Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ierarhia ardeilor iuți

Măsurând iuțeala ardeilor

Ardeii iuți sunt măsurați în unități Scoville. Partea de jos a gamei începe de la zero - acesta este un ardei gras obișnuit. Ierarhia se termină la 1.000.000 de unități Scoville, iar singurul ardei care atinge acest scor este "bhut jolokia pepper" din India. Este atât de iute încât miliția indiană a început folosirea lui în grenade, pentru a imobiliza mulțimile și a lupta împotriva teroriștilor. Raportul de iuțeală în sine este determinat de nivelul de iuțeală care poate fi gustat. Zero înseamnă că nu poți simți iuțeala. 1.000.000 înseamnă, în mod evident, că, probabil, nu vei putea suporta căldura.

Elementele chimice care cauzează această iuțeală sunt, în general, cunoscute sub numele de capsaicină. Dr. Wilbur Scoville a numit metoda de măsurare după ce el însuși, în urma experimentelor sale extinse din anul 1912. El a stabilit baza inițială, testând toți ardeii pe care i-a găsit pe cei cinci degustători ai săi. Aceștia nu au fost foarte încântați de unele dintre rezultatele ridicate.


Rețete care te-ar putea interesa

Chipsuri de legume cu guacamole cu broccoli
Chipsuri de legume cu guacamole cu broccoli

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Vită la cuptor cu ciuperci
Vită la cuptor cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Ciorbă de fasole caraibeană
Ciorbă de fasole caraibeană

Mâncare din Insulele Caraibe.

4 persoane peste 45 min Simplu
Mazăre minune
Mazăre minune

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Ierarhia ardeilor iuți

Măsurând iuțeala ardeilor

Ardeii iuți sunt măsurați în unități Scoville. Partea de jos a gamei începe de la zero - acesta este un ardei gras obișnuit. Ierarhia se termină la 1.000.000 de unități Scoville, iar singurul ardei care atinge acest scor este "bhut jolokia pepper" din India. Este atât de iute încât miliția indiană a început folosirea lui în grenade, pentru a imobiliza mulțimile și a lupta împotriva teroriștilor. Raportul de iuțeală în sine este determinat de nivelul de iuțeală care poate fi gustat. Zero înseamnă că nu poți simți iuțeala. 1.000.000 înseamnă, în mod evident, că, probabil, nu vei putea suporta căldura.

Elementele chimice care cauzează această iuțeală sunt, în general, cunoscute sub numele de capsaicină. Dr. Wilbur Scoville a numit metoda de măsurare după ce el însuși, în urma experimentelor sale extinse din anul 1912. El a stabilit baza inițială, testând toți ardeii pe care i-a găsit pe cei cinci degustători ai săi. Aceștia nu au fost foarte încântați de unele dintre rezultatele ridicate.