Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fierbere sau Abur. Timpul de preparare a legumelor

Prepararea la abur este o soluție perfectă, și nu numai pentru amatorii de diete sănătoase. Această metodă îți permite și să pregătești mese și să economisești timp. Prepararea la abur durează mult mai puțin decât gătitul tradițional în apă. De exemplu, timpul de tratare cu abur a spanacului este mai redus cu aproximativ două minute, iar în cazul vinetelor poți economisi până la 15 minute. De ce este așa? Durata este determinată de metoda de transfer a căldurii și de temperatura de proces de peste 120° C. De asemenea, alimentele preparate la abur nu trebuie să fie supravegheate sau amestecate în mod constant, fapt care îți va economisi, de asemenea, puțin timp. Timpul de preparare mai scurt reduce și pierderea de nutrienți din produsele tratate la abur. Fierberea tradițională determină o pierdere de 40% a vitaminelor și mineralelor. În cazul vitaminei C, pierderile ar putea fi de până la 70%. Legumele fierte în apă rețin doar 36% din cantitatea de vitamina A, dar când sunt preparate la abur, rețin până la 62%. Vitaminele din grupa B dispar și ele din alimente în timpul rocesului de fierbere.

 

Citește și verifică personal care dintre procese îți economisește mai mult timp.

Distrează-te și creează cu:

Secretele preparării prin fierbere sau la abur

Vinete și morcovi pentru cina de toamnă


Rețete care te-ar putea interesa

Sufleu de broccoli
Sufleu de broccoli

O experiență culinară.

6 persoane 30-45 min Simplu
Sărmăluțe cu carne și ciuperci
Sărmăluțe cu carne și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane peste 45 min Simplu
Fasole cu calamari
Fasole cu calamari

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

2 persoane sub 15 min Simplu
Pizza cu porumb picant și șuncă coppa
Pizza cu porumb picant și șuncă coppa

O pizza savuroasă pentru momente memorabile!

1 persoane 30-45 min Mediu
Fierbere sau Abur. Timpul de preparare a legumelor

Prepararea la abur este o soluție perfectă, și nu numai pentru amatorii de diete sănătoase. Această metodă îți permite și să pregătești mese și să economisești timp. Prepararea la abur durează mult mai puțin decât gătitul tradițional în apă. De exemplu, timpul de tratare cu abur a spanacului este mai redus cu aproximativ două minute, iar în cazul vinetelor poți economisi până la 15 minute. De ce este așa? Durata este determinată de metoda de transfer a căldurii și de temperatura de proces de peste 120° C. De asemenea, alimentele preparate la abur nu trebuie să fie supravegheate sau amestecate în mod constant, fapt care îți va economisi, de asemenea, puțin timp. Timpul de preparare mai scurt reduce și pierderea de nutrienți din produsele tratate la abur. Fierberea tradițională determină o pierdere de 40% a vitaminelor și mineralelor. În cazul vitaminei C, pierderile ar putea fi de până la 70%. Legumele fierte în apă rețin doar 36% din cantitatea de vitamina A, dar când sunt preparate la abur, rețin până la 62%. Vitaminele din grupa B dispar și ele din alimente în timpul rocesului de fierbere.

 

Citește și verifică personal care dintre procese îți economisește mai mult timp.

Distrează-te și creează cu:

Secretele preparării prin fierbere sau la abur

Vinete și morcovi pentru cina de toamnă