Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Stăpâniți gustul mâncărurilor de zarzavaturi cu legume proaspete

Legumele proaspete sunt cele mai bune pentru felurile de mâncare delicate. Nu acceptă multe condimente, dar se potrivesc de minune cu ierburi proaspete şi cu zarzavaturi bogate în frunze, cu cărnuri delicate, pui şi peşte. Acest lucru face ca mâncărurile pregătite cu legume proaspete să fie excepţionale – gust subtil, aromat, topindu-se în gură. De asemenea, mai au un avantaj major – sunt bogate în săruri minerale şi în vitamine. Conţin mai multă apă şi mai puţine fibre. Conţin, de asemenea, destul de multe zaharuri, care se transformă în amidon odată ce cresc; astfel, gustul mâncărurilor cu zarzavaturi este dulce. Datorită cojii subţiri, pierd apă cu uşurinţă şi se usucă. Când cumpăraţi legume proaspete, asiguraţi-vă că sunt destul de mari încât să dea savoare mâncării.

Curăţarea

Coaja legumelor proaspete este subţire; de aceea, nu toate trebuie curăţate. Rădăcinoasele nu necesită decât frecarea şi clătirea. Dacă aveţi motive să credeţi că au fost suprafertilizate, cojiţi-le puţin mai gros. Cartofii tineri pot fi spălaţi, scufundaţi în apă cu sare şi frecaţi de pieliţă.

Păstrarea

  • Nu păstraţi legumele proaspete în frigider pentru mai mult de 2-3 zile.
  • După ce clătiţi salata sau spanacul, puneţi-le într-o pungă de plastic.
  • Sfecla tânără sau morcovii nu se vor usca dacă îi veţi înveli într-un prosop umed;
  • dacă nu curățați cartofii, îi puteţi păstra mai mult timp.

Metode de preparare

Legumele proaspete nu trebuie gătite mult timp şi se ard uşor; de aceea cel mai bine este să le înăbuşiţi sau să le fierbeţi în puţină apă. Adăugaţi apoi peste zarzavaturi puţin unt, sau unt cu crutoane. Pot fi făcute sote, înăbuşite sau folosite în supe uşoare. Sunt excelente în salate de zarzavaturi. Cel mai bine e să adăugaţi puţin sos peste ele sau să le stropiţi cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.


Rețete care te-ar putea interesa

Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți
Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți

Orice s-ar spune, codul este regele meselor portugheze.

8 persoane peste 45 min Simplu
Fougase cu fasole roșie
Fougase cu fasole roșie

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Sufleu de broccoli
Sufleu de broccoli

O experiență culinară.

6 persoane 30-45 min Simplu
Supă cremă de legume de praz, morcovi și napi cu șofran și miere
Supă cremă de legume de praz, morcovi și napi cu șofran și miere

Știi cum arată un bol plin de sănătate?

5 persoane sub 15 min Simplu
Stăpâniți gustul mâncărurilor de zarzavaturi cu legume proaspete

Legumele proaspete sunt cele mai bune pentru felurile de mâncare delicate. Nu acceptă multe condimente, dar se potrivesc de minune cu ierburi proaspete şi cu zarzavaturi bogate în frunze, cu cărnuri delicate, pui şi peşte. Acest lucru face ca mâncărurile pregătite cu legume proaspete să fie excepţionale – gust subtil, aromat, topindu-se în gură. De asemenea, mai au un avantaj major – sunt bogate în săruri minerale şi în vitamine. Conţin mai multă apă şi mai puţine fibre. Conţin, de asemenea, destul de multe zaharuri, care se transformă în amidon odată ce cresc; astfel, gustul mâncărurilor cu zarzavaturi este dulce. Datorită cojii subţiri, pierd apă cu uşurinţă şi se usucă. Când cumpăraţi legume proaspete, asiguraţi-vă că sunt destul de mari încât să dea savoare mâncării.

Curăţarea

Coaja legumelor proaspete este subţire; de aceea, nu toate trebuie curăţate. Rădăcinoasele nu necesită decât frecarea şi clătirea. Dacă aveţi motive să credeţi că au fost suprafertilizate, cojiţi-le puţin mai gros. Cartofii tineri pot fi spălaţi, scufundaţi în apă cu sare şi frecaţi de pieliţă.

Păstrarea

  • Nu păstraţi legumele proaspete în frigider pentru mai mult de 2-3 zile.
  • După ce clătiţi salata sau spanacul, puneţi-le într-o pungă de plastic.
  • Sfecla tânără sau morcovii nu se vor usca dacă îi veţi înveli într-un prosop umed;
  • dacă nu curățați cartofii, îi puteţi păstra mai mult timp.

Metode de preparare

Legumele proaspete nu trebuie gătite mult timp şi se ard uşor; de aceea cel mai bine este să le înăbuşiţi sau să le fierbeţi în puţină apă. Adăugaţi apoi peste zarzavaturi puţin unt, sau unt cu crutoane. Pot fi făcute sote, înăbuşite sau folosite în supe uşoare. Sunt excelente în salate de zarzavaturi. Cel mai bine e să adăugaţi puţin sos peste ele sau să le stropiţi cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.