
Bazele prezentării de legume proaspete
Se spune că se mănâncă mai întâi cu ochii și multe legume proaspete oferă cadrul perfect pentru această realitate. Culorile intense ale majorității legumelor ar trebui gestionate în așa manieră încât să impresioneze până și cea mai sceptică pereche de ochi. Citește mai departe pentru a afla câteva aranjamente culinare la modă și, implicit, capacitatea acestora de a infuza stil în prezentarea legumelor proaspete.
Aranjamente culinare pe farfurie în această toamnă: o artă subtilă și delicată
Efectul artistic vine din contrastul constant de culori, forme și linii. În cele mai multe cazuri, este mai bine să folosiți farfurii albe, întrucât albul accentuează nuanțele, dar există situații când sunt de preferat farfuriile negre pătrate sau când ar trebui folosite materiale monocrome într-o culoare puternică. Iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le aveți în vedere când aranjați legume proaspete pe farfurie:
- Țepușele sau frigăruile false cu legume arată bine în aproape orice combinație. Adăugați roșii, bucăți de castravete, o brânză ușoară, ardei galben și verde și presărați piper măcinat și sumac.
- Bucățile mari de legume sunt în general neatractive și pot fi cazuri când asemănarea unei bucăți cu forma inițială să fie aproape deranjantă. Pentru a evita asta, tăiați legumele în bucăți de dimensiuni mici și medii.
- Bucățile mici ar trebui plasate în centrul farfuriei, pentru a sugera ideea de salată, în timp ce bucățile mai mari ar trebui să le înconjoare.
- Cu cât e mai deschisă culoarea, cu atât mai aproape ar trebui să fie de marginea farfuriei, pentru a induce aparența unui ansamblu ușor, dar bogat, pe întreaga suprafață.