Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Alimentație sănătoasă: garnituri de legume nu numai pentru vegetarieni

Alimentație sănătoasă
 
De cele mai multe ori, alegem să servim mâncarea cu  cartofi prăjiţi, piure de cartofi, paste sau orez şi uităm că legumele nu sunt doar sănătoase şi gustoase, este mai uşor şi mai rapid să pregătești un fel de mâncare din legume decât crezi.
Deci, de ce să nu condimentăm meniul cu culoarea şi aroma legumelor?

Aici sunt câteva sfaturi pentru legume aburite, prăjite sau pregătite la grătar:

  • Legume aburite: aburul este modul cel mai simplu și sănătos de a prepara mâncarea, nu doar legumele. Oamenii fac adesea greșeala de a le fierbe și condimenta excesiv, când, de fapt, legumele fierte reţin nutrienții atunci când sunt aburite în propriul suc și fără nici un adaos de sare.
  • Legume prăjite: aproape orice legumă poate fi prăjită, trebuie doar fii atent să nu le arzi, câteva minute sunt suficiente pentru a face o garnitură delicioasă.
  • Legumele la grătar: în special ardei, vinete, ciuperci, ceapa, roșii, dovlecei - sunt delicioase și nu necesită mult timp pe grătar.

Indiferent dacă alegi aburul, prăjitul sau grătarul, legumele vor fi o garnitură delicioasă și o preferată pe meniul familiei tale!


Rețete care te-ar putea interesa

Fasole galbenă cu ceapă și lămâie
Fasole galbenă cu ceapă și lămâie

O garnitură perfectă pentru o friptură sau pește, ușor de făcut și delicioasă

2 persoane 15-30 min Simplu
Pizza con pollo
Pizza con pollo

O rețetă delicioasă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Fasole verde cu usturoi și parmezan
Fasole verde cu usturoi și parmezan

O rețetă pregătită de Jamila!

2 persoane sub 15 min Mediu
Tartă cu legume Bonduelle
Tartă cu legume Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane peste 45 min Simplu
Alimentație sănătoasă: garnituri de legume nu numai pentru vegetarieni
Alimentație sănătoasă
 
De cele mai multe ori, alegem să servim mâncarea cu  cartofi prăjiţi, piure de cartofi, paste sau orez şi uităm că legumele nu sunt doar sănătoase şi gustoase, este mai uşor şi mai rapid să pregătești un fel de mâncare din legume decât crezi.
Deci, de ce să nu condimentăm meniul cu culoarea şi aroma legumelor?

Aici sunt câteva sfaturi pentru legume aburite, prăjite sau pregătite la grătar:

  • Legume aburite: aburul este modul cel mai simplu și sănătos de a prepara mâncarea, nu doar legumele. Oamenii fac adesea greșeala de a le fierbe și condimenta excesiv, când, de fapt, legumele fierte reţin nutrienții atunci când sunt aburite în propriul suc și fără nici un adaos de sare.
  • Legume prăjite: aproape orice legumă poate fi prăjită, trebuie doar fii atent să nu le arzi, câteva minute sunt suficiente pentru a face o garnitură delicioasă.
  • Legumele la grătar: în special ardei, vinete, ciuperci, ceapa, roșii, dovlecei - sunt delicioase și nu necesită mult timp pe grătar.

Indiferent dacă alegi aburul, prăjitul sau grătarul, legumele vor fi o garnitură delicioasă și o preferată pe meniul familiei tale!