Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Gătire cu și servire de fasole verde: un ghid

Tăiată tradițional sau în stil franțuzesc? Fiartă sau gătită pe aburi? Servită simplă sau în combinație cu fasole obișnuită? Mai crocantă sau mai moale? – Acestea sunt toate întrebări pe care fiecare bucătar și le pune când are de-a face cu fasole verde. Această legumă este mult mai complexă decât i-ar părea unui novice, datorită versatilității sale atunci când este combinată cu alte feluri de mâncare. Răspunsurile la întrebările de mai sus ar trebui să arunce lumină pe subiect:

Tăierea fasolei verzi


Modul tradițional presupune îndepărtarea capetelor și tăierea păstăii în bucăți lungi de 5 până la 7 cm. Stilul franțuzesc merge cu un pas mai departe: ia fasolea verde gata tăiată sau păstăile cu capetele îndepărtate și taie ușor pe lângă încheietura păstăii până când semințele devin expuse.

Gătirea fasolei verzi


Gătirea pe aburi este de preferat fierberii atât pentru fasolea verde proaspătă, cât și pentru cea înghețată. Dacă le gătești pe aburi, nu pune prea multe în tavă, pentru a se găti omogen. Dacă le fierbi, pune-le în apă clocotită și, când sunt fierte, scoate-le și lasă-le să se scurgă.

Servire


Arată foarte bine când sunt servite ca atare. În plus, poți adăuga un vârf de cuțit de piper măcinat pentru a intensifica simultan aroma și aspectul fasolei verzi. Dacă vrei să o combini cu alte legume gătite, încearcă cu morcovi, cartofi dulci și țelină.

Textură


Aceasta depinde de gustul tău, dar asigură-te că fasolea verde este complet gătită înainte de a o servi, căci altfel poate avea o consistență neplăcută.


Rețete care te-ar putea interesa

Dorada la cuptor cu legume la tigaie
Dorada la cuptor cu legume la tigaie

O rețetă foarte simplă, cu puține ingrediente, însă cu o aromă bogată! Dorada însoțită de legumele noastre pentru tigaie îți vor aduce un prânz minunat!

2 persoane 30-45 min Simplu
Ciorbă de pui cu găluște de legume
Ciorbă de pui cu găluște de legume

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

2 persoane peste 45 min Simplu
Revani cu morcov
Revani cu morcov

Combinație delicioasă dintre o prăjitură cu morcov și una cu griș și iaurt.

12 persoane peste 45 min Simplu
Pilaf de orez cu stafide
Pilaf de orez cu stafide

Bucură-te de aroma sărbătorilor cu acest preparat delicios.

4 persoane 30-45 min Simplu
Gătire cu și servire de fasole verde: un ghid

Tăiată tradițional sau în stil franțuzesc? Fiartă sau gătită pe aburi? Servită simplă sau în combinație cu fasole obișnuită? Mai crocantă sau mai moale? – Acestea sunt toate întrebări pe care fiecare bucătar și le pune când are de-a face cu fasole verde. Această legumă este mult mai complexă decât i-ar părea unui novice, datorită versatilității sale atunci când este combinată cu alte feluri de mâncare. Răspunsurile la întrebările de mai sus ar trebui să arunce lumină pe subiect:

Tăierea fasolei verzi


Modul tradițional presupune îndepărtarea capetelor și tăierea păstăii în bucăți lungi de 5 până la 7 cm. Stilul franțuzesc merge cu un pas mai departe: ia fasolea verde gata tăiată sau păstăile cu capetele îndepărtate și taie ușor pe lângă încheietura păstăii până când semințele devin expuse.

Gătirea fasolei verzi


Gătirea pe aburi este de preferat fierberii atât pentru fasolea verde proaspătă, cât și pentru cea înghețată. Dacă le gătești pe aburi, nu pune prea multe în tavă, pentru a se găti omogen. Dacă le fierbi, pune-le în apă clocotită și, când sunt fierte, scoate-le și lasă-le să se scurgă.

Servire


Arată foarte bine când sunt servite ca atare. În plus, poți adăuga un vârf de cuțit de piper măcinat pentru a intensifica simultan aroma și aspectul fasolei verzi. Dacă vrei să o combini cu alte legume gătite, încearcă cu morcovi, cartofi dulci și țelină.

Textură


Aceasta depinde de gustul tău, dar asigură-te că fasolea verde este complet gătită înainte de a o servi, căci altfel poate avea o consistență neplăcută.