Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

De ce legumele conservate NU conțin conservanți

De ce legumele în conservă NU conțin conservanți

 

Se crede că legumele în conservă și conservanții merg mână în mână.

Contrar acestei păreri comune, conservele Bonduelle și produsele similare nu conțin niciun fel de conservanți alimentari pentru că aceștia nu sunt necesari. Datorită tehnologiei de fabricație, conservele sunt închise perfect etanș și apoi sterilizate la temperaturi ridicate, astfel încât contaminarea bacteriană este imposibilă și legumele își păstrează proprietățile.

Mai mult, folosirea conservanților în conservele de legume este interzisă implicit prin reglementările Uniunii Europene.

 

Ce sunt conservanții?

Conservanții sunt substanțe al căror rol este să prevină degradarea produselor alimentare prin dezvoltarea de colonii microbiene sau schimbări chimice precum oxidarea. În ceea ce privește bacteriile, conservanții au un singur rol: le împiedică să se dezvolte.

 

De ce nu sunt necesari conservanții?

Conservele de legume Bonduelle înlătură posibilitatea dezvoltării bacteriilor chiar prin modul în care sunt produse. În felul acesta, adăugarea de conservanți este inutilă.

Procesul tehnologic al legumelor Bonduelle începe după recoltare și recepție, când acestea sunt sortate, spălate și blanșate. Legumele sunt ambalate în conserve sau borcane, apoi sunt adăugate apa, sarea și zahărul pentru gust. Conservele astfel obținute sunt închise perfect etanș cu capace metalice care nu vor fi deschise decât de consumatorul final. După sigilare urmează sterilizarea la temperaturi ridicate, etapă ce elimină toți microbii care ar putea exista în conservă sau borcan. Deoarece conservele sunt închise etanș, contaminarea din exterior este imposibilă iar legumele își păstrează gustul, culoarea, textura și proprietățile nutritive pe toată durata termenului de valabilitate.

 

Reglementări și norme europene

 

Regulamentul UE nr. 1333-2008 specifică aditivii autorizați pentru legume în conserve sau borcane. Conservanții nu sunt menționați printre aceștia și, prin urmare, nu sunt autorizați. Utilizarea de conservanți pentru conservele de legume este așadar nu doar inutilă, ci și împotriva reglementărilor Uniunii Europene.


Rețete care te-ar putea interesa

Sufleu cu somon afumat

Sufleu cu somon afumat

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

5 persoane sub 15 min Simplu
Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Un aperitiv excelent pentru o masă festivă!

4 persoane 30-45 min Mediu
Fasole verde cu usturoi și parmezan

Fasole verde cu usturoi și parmezan

O rețetă pregătită de Jamila!

2 persoane sub 15 min Mediu
Orez cu porumb

Orez cu porumb

Rețeta gustoasă ideală pentru sezonul rece.

4 persoane peste 45 min Simplu
De ce legumele conservate NU conțin conservanți

De ce legumele în conservă NU conțin conservanți

 

Se crede că legumele în conservă și conservanții merg mână în mână.

Contrar acestei păreri comune, conservele Bonduelle și produsele similare nu conțin niciun fel de conservanți alimentari pentru că aceștia nu sunt necesari. Datorită tehnologiei de fabricație, conservele sunt închise perfect etanș și apoi sterilizate la temperaturi ridicate, astfel încât contaminarea bacteriană este imposibilă și legumele își păstrează proprietățile.

Mai mult, folosirea conservanților în conservele de legume este interzisă implicit prin reglementările Uniunii Europene.

 

Ce sunt conservanții?

Conservanții sunt substanțe al căror rol este să prevină degradarea produselor alimentare prin dezvoltarea de colonii microbiene sau schimbări chimice precum oxidarea. În ceea ce privește bacteriile, conservanții au un singur rol: le împiedică să se dezvolte.

 

De ce nu sunt necesari conservanții?

Conservele de legume Bonduelle înlătură posibilitatea dezvoltării bacteriilor chiar prin modul în care sunt produse. În felul acesta, adăugarea de conservanți este inutilă.

Procesul tehnologic al legumelor Bonduelle începe după recoltare și recepție, când acestea sunt sortate, spălate și blanșate. Legumele sunt ambalate în conserve sau borcane, apoi sunt adăugate apa, sarea și zahărul pentru gust. Conservele astfel obținute sunt închise perfect etanș cu capace metalice care nu vor fi deschise decât de consumatorul final. După sigilare urmează sterilizarea la temperaturi ridicate, etapă ce elimină toți microbii care ar putea exista în conservă sau borcan. Deoarece conservele sunt închise etanș, contaminarea din exterior este imposibilă iar legumele își păstrează gustul, culoarea, textura și proprietățile nutritive pe toată durata termenului de valabilitate.

 

Reglementări și norme europene

 

Regulamentul UE nr. 1333-2008 specifică aditivii autorizați pentru legume în conserve sau borcane. Conservanții nu sunt menționați printre aceștia și, prin urmare, nu sunt autorizați. Utilizarea de conservanți pentru conservele de legume este așadar nu doar inutilă, ci și împotriva reglementărilor Uniunii Europene.