
Bucătăriile lumii oferă o mare varietate de reţete de garnituri vegetariene şi antreuri de consumat pe lângă felurile principale de mâncare. Mulţi oameni folosesc adesea garnituri vegetariene în cadrul meselor tradiţionale, mai ales în cadrul celor cu carne.
Garniturile preparate din legume proaspete sunt nu doar revigorante în zilele călduroase, ci satisfac şi necesarul de vitamine şi minerale.
- Foarte sănătoase şi gustoase în egală măsură sunt şi legumele din grădină, cum ar fi ceapa, usturoiul, varza şi roşiile. Alte tipuri de garnituri vegetariene includ produse ca mazărea, dovleceii, morcovii, mărarul, pătrunjelul şi prazul, în funcţie de sezon.
- Chiar şi cartofii piure pot constitui o garnitură vegetariană foarte bună, mai ales serviţi cu carne mai grasă. În acest scop puteţi turna peste sos pesto adăugând apoi brânză rasă sau brânză galbenă.
- O garnitură de salată verde şi roşii este cea mai potrivită pentru carne friptă. Orezul gătit în combinaţie cu morcovii pregătiţi pe abur nu reprezintă o opţiune de garnitură vegetariană mai prejos decât altele.