Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Ierarhia ardeilor iuți

Măsurând iuțeala ardeilor

Ardeii iuți sunt măsurați în unități Scoville. Partea de jos a gamei începe de la zero - acesta este un ardei gras obișnuit. Ierarhia se termină la 1.000.000 de unități Scoville, iar singurul ardei care atinge acest scor este "bhut jolokia pepper" din India. Este atât de iute încât miliția indiană a început folosirea lui în grenade, pentru a imobiliza mulțimile și a lupta împotriva teroriștilor. Raportul de iuțeală în sine este determinat de nivelul de iuțeală care poate fi gustat. Zero înseamnă că nu poți simți iuțeala. 1.000.000 înseamnă, în mod evident, că, probabil, nu vei putea suporta căldura.

Elementele chimice care cauzează această iuțeală sunt, în general, cunoscute sub numele de capsaicină. Dr. Wilbur Scoville a numit metoda de măsurare după ce el însuși, în urma experimentelor sale extinse din anul 1912. El a stabilit baza inițială, testând toți ardeii pe care i-a găsit pe cei cinci degustători ai săi. Aceștia nu au fost foarte încântați de unele dintre rezultatele ridicate.


Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu ciuperci și porumb
Orez cu ciuperci și porumb

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Dorada la cuptor cu legume la tigaie
Dorada la cuptor cu legume la tigaie

O rețetă foarte simplă, cu puține ingrediente, însă cu o aromă bogată! Dorada însoțită de legumele noastre pentru tigaie îți vor aduce un prânz minunat!

2 persoane 30-45 min Simplu
Salată mexicană cu paste și ton
Salată mexicană cu paste și ton

O salată sănătoasă și sățioasă, cu un mix unic de arome

2 persoane 15-30 min Mediu
Ciorbă de păstăi
Ciorbă de păstăi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Ierarhia ardeilor iuți

Măsurând iuțeala ardeilor

Ardeii iuți sunt măsurați în unități Scoville. Partea de jos a gamei începe de la zero - acesta este un ardei gras obișnuit. Ierarhia se termină la 1.000.000 de unități Scoville, iar singurul ardei care atinge acest scor este "bhut jolokia pepper" din India. Este atât de iute încât miliția indiană a început folosirea lui în grenade, pentru a imobiliza mulțimile și a lupta împotriva teroriștilor. Raportul de iuțeală în sine este determinat de nivelul de iuțeală care poate fi gustat. Zero înseamnă că nu poți simți iuțeala. 1.000.000 înseamnă, în mod evident, că, probabil, nu vei putea suporta căldura.

Elementele chimice care cauzează această iuțeală sunt, în general, cunoscute sub numele de capsaicină. Dr. Wilbur Scoville a numit metoda de măsurare după ce el însuși, în urma experimentelor sale extinse din anul 1912. El a stabilit baza inițială, testând toți ardeii pe care i-a găsit pe cei cinci degustători ai săi. Aceștia nu au fost foarte încântați de unele dintre rezultatele ridicate.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.