Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum găteşti legumele astfel încât să beneficiezi de toate vitaminele?

Gătitul legumelor
  • Legumele sunt vitale în orice dietă sănătoasă. Cel mai bun mod de a beneficia de toate vitaminele şi nutrienţii sănătoşi din compoziţia acestora este să le consumi crude.
  • Dar pentru că există oameni care pur şi simplu nu preferă să le consume astfel, trebuie să ne gândim la modalităţi de a le găti astfel încât vitaminele să nu se piardă.
  • Evită înmuierea legumelor, doar clăteşte-le înainte de utilizare. Nici tăierea lor în bucăţi mici nu este o idee bună. Spală-le şi taie-le exact atunci când vrei să le foloseşti, nu înainte.
  • Cel mai rău lucru pe care îl poţi face este să prăjeşti legumele. Acest lucru va duce la irosirea tuturor nutrienţilor. Le poţi pregăti la grătar sau la cuptor, deşi există modalităţi mai bune de a găti legumele dacă vrei să nu pierzi vitaminele.

Una dintre ele este gătitul la microunde. Această metodă este optimă pentru legume pentru că este relativ rapidă iar pierderile de substanţe nutritive nu sunt mari. Dacă te decizi pentru legume la abur, nu trebuie să foloseşti foarte multă apă. O altă opţiune este gătitul sub presiune. Acesta este un mod foarte rapid şi eficient de a găti legumele, pentru că nici vitaminele şi nici culoarea legumelor nu se pierd.


Rețete care te-ar putea interesa

Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola
Cotlet de porc pe grill cu morcovi caramelizaţi şi rucola

Chiar şi în timpul sezonului rece, garniturile din legume nu trebuie să lipsească de la masă. Legumele congelate sunt de mare ajutor în această perioadă, fiind la fel de sănătoase şi gustoase.

0 persoane sub 15 min Simplu
Ouă pe pat de legume
Ouă pe pat de legume

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.

2 persoane sub 15 min Simplu
Cartofi Hasselback cu salsa de porumb dulce şi ardei
Cartofi Hasselback cu salsa de porumb dulce şi ardei

O reţetă perfectă pentru petreceri.

4 persoane peste 45 min Mediu
Piept de rață cu cușcuș și legume
Piept de rață cu cușcuș și legume

Pentru o seară relaxată în familie.

4 persoane peste 45 min Complex
Cum găteşti legumele astfel încât să beneficiezi de toate vitaminele?
Gătitul legumelor
  • Legumele sunt vitale în orice dietă sănătoasă. Cel mai bun mod de a beneficia de toate vitaminele şi nutrienţii sănătoşi din compoziţia acestora este să le consumi crude.
  • Dar pentru că există oameni care pur şi simplu nu preferă să le consume astfel, trebuie să ne gândim la modalităţi de a le găti astfel încât vitaminele să nu se piardă.
  • Evită înmuierea legumelor, doar clăteşte-le înainte de utilizare. Nici tăierea lor în bucăţi mici nu este o idee bună. Spală-le şi taie-le exact atunci când vrei să le foloseşti, nu înainte.
  • Cel mai rău lucru pe care îl poţi face este să prăjeşti legumele. Acest lucru va duce la irosirea tuturor nutrienţilor. Le poţi pregăti la grătar sau la cuptor, deşi există modalităţi mai bune de a găti legumele dacă vrei să nu pierzi vitaminele.

Una dintre ele este gătitul la microunde. Această metodă este optimă pentru legume pentru că este relativ rapidă iar pierderile de substanţe nutritive nu sunt mari. Dacă te decizi pentru legume la abur, nu trebuie să foloseşti foarte multă apă. O altă opţiune este gătitul sub presiune. Acesta este un mod foarte rapid şi eficient de a găti legumele, pentru că nici vitaminele şi nici culoarea legumelor nu se pierd.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.