Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

De ce este important aspectul estetic când pregătim și servim mâncarea

Poate vei spune - cum să ne gândim la aspectul estetic în aceste vremuri agitate?! Cu toate acestea, ar fi greși să presupui acest lucru. Familia este importantă, mâncarea este o componentă majoră pentru o familie sănătoasă din toate punctele de vedere iar frumusețea este o parte integrantă a traiului armonios și a fericirii.

Includerea esteticii în pregătirea și servirea mâncării și în consumarea acesteia, zilnic, la masă cu întreaga familie, este modul cel mai natural și subtil de a ne implica și de a ne învăța copiii bunele maniere, frumusețea și respectul de sine.

Mai jos sunt câteva sfaturi despre cum să aranjezi masa într-un mod impresionant, dar ușor:

1. Așează întotdeauna șervețele pe masă – nu numai că sunt necesare, dar sunt și frumoase și aduc un plus de finețe.

2. Accesorii frumoase – doar cu câteva accesorii micuțe, precum o solniță, un sfeșnic sau o vază cu flori, poți crea o atmosferă specială, un punct central tematic la fiecare masă.

3. Fața de masă – nu, nu se poate fără ea. În afară de faptul că este curată, aceasta ar trebui să aducă, de asemenea, confort și mai mult aspect estetic meselor în familie.

4. Mâncarea – nu trebuie să mănânci prea mult, ar fi mai bine să mănânci porții mai mici, dar frumos prezentate. Nu uita să decorezi mâncarea cu puțin pătrunjel, felii de roșii sau alte detalii.

5. Mâncarea în sine trebuie să fie colorată - și cea mai ușoară metodă de a colora farfuria este cu ajutorul legumelor. În special, atunci când sunt înăbușite, își păstrează culorile strălucitoare – de ex. poți adăuga porumb în salata verde sau mazăre la friptură.

Fără îndoială, pofta vine atunci când mâncarea frumos prezentată se află pe o masă aranjată cu stil!

Iar bonusul unei mese aranjate frumos în fiecare zi este o familie unită și fericită!


Rețete care te-ar putea interesa

Budincă de brânză de vaci cu morcovi

Budincă de brânză de vaci cu morcovi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane sub 15 min Simplu
Salată ușor picantă cu brânză și nucă

Salată ușor picantă cu brânză și nucă

O salată cu totul specială datorită gustului ușor picant al porumbului Bonduelle și a brânzei cu mucegai

4 persoane sub 15 min Simplu
Tartă cu broccoli și porumb Bonduelle

Tartă cu broccoli și porumb Bonduelle

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

20 persoane peste 45 min Simplu
Omletă cu porumb la cuptor

Omletă cu porumb la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
De ce este important aspectul estetic când pregătim și servim mâncarea

Poate vei spune - cum să ne gândim la aspectul estetic în aceste vremuri agitate?! Cu toate acestea, ar fi greși să presupui acest lucru. Familia este importantă, mâncarea este o componentă majoră pentru o familie sănătoasă din toate punctele de vedere iar frumusețea este o parte integrantă a traiului armonios și a fericirii.

Includerea esteticii în pregătirea și servirea mâncării și în consumarea acesteia, zilnic, la masă cu întreaga familie, este modul cel mai natural și subtil de a ne implica și de a ne învăța copiii bunele maniere, frumusețea și respectul de sine.

Mai jos sunt câteva sfaturi despre cum să aranjezi masa într-un mod impresionant, dar ușor:

1. Așează întotdeauna șervețele pe masă – nu numai că sunt necesare, dar sunt și frumoase și aduc un plus de finețe.

2. Accesorii frumoase – doar cu câteva accesorii micuțe, precum o solniță, un sfeșnic sau o vază cu flori, poți crea o atmosferă specială, un punct central tematic la fiecare masă.

3. Fața de masă – nu, nu se poate fără ea. În afară de faptul că este curată, aceasta ar trebui să aducă, de asemenea, confort și mai mult aspect estetic meselor în familie.

4. Mâncarea – nu trebuie să mănânci prea mult, ar fi mai bine să mănânci porții mai mici, dar frumos prezentate. Nu uita să decorezi mâncarea cu puțin pătrunjel, felii de roșii sau alte detalii.

5. Mâncarea în sine trebuie să fie colorată - și cea mai ușoară metodă de a colora farfuria este cu ajutorul legumelor. În special, atunci când sunt înăbușite, își păstrează culorile strălucitoare – de ex. poți adăuga porumb în salata verde sau mazăre la friptură.

Fără îndoială, pofta vine atunci când mâncarea frumos prezentată se află pe o masă aranjată cu stil!

Iar bonusul unei mese aranjate frumos în fiecare zi este o familie unită și fericită!