Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Dieta de primăvară

Energia de primăvară

După Sărbătorile de iarnă ne simţim greoi, lipsiţi de energie şi avem probleme cu pielea. În acest caz merită să încerci dieta uşoară de primăvară, care în şapte zile îţi va înnapoia buna dispoziţie.

A mânca îndelung încet şi cu grijă

Un rol important îl are tehnica de mestecare a mâncării: fiecare bucată trebuie mestecată îndelung şi bine şi trebuie însoţită de lichide. Nu trebuie consumată întreaga porţie dacă simţiti o uşoară saturare. Acest lucru va permite liniştirea rapidă a foamei. Legumele trebuie date prin răzătoare cu orificii mici: morcovsfeclă roşie, nap, gulie, ridichii. Prin orificiile mari trebuie rase dovlecelul verde şi anghinarea. Se taie în fâşii subţiri varzaceapacastraveţii, mărarul şi ţelina. În schimb se taie în fâşii groase dovlecelul verde, roşiile, ardeiul şi spanacul. Legumele mărunţite ajută organismul să folosească cât mai multe din vitaminele şi componentele minerale conţinute.

Dieta de curăţire

Dieta nu este destinată slăbirii, ci are ca ţel curăţirea organismului de substanţele nocive. Poate fi repetată de 3-4 ori în decursul anului. Dieta constă în consumul de produse cu conţinut redus de proteine, iar la baza sa stau produsele bogate în hidraţi de carbon compuşi şi fibre digestivă. Trebuie limitat consumul de grăsimi şi zahăr.

Exemplu de meniu:

Mic-dejun I La alegere se poate mînca pâine crocantă (3 felii), 40 g de chiflă integrală, salată de crudităţi sau fulgi de cereale cu măr ras şi legume. Se bea în schimb cafea sau ceai fără zahăr

Mic-dejun II 40 g chiflă integrală şi un pahar de suc de legume fără zahăr

Prânz Buchiet de legume crude

Gustare de după-amiază 40g chiflă integrală şi o cană de suc de legume fără zahăr

Cină La alegere se pot mânca 2 cartofi medii fierţi în coajă, o farfurie mică de crudităţi sau supă de legume.

Gustare înainte de somn 40g chiflă integrală şi un pahar de suc de legume fără zahăr. După primele două zile meniul trebuie lărgit cu lapte şi produse lactate (se recomandă 15 g de proteine zilnic). Pentru a ajuta efectul de curăţire al dietei, este necesar să beţi minim 2 litri de apă minerală negazoasă zilnic.

Curaţia nu poate dura mai mult de 7 zile datorită conţinutului redus de proteine şi acizi graşi.


Rețete care te-ar putea interesa

Somon cu alune în stil evreiesc
Somon cu alune în stil evreiesc

Pentru o seară relaxată în familie.

2 persoane 30-45 min Simplu
Plăcintă cu spanac și Camembert
Plăcintă cu spanac și Camembert

Plăcintele, fiind un preparat cald, sunt ideale pentru anotimpul rece. Le poți pregăti atât cu legume de sezon, cât și cu legume congelate, cum ar fi spanacul.

4 persoane peste 45 min Mediu
Alfajores - prăjitură cu caramel
Alfajores - prăjitură cu caramel

În multe țări latino-americane și în Spania se pot întâlni prăjituri cu același nume, însă rețetele sunt absolut diferite.

20 persoane peste 45 min Mediu
Ruladă de cașcaval cu șuncă și ciuperci
Ruladă de cașcaval cu șuncă și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

12 persoane 30-45 min Simplu
Dieta de primăvară

Energia de primăvară

După Sărbătorile de iarnă ne simţim greoi, lipsiţi de energie şi avem probleme cu pielea. În acest caz merită să încerci dieta uşoară de primăvară, care în şapte zile îţi va înnapoia buna dispoziţie.

A mânca îndelung încet şi cu grijă

Un rol important îl are tehnica de mestecare a mâncării: fiecare bucată trebuie mestecată îndelung şi bine şi trebuie însoţită de lichide. Nu trebuie consumată întreaga porţie dacă simţiti o uşoară saturare. Acest lucru va permite liniştirea rapidă a foamei. Legumele trebuie date prin răzătoare cu orificii mici: morcovsfeclă roşie, nap, gulie, ridichii. Prin orificiile mari trebuie rase dovlecelul verde şi anghinarea. Se taie în fâşii subţiri varzaceapacastraveţii, mărarul şi ţelina. În schimb se taie în fâşii groase dovlecelul verde, roşiile, ardeiul şi spanacul. Legumele mărunţite ajută organismul să folosească cât mai multe din vitaminele şi componentele minerale conţinute.

Dieta de curăţire

Dieta nu este destinată slăbirii, ci are ca ţel curăţirea organismului de substanţele nocive. Poate fi repetată de 3-4 ori în decursul anului. Dieta constă în consumul de produse cu conţinut redus de proteine, iar la baza sa stau produsele bogate în hidraţi de carbon compuşi şi fibre digestivă. Trebuie limitat consumul de grăsimi şi zahăr.

Exemplu de meniu:

Mic-dejun I La alegere se poate mînca pâine crocantă (3 felii), 40 g de chiflă integrală, salată de crudităţi sau fulgi de cereale cu măr ras şi legume. Se bea în schimb cafea sau ceai fără zahăr

Mic-dejun II 40 g chiflă integrală şi un pahar de suc de legume fără zahăr

Prânz Buchiet de legume crude

Gustare de după-amiază 40g chiflă integrală şi o cană de suc de legume fără zahăr

Cină La alegere se pot mânca 2 cartofi medii fierţi în coajă, o farfurie mică de crudităţi sau supă de legume.

Gustare înainte de somn 40g chiflă integrală şi un pahar de suc de legume fără zahăr. După primele două zile meniul trebuie lărgit cu lapte şi produse lactate (se recomandă 15 g de proteine zilnic). Pentru a ajuta efectul de curăţire al dietei, este necesar să beţi minim 2 litri de apă minerală negazoasă zilnic.

Curaţia nu poate dura mai mult de 7 zile datorită conţinutului redus de proteine şi acizi graşi.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.