1. >Despre noi
  2. >Fundația Louis Bonduelle împreună cu Salvați Copiii donează tablete pentru susținerea educației alimentare

În contextul pandemiei, 4 din 10 copii nu au participat la cursurile online pentru că nu au avut acces la tehnologie și conexiune la internet. Potrivit estimărilor, numărul celor de vârstă școlară care nu au participat la cursurile online depășește 400.000.

Aceste date sunt îngrijorătoare, întrucât lipsa condițiilor unui trai decent și a accesului la internet își pun amprenta în mod negativ asupra copiilor. Asta se întâmplă nu doar în privința educației, ci și în privința evoluției lor către o dezvoltare armonioasă și UN STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS. Mai mult, România duce o lipsă acută de date privind obezitatea infantilă, însă ultimele studii arată că 1 din 4 copii are probleme de greutate.

Scopul și dorința Fundației Louis Bonduelle este de a-i sprijini pe cei mici în privința educației alimentare, de a-i îndruma către obiceiuri corecte și un stil de viață mai sănătos. Obezitatea infantilă reprezintă în continuare o problema serioasă, iar kilogramele în plus pot duce la apariția unor afecțiuni grave. Pentru a reduce excesul ponderal, dar și pentru a preveni adoptarea unui stil de viață neechilbrat, cei mici trebuie îndrumați către un regim alimentar adecvat, însoțit de modificări ale stilului de viață. 

Împreună cu voluntarii Salvați Copiii, fundația își dorește să favorizeze aceste modificări sănătoase privind educația alimentară, dar și să îmbunătățească parcursul școlar din această perioadă pentru două clase de copii. Aceștia, împreună cu părinții lor, vor fi învățați cum să folosească tablete cu programe necesare școlii online preinstalate și cu internet gratuit pentru doi ani, astfel încât să acceseze informații importante pentru ei.

Cei mici se vor împrieteni cu legumele datorită poveștilor jucăușe și informațiilor interesante pe care le vor găsi pe tabletă. În acest fel, ei vor învăța într-un mod distractiv importanța unei alimentații adecvate, care îi va ghida pe tot parcursul vieții către un stil de viață sănătos.

Bonduelle știe că un trai sănătos pentru cei mici include o alimentație bazată pe fructe și legume, și face tot posibilul să ofere dreptul nu doar la educația școlară, atât de importantă, însă și la cea alimentară pentru ca ei să crească sănătoși, frumoși și plini de energie.