Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Garnituri impresionante cu cușcuș și legume dulci

Integrarea de legume dulci în mesele tale cu cușcuș implică intuiție culinară și… câteva condimente. Motivul pentru care trebuie să folosești condimente speciale pentru aceste feluri de mâncare este de înțeles: atât cușcuș-ul, cât și legumele dulci au nevoie de ceva suplimentar pentru a le amesteca aromele lor, foarte subtile de altfel, iar condimentele sunt soluția perfectă.

Dar condimentele sunt de multe feluri; dacă vrei într-adevăr rezultate impresionante, axează-te pe condimente dulci și intense. Sugerăm o combinație modică de praf de ghimber, nucșoară și șofran, cu un foarte redus adaos de scorțișoară (Cassia vera, din Sri-Lanka). Acestea sunt garnituri: dacă adaugi prea multe condimente, rezultatul va fi pur și simplu prea dulce.

Pregătirea cușcuș-ului

Aici se aplică o singură regulă: cușcuș-ul trebuie amestecat cu legumele fie de la început, fie pe parcurs. Nu prezenta pe farfurie cușcuș-ul separat de legume dulci, întrucât primul va fi prea anost, iar al doilea prea intens.

În plus, poți amesteca mai mult de trei sau patru legume pentru o combinație complexă, dar, în acest caz, trebuie să reduci cantitățile ca să obții un echilibru adecvat.

Alegerea legumelor

Cele mai comune legume care merg bine cu cușcuș sunt roșiile, morcovii dulci (mici sau medii, pentru ca să își păstreze dulceața naturală), ridichile albe (din nou, vorbim de varietățile mici) și țelina. Primele două ar trebui să însumeze dublul cantității ultimelor două. Toate sunt suficient de discrete încât să nu deranjeze gustul natural al mâncării la sfârșit.

Alte legume dulci (cum ar fi cartofii dulci și pepenele galben) pot fi folosite cu moderație. Dacă adaugi prea mult, vei modifica consistența cușcuș-ului, și-l vei face lipicios sau chiar cleios.

Pentru o mâncare perfectă, adaugă condimentele la final, lasă să mai dea câteva clocote și apoi să se răcească puțin înainte de a o servi.


Rețete care te-ar putea interesa

Pâine cu morcovi și semințe de floarea-soarelui
Pâine cu morcovi și semințe de floarea-soarelui

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

15 persoane 15-30 min Simplu
Colac cu brânză și spanac
Colac cu brânză și spanac

O rețetă pe cât de frumoasă, pe atât de gustoasă. Îți propun să o încerci pentru masa de Crăciun.

0 persoane sub 15 min Simplu
Cannelloni cu ciuperci și pește
Cannelloni cu ciuperci și pește

O experiență culinară.

2 persoane 30-45 min Simplu
Somon cu sos alb și Hawai Mix
Somon cu sos alb și Hawai Mix

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Garnituri impresionante cu cușcuș și legume dulci

Integrarea de legume dulci în mesele tale cu cușcuș implică intuiție culinară și… câteva condimente. Motivul pentru care trebuie să folosești condimente speciale pentru aceste feluri de mâncare este de înțeles: atât cușcuș-ul, cât și legumele dulci au nevoie de ceva suplimentar pentru a le amesteca aromele lor, foarte subtile de altfel, iar condimentele sunt soluția perfectă.

Dar condimentele sunt de multe feluri; dacă vrei într-adevăr rezultate impresionante, axează-te pe condimente dulci și intense. Sugerăm o combinație modică de praf de ghimber, nucșoară și șofran, cu un foarte redus adaos de scorțișoară (Cassia vera, din Sri-Lanka). Acestea sunt garnituri: dacă adaugi prea multe condimente, rezultatul va fi pur și simplu prea dulce.

Pregătirea cușcuș-ului

Aici se aplică o singură regulă: cușcuș-ul trebuie amestecat cu legumele fie de la început, fie pe parcurs. Nu prezenta pe farfurie cușcuș-ul separat de legume dulci, întrucât primul va fi prea anost, iar al doilea prea intens.

În plus, poți amesteca mai mult de trei sau patru legume pentru o combinație complexă, dar, în acest caz, trebuie să reduci cantitățile ca să obții un echilibru adecvat.

Alegerea legumelor

Cele mai comune legume care merg bine cu cușcuș sunt roșiile, morcovii dulci (mici sau medii, pentru ca să își păstreze dulceața naturală), ridichile albe (din nou, vorbim de varietățile mici) și țelina. Primele două ar trebui să însumeze dublul cantității ultimelor două. Toate sunt suficient de discrete încât să nu deranjeze gustul natural al mâncării la sfârșit.

Alte legume dulci (cum ar fi cartofii dulci și pepenele galben) pot fi folosite cu moderație. Dacă adaugi prea mult, vei modifica consistența cușcuș-ului, și-l vei face lipicios sau chiar cleios.

Pentru o mâncare perfectă, adaugă condimentele la final, lasă să mai dea câteva clocote și apoi să se răcească puțin înainte de a o servi.