
Din când în când, i se întâmplă oricărei gospodine să-și piardă interesul pentru reîmprospătarea caietului personal cu rețete, iar atunci începe să perfecteze câteva dintre rețetele preferate gătindu-le repetat; în asemenea momente, familia începe să protesteze față de lipsa de diversitate din bucătărie.
Ce-i puteți face supei de legume de la masa de amiază ca să aibă totuși alt gust decât de obicei? Iată câteva sfaturi utile:
- Încercați adaosuri care aduc un plus de aromă: bacon afumat, chorizo, linte roșie, frunze și condimente proaspete, pepene copt, usturoi soté, praz, parmezan, supă de carne, lime, crutoane simple sau cu unt, pesto, ciuperci, ghimbir etc.
- Gătiți totul foarte încet: nu există supă bună gătită rapid! Fierberea lentă va spori gustul, iar supa va fi mai gustoasă.
- Folosiți frunze proaspete în loc de frunze uscate: dacă acestea sunt greu de procurat de la magazinul din apropiere, puteți lua în considerare cultivarea acestora în ghivece pe pervazul bucătăriei.
- Folosiți cât mai multe legume la care aveți acces: supa de cartofi nu înseamnă cartofi fierți în apă și serviți ca atare! Puteți folosi legume proaspete sau un mix de legume gata pregătite și congelate.
Puțini bucătari împărtășesc secretul supelor bune: cu cât mai multe ingrediente, cu atât mai bine; cu cât lăsați să fiarbă mai mult la foc mic, cu atât mai gustos! Acest lucru este datorat faptului că legumele necesită timp de pregătire pentru un gust desăvârșit.
Este logic să folosiți legume proaspete sau legume care au fost conservate proaspete pentru că dulceața acestora este esențială pentru reușita supei pe care o serviți la masă.