Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mic dicţionar al bucătăriei arabe

  • Falafel (felafel)– Este preparat din năut măcinat amestecat cu condimente, din care se modelează bile care sunt apoi prăjite în mult ulei.
  • Shaorma – Echivalentul arab al gyrosului grecesc sau al kebabului turcesc. De pe un rotisor vertical, pe care se pune carnea de miel sau de pui, bucătarul taie dungi subţiri, pe care le amestecă pe tavă cu bucăţi de roşii şi alte legume, după care introduce totul intr-o pâine-pită despicată în două. Atât falafel cât şi şaorma sunt populare pe străzile Iordaniei şi Siriei.
  • Foul (ful) – Piure consistent din fasole brună, care este de obicei pus cu polonicul într-o pâine-pită sau este adăugat lângă mâncarea provenită din Egipt şi denumită kushari – macaroane cu orez, linte, ceapă prăjită şi suc de roşii.
  • Baba Ghanoush – pastă de vinete roşii, ceapă şi uneori rodie.
  • Fatayer – Prăjituri triunghiulare cu brânză sărată, spanac sau carne tocată condimentată picant.
  • Fattush – Salată asemănătoare cu tabuli, cu diferenţa că are în componenţă crutoane crocante din pâine.
  • Hommus – Pastă din năut amestecat cu tahină, usturoi şi lămâie.
  • Kibbeh – Pateu din carne de berbec, grâu şi seminţe de pin, prăjit în mult ulei.
  • Kibbeh Naye –Carne de berbec tocată servită crudă cu grâu ras în bucăţi mari, ce aminteşte carnea crudă tatar.
  • Kibla – Ficat, de obicei de pasăre (kibla firech sau kibla farudj) prăjită cu lămâie sau usturoi. Preparată corect trebuie să aibă consistenţa pateului.
  • Laban – Pastă consistentă cu iaurt, de obicei bogat condimentată cu usturoi sau mentă.
  • Loubia (fassulya) – Salată de fasole, roşii, ceapă şi usturoi.
  • Mahshi – Diverse legume, de exemplu dovlecel, frunze de viţă de vie, ardei, vinete albe sau negre umplute cu carne tocată, orez, ceapă, pătrunjel şi condimente, care sunt apoi coapte.
  • Muttabel – Pastă asemănătoare cu ghanoush, dar cu o consistenţă mai mare, care este obţinută din vinete, tahina, iaurt şi măsline.
  • Shinklish – Salată din brânză picantă fărâmiţată, ceapă şi roşii.
  • Tabbouleh – Salată din grâu, pătrunjel şi roşii la care se adaugă susan, lămâie şi usturoi.
  • Tahina – Pastă diluată din seminţe de susan şi măsline.

Rețete care te-ar putea interesa

Găluște din aluat - houskowe knedliki

Găluște din aluat - houskowe knedliki

O alternativă delicioasă a cartofilor pentru o cină savuroasă.

3 persoane peste 45 min Simplu
Ouă coapte pe pat de broccoli

Ouă coapte pe pat de broccoli

Un mic dejun special, plin de vitamine și proteine

4 persoane 15-30 min Complex
Spaghete siciliene

Spaghete siciliene

O mâncare specifică bucătăriei italiene.

4 persoane 30-45 min Simplu
Paste colorate cu porumb și șuncă

Paste colorate cu porumb și șuncă

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Mic dicţionar al bucătăriei arabe
  • Falafel (felafel)– Este preparat din năut măcinat amestecat cu condimente, din care se modelează bile care sunt apoi prăjite în mult ulei.
  • Shaorma – Echivalentul arab al gyrosului grecesc sau al kebabului turcesc. De pe un rotisor vertical, pe care se pune carnea de miel sau de pui, bucătarul taie dungi subţiri, pe care le amestecă pe tavă cu bucăţi de roşii şi alte legume, după care introduce totul intr-o pâine-pită despicată în două. Atât falafel cât şi şaorma sunt populare pe străzile Iordaniei şi Siriei.
  • Foul (ful) – Piure consistent din fasole brună, care este de obicei pus cu polonicul într-o pâine-pită sau este adăugat lângă mâncarea provenită din Egipt şi denumită kushari – macaroane cu orez, linte, ceapă prăjită şi suc de roşii.
  • Baba Ghanoush – pastă de vinete roşii, ceapă şi uneori rodie.
  • Fatayer – Prăjituri triunghiulare cu brânză sărată, spanac sau carne tocată condimentată picant.
  • Fattush – Salată asemănătoare cu tabuli, cu diferenţa că are în componenţă crutoane crocante din pâine.
  • Hommus – Pastă din năut amestecat cu tahină, usturoi şi lămâie.
  • Kibbeh – Pateu din carne de berbec, grâu şi seminţe de pin, prăjit în mult ulei.
  • Kibbeh Naye –Carne de berbec tocată servită crudă cu grâu ras în bucăţi mari, ce aminteşte carnea crudă tatar.
  • Kibla – Ficat, de obicei de pasăre (kibla firech sau kibla farudj) prăjită cu lămâie sau usturoi. Preparată corect trebuie să aibă consistenţa pateului.
  • Laban – Pastă consistentă cu iaurt, de obicei bogat condimentată cu usturoi sau mentă.
  • Loubia (fassulya) – Salată de fasole, roşii, ceapă şi usturoi.
  • Mahshi – Diverse legume, de exemplu dovlecel, frunze de viţă de vie, ardei, vinete albe sau negre umplute cu carne tocată, orez, ceapă, pătrunjel şi condimente, care sunt apoi coapte.
  • Muttabel – Pastă asemănătoare cu ghanoush, dar cu o consistenţă mai mare, care este obţinută din vinete, tahina, iaurt şi măsline.
  • Shinklish – Salată din brânză picantă fărâmiţată, ceapă şi roşii.
  • Tabbouleh – Salată din grâu, pătrunjel şi roşii la care se adaugă susan, lămâie şi usturoi.
  • Tahina – Pastă diluată din seminţe de susan şi măsline.