Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Dieta de iarnă

Deşi necesarul nostru de calorii nu diferă prea mult de la vară la iarnă, ar trebui să ne schimbăm un pic meniul.

Mai multă energie

Organismul are nevoie de o mai mare doză de energie din mâncare pentru a echilibra balanţa termică, de aceea poftim mâncăruri mai consistente şi mai calorice.
 

Recomandări importante – ce consumăm şi ce evităm?

  • seminţele integrale, legumele în păstăi, carnea slabă, ficatul sunt surse de fier şi vitaminele B şi E, a căror carenţe generează astenie
  • numărul meselor este cel mai important, patru pe zi este un minim absolut. Mâncând din 3 în 3 ore contribuim la echilibrul termic al organismului
  • un mic dejun sănătos ne apără de răceli, iar metabolismul intens din orele dimineţii ne asigură că grăsimea nu se va depune iar elementele nutritive se vor asimila optim
  • legumele şi fructele: roşiile, ardeiul, brocoli, varza de Bruxelles, salata, ţelina, portocalele, grapefruitul, pepenii galbeni şi kiwi, toate acestea conţin vitaminele A, C şi E, ajută la asimilarea energiei din hrană, activeză sistemul imunitar şi trebuie adăugate la toate mesele
  • lactatele, ouăle, carnea de pasăre, peştele, carnea de vită, fasolea, seminţele, mugurii, nucile sunt surse ale vitaminelor din grupa B, importante pentru susţinerea imunităţii şi pentru acţiunea lor antidepresivă.
  • carnea, legumele în păstăi, inclusiv lintea, diversele grişurioferă organismului necesarul de fier, apărându-l în acest fel de anemie şi de imunodeficienţă
  • pâinea integrală, de secară, grişurile cu conţinut mare de fibre sunt alimente săţioase şi constituie o sursă a energiei care, în timpul iernii, trebuie să provină în proporţie de 50% din carbohidrați
  • peştele, carnea de pasăre, ouăle, brocoli, porumbul, mazărea boabe oferă organismului crom ceea ce inhibă pofta de dulciuri
  • seminţele legumelor în păstăi, soia seminţele de in, seminţele de susan, produsele din orz, peştele, nucile, brocoli accelerează metabolismul deoarece conţin magneziu
  • lactatele şi ouăle, grişurile, legumele în păstăi, soia, peştele (cu tot cu oase) dau de asemenea o senzaţie de saţietate, fiind o bună sursă de calciu
  • limitarea cantităţilor de pâine albă consumată ne va debarasa de monozaharide, substanţe nefolositoare şi care îngraşă

A mânca şi a nu se îngrăşa

Cel mai important este ca regimul să fie bine echilibrat, dându-ne energie şi rezistenţă fără ca în acelaşi timp să îngraşe. Cu siguranţă propriul tău organism îşi va spune ce anume să faci pentru a-ţi întări sistemul imunitar, a evita infecţiile şi depunerile inutile de ţesut adipos.

Meniu

Micul dejun: 2 felii de pâine, telemea cu arpagic, ouă prăjite, salata de roşii şi ceai cu suc de zmeură
Gustare: două chifle intregale cu şuncă de curcan, suc din portocale proaspete
Prânzul: Piept de pui fiert la aburi, brocoli, cartofi fierţi în coajă, de băut apa minerală cu sucde lămâie
Gustare de după-amiază: salata de fructe (banane, mere, portocale şi kiwi)
Cina: fasole boabe fiartă, o chiflă integrală cu pasta cu macrou, de băut ceai cu suc de lămâie

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de cușcuș cu porumb

Salată de cușcuș cu porumb

Salată exotică pentru toată lumea.

3 persoane 30-45 min Simplu
Spaghete cu ciuperci Bonduelle

Spaghete cu ciuperci Bonduelle

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 15-30 min Simplu
Spirale cu sos de spanac și mazăre

Spirale cu sos de spanac și mazăre

O experiență culinară.

3 persoane 30-45 min Simplu
Tartă floarea-soarelui

Tartă floarea-soarelui

O tartă delicioasă cu spanac și brânză.

6 persoane peste 45 min Simplu
Dieta de iarnă

Deşi necesarul nostru de calorii nu diferă prea mult de la vară la iarnă, ar trebui să ne schimbăm un pic meniul.

Mai multă energie

Organismul are nevoie de o mai mare doză de energie din mâncare pentru a echilibra balanţa termică, de aceea poftim mâncăruri mai consistente şi mai calorice.
 

Recomandări importante – ce consumăm şi ce evităm?

  • seminţele integrale, legumele în păstăi, carnea slabă, ficatul sunt surse de fier şi vitaminele B şi E, a căror carenţe generează astenie
  • numărul meselor este cel mai important, patru pe zi este un minim absolut. Mâncând din 3 în 3 ore contribuim la echilibrul termic al organismului
  • un mic dejun sănătos ne apără de răceli, iar metabolismul intens din orele dimineţii ne asigură că grăsimea nu se va depune iar elementele nutritive se vor asimila optim
  • legumele şi fructele: roşiile, ardeiul, brocoli, varza de Bruxelles, salata, ţelina, portocalele, grapefruitul, pepenii galbeni şi kiwi, toate acestea conţin vitaminele A, C şi E, ajută la asimilarea energiei din hrană, activeză sistemul imunitar şi trebuie adăugate la toate mesele
  • lactatele, ouăle, carnea de pasăre, peştele, carnea de vită, fasolea, seminţele, mugurii, nucile sunt surse ale vitaminelor din grupa B, importante pentru susţinerea imunităţii şi pentru acţiunea lor antidepresivă.
  • carnea, legumele în păstăi, inclusiv lintea, diversele grişurioferă organismului necesarul de fier, apărându-l în acest fel de anemie şi de imunodeficienţă
  • pâinea integrală, de secară, grişurile cu conţinut mare de fibre sunt alimente săţioase şi constituie o sursă a energiei care, în timpul iernii, trebuie să provină în proporţie de 50% din carbohidrați
  • peştele, carnea de pasăre, ouăle, brocoli, porumbul, mazărea boabe oferă organismului crom ceea ce inhibă pofta de dulciuri
  • seminţele legumelor în păstăi, soia seminţele de in, seminţele de susan, produsele din orz, peştele, nucile, brocoli accelerează metabolismul deoarece conţin magneziu
  • lactatele şi ouăle, grişurile, legumele în păstăi, soia, peştele (cu tot cu oase) dau de asemenea o senzaţie de saţietate, fiind o bună sursă de calciu
  • limitarea cantităţilor de pâine albă consumată ne va debarasa de monozaharide, substanţe nefolositoare şi care îngraşă

A mânca şi a nu se îngrăşa

Cel mai important este ca regimul să fie bine echilibrat, dându-ne energie şi rezistenţă fără ca în acelaşi timp să îngraşe. Cu siguranţă propriul tău organism îşi va spune ce anume să faci pentru a-ţi întări sistemul imunitar, a evita infecţiile şi depunerile inutile de ţesut adipos.

Meniu

Micul dejun: 2 felii de pâine, telemea cu arpagic, ouă prăjite, salata de roşii şi ceai cu suc de zmeură
Gustare: două chifle intregale cu şuncă de curcan, suc din portocale proaspete
Prânzul: Piept de pui fiert la aburi, brocoli, cartofi fierţi în coajă, de băut apa minerală cu sucde lămâie
Gustare de după-amiază: salata de fructe (banane, mere, portocale şi kiwi)
Cina: fasole boabe fiartă, o chiflă integrală cu pasta cu macrou, de băut ceai cu suc de lămâie