicatese în anumite părţi ale lumii pot fi necomestibile în altele, de exemplu lăcustele sau alte insecte. Naţiuni întregi sunt asociate cu anumite alimente. Când spui paste sau pizza, te gândeşti la Italia, gulaş – Ungaria, friptură de vită – Anglia, hamburgeri – USA, paella – Spania şi aşa mai departe. Vestea bună este că astăzi poţi găsi toate aceste alimente peste tot, deci putem încerca alimentele diferitelor naţiuni şi experimenta o parte din cultura lor.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.