Frigiderul nu este doar un dulap pentru alimente, este un dispozitiv high-tech, care te ajută să depozitezi toate snacks-urile preferate, condimentele şi alte alimente în condiţii optime. Nu numai că au diferite compartimente care servesc în diverse scopuri, dar au de asemenea şi zone diferite din punct de vedere al temperaturii. Acest lucru înseamnă că, dacă depozitezi mâncarea în locul greşit, nu beneficiezi de miracolul modern al refrigerării. Astfel că, pentru a şti ce şi unde trebuie depozitat, am pregătit un mic ghid care să te ajute în acest scop.
Congelatorul
După cum ştii, în congelator poţi depozita gheaţă, fructe congelate, legume, carne şi alte elemente. Poţi stoca, de asemenea, un număr surprinzător de alimente pentru a le utiliza ulterior, cum ar fi tortilla, sosul de paste şi chiar ouăle. Trucul constă în ambalarea produselor în recipientele lor. Mai degrabă decât să foloseşti borcane de sticlă, care se pot sparge, congelează alimentele în recipiente de plastic care pot fi stivuite.
Uşile
Uşile sunt cele mai calde zone ale frigiderului şi ar trebui să fie rezervate pentru produsele alimentare care sunt cele mai rezistente la căldură. Păstrează aici condimente, sucuri, şi alte alimente care pot rezista la fluctuaţiile de temperatură.
Rafturile superioare
Rafturile superioare ale frigiderului au temperaturi mai consistente, în timp ce rafturile inferioare sunt mai reci. În aceasă zonă a frigiderului, este indicat să depozitezi resturi alimentare, băuturi, alimente gata de consum, cum ar fi tortilla, hummus şi mezeluri. Plantele medicinale pot fi păstrate proaspete prin plasarea lor în poziţie verticală într-un vas sau borcan cu apă şi acoperite cu folie de aluminiu sau punguţe de plastic.
Rafturile inferioare
Rafturile inferioare reprezintă locul ideal pentru carnea crudă, ouă, fructele de mare şi alte produse lactate care urmează să fie depozitate la temperaturi reci.