
Tăiată tradițional sau în stil franțuzesc? Fiartă sau gătită pe aburi? Servită simplă sau în combinație cu fasole obișnuită? Mai crocantă sau mai moale? – Acestea sunt toate întrebări pe care fiecare bucătar și le pune când are de-a face cu fasole verde. Această legumă este mult mai complexă decât i-ar părea unui novice, datorită versatilității sale atunci când este combinată cu alte feluri de mâncare. Răspunsurile la întrebările de mai sus ar trebui să arunce lumină pe subiect:
Tăierea fasolei verzi
Modul tradițional presupune îndepărtarea capetelor și tăierea păstăii în bucăți lungi de 5 până la 7 cm. Stilul franțuzesc merge cu un pas mai departe: ia fasolea verde gata tăiată sau păstăile cu capetele îndepărtate și taie ușor pe lângă încheietura păstăii până când semințele devin expuse.
Gătirea fasolei verzi
Gătirea pe aburi este de preferat fierberii atât pentru fasolea verde proaspătă, cât și pentru cea înghețată. Dacă le gătești pe aburi, nu pune prea multe în tavă, pentru a se găti omogen. Dacă le fierbi, pune-le în apă clocotită și, când sunt fierte, scoate-le și lasă-le să se scurgă.
Servire
Arată foarte bine când sunt servite ca atare. În plus, poți adăuga un vârf de cuțit de piper măcinat pentru a intensifica simultan aroma și aspectul fasolei verzi. Dacă vrei să o combini cu alte legume gătite, încearcă cu morcovi, cartofi dulci și țelină.
Textură
Aceasta depinde de gustul tău, dar asigură-te că fasolea verde este complet gătită înainte de a o servi, căci altfel poate avea o consistență neplăcută.