Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gutui – fructe sănătoase la îndemână

 

100 g de gutui – 57 kcal

Din fructe de gutui ne luăm calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, acid folic şi vitamine din clasa B şi C.

Acru şi acidulat

Forma fructelor sănătoase de gutui seamănă cu aceea a merelor; sunt acoperite cu o pieliţă galbenă pestriţă, au 5-6 cm în diametru şi au seminţe. Pulpa fructului este dură, acră şi acidulată şi nu este recomandată pentru consum spontan. Cu toate acestea, sunt într-adevăr aromate şi sunt folosite extensiv pentru producţia de siropuri, compoturi, gemuri şi lichioruri. Acompaniază excelent ceaiurile. Datorită conţinutului de pectină, sunt foarte potrivite pentru conservarea fructelor.

În grădina de fructe de acasă

Pe lângă fructele lor sănătoase, pomii de gutui sunt şi o plantă decorativă populară, deseori confundaţi cu varietăţile din genul chaenomeles. Înfloresc frumos, au flori minunate, şi sunt deseori crescuţi în grădini şi parcuri. Pot fi, de asemenea, crescuţi ca bonsai.

Fructe sănătoase

Lichiorurile de gutui au un efect benefic asupra inimii, reduc tensiunea arterială, previn contracţiile intestinale şi stimulează metabolismul. Extrasul din fructe proaspete şi sănătoase de gutui este folosit în tratarea anemiei. Apa în care au fost muiate gutuile era folosită mai demult în medicina tradiţională pentru a calma tusea şi a trata infecţiile tractului respirator, ca şi în uzul extern pentru tratarea arsurilor şi a iritaţiilor de piele. De asemenea, oamenii folosesc fructe de gutui în multe diete.


Rețete care te-ar putea interesa

Mâncare de fasole cu bacon și ierburi aromatice
Mâncare de fasole cu bacon și ierburi aromatice

O rețetă simplă și gustoasă de mâncare de fasole albă boabe cu felii subțiri de bacon și verdeață

4 persoane peste 45 min Simplu
Rulouri de pui cu legume în crustă de mac
Rulouri de pui cu legume în crustă de mac

Un preparat absolut delicios.

3 persoane 30-45 min Simplu
Quinoa cu fasole roșie
Quinoa cu fasole roșie

O rețetă vegetariană foarte hrănitoare.

2 persoane 15-30 min Simplu
Evantai cu ciuperci și porumb
Evantai cu ciuperci și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Gutui – fructe sănătoase la îndemână
 

100 g de gutui – 57 kcal

Din fructe de gutui ne luăm calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, acid folic şi vitamine din clasa B şi C.

Acru şi acidulat

Forma fructelor sănătoase de gutui seamănă cu aceea a merelor; sunt acoperite cu o pieliţă galbenă pestriţă, au 5-6 cm în diametru şi au seminţe. Pulpa fructului este dură, acră şi acidulată şi nu este recomandată pentru consum spontan. Cu toate acestea, sunt într-adevăr aromate şi sunt folosite extensiv pentru producţia de siropuri, compoturi, gemuri şi lichioruri. Acompaniază excelent ceaiurile. Datorită conţinutului de pectină, sunt foarte potrivite pentru conservarea fructelor.

În grădina de fructe de acasă

Pe lângă fructele lor sănătoase, pomii de gutui sunt şi o plantă decorativă populară, deseori confundaţi cu varietăţile din genul chaenomeles. Înfloresc frumos, au flori minunate, şi sunt deseori crescuţi în grădini şi parcuri. Pot fi, de asemenea, crescuţi ca bonsai.

Fructe sănătoase

Lichiorurile de gutui au un efect benefic asupra inimii, reduc tensiunea arterială, previn contracţiile intestinale şi stimulează metabolismul. Extrasul din fructe proaspete şi sănătoase de gutui este folosit în tratarea anemiei. Apa în care au fost muiate gutuile era folosită mai demult în medicina tradiţională pentru a calma tusea şi a trata infecţiile tractului respirator, ca şi în uzul extern pentru tratarea arsurilor şi a iritaţiilor de piele. De asemenea, oamenii folosesc fructe de gutui în multe diete.