Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Dieta "De cinci ori pe zi"

Mănânci cât vrei

Această dietă ajută la păstrarea sănătăţii, a frumuseţii şi a bunei dispoziţii. Datorită ei putem slăbi, căci legumele şi fructele nu conţin grăsimi (excepţie făcând avocado şi măslinele) şi nu provoacă senzaţia de foame, pentru că putem mânca cât de multe legume vrem!

Porţia nu înseamnă mult

O porţie de legume nu înseamnă mult. Dieteticienii definesc porţie un fruct de mărime medie, jumătate de cană de legume, 200 ml de suc de legume sau fructe, un pumn de fructe uscate.

Multe avantaje din legume şi fructe

Doar 500-700 g de legume şi fructe zilnic ajută organismul în lupta cu bolile, ajută tratarea obezităţii, încetineşte procesul de înbătrânire, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi al părului, îmbunătăţeşte dispoziţia. Fructele şi legumele conţin elemente de hrană preţioase: vitamine, minerale, enzime, celuloză, antioxidanţi, de aici rezultând influenţa pozitivă asupra organismului nostru.
În plus sunt gustoase, au gust şi culoare excelente, şi deasemenea măresc secreţia de sucuri gastrice şi stimulează digestia.

Exemplu de meniu:

Mic-dejun Jumătate de cană de suc de legume (morcov, morcov cu ţelină, roşii), la sandvich-uri se poate adăuga cicoare sau praz şi ridichii. La fulgii de cereale pot fi adăugate fructe proaspete.
Gustare Salata de legume crude cu o bucată de pâine neagră sau sandvich-uri cu salată, germeni, castraveţi muraţi sau proaspeţi, ardei, roşii.
Prânz Se poate servi ca prim fel o supă de zarzavat cu verdeţuri proaspete (pătrunjel, praz, sau busuioc). Felul doi carne sau peşte cu legume gătite sau salată de crudităţi. Este benefic să consumaţi cât mai des orz cu multe legume înăbuşite presărate cu ierburi aromatice.
Gustare de după-amiază Un fruct
Cina Dacă am omis prânzul putem mânca o supă de legume (dar nu pe bază de carne fiartă). La sandvich-uri nu trebuie omise legumele.

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu cartofi și mazăre
Plăcintă cu cartofi și mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane 30-45 min Simplu
Wrap de curcan cu piure de morcov și mazăre
Wrap de curcan cu piure de morcov și mazăre

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 30-45 min Simplu
Lipie mexicana cu sos de iaurt grecesc
Lipie mexicana cu sos de iaurt grecesc

15 minute și gustarea-i gata!

2 persoane 15-30 min Simplu
Tartă cu broccoli fără gluten
Tartă cu broccoli fără gluten

O rețetă pregătită de Jamila!

8 persoane sub 15 min Mediu
Dieta "De cinci ori pe zi"

Mănânci cât vrei

Această dietă ajută la păstrarea sănătăţii, a frumuseţii şi a bunei dispoziţii. Datorită ei putem slăbi, căci legumele şi fructele nu conţin grăsimi (excepţie făcând avocado şi măslinele) şi nu provoacă senzaţia de foame, pentru că putem mânca cât de multe legume vrem!

Porţia nu înseamnă mult

O porţie de legume nu înseamnă mult. Dieteticienii definesc porţie un fruct de mărime medie, jumătate de cană de legume, 200 ml de suc de legume sau fructe, un pumn de fructe uscate.

Multe avantaje din legume şi fructe

Doar 500-700 g de legume şi fructe zilnic ajută organismul în lupta cu bolile, ajută tratarea obezităţii, încetineşte procesul de înbătrânire, îmbunătăţeşte aspectul pielii şi al părului, îmbunătăţeşte dispoziţia. Fructele şi legumele conţin elemente de hrană preţioase: vitamine, minerale, enzime, celuloză, antioxidanţi, de aici rezultând influenţa pozitivă asupra organismului nostru.
În plus sunt gustoase, au gust şi culoare excelente, şi deasemenea măresc secreţia de sucuri gastrice şi stimulează digestia.

Exemplu de meniu:

Mic-dejun Jumătate de cană de suc de legume (morcov, morcov cu ţelină, roşii), la sandvich-uri se poate adăuga cicoare sau praz şi ridichii. La fulgii de cereale pot fi adăugate fructe proaspete.
Gustare Salata de legume crude cu o bucată de pâine neagră sau sandvich-uri cu salată, germeni, castraveţi muraţi sau proaspeţi, ardei, roşii.
Prânz Se poate servi ca prim fel o supă de zarzavat cu verdeţuri proaspete (pătrunjel, praz, sau busuioc). Felul doi carne sau peşte cu legume gătite sau salată de crudităţi. Este benefic să consumaţi cât mai des orz cu multe legume înăbuşite presărate cu ierburi aromatice.
Gustare de după-amiază Un fruct
Cina Dacă am omis prânzul putem mânca o supă de legume (dar nu pe bază de carne fiartă). La sandvich-uri nu trebuie omise legumele.