Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Află care este cel mai eficient mod de păstrare a legumelor

 
 

Păstrarea legumelor congelate

Când cumpărați legume congelate puneți-le intr-o punga termoizolanta iar apoi în congelator în cel mai scurt timp posibil. Legumele congelate scoase din congelator țin mai puțin decât cele proaspete. Fructele congelate care sunt moi înseamnă că au fost păstrate la o temperatura nepotrivită.

Nu păstrați întotdeauna legumele în frigider

Temperatura din frigider întotdeauna grăbește procesul de alterare la roșii, castraveți și ardei. Temperatura optimă pentru roșii este cea din pivniță, adică în jur de 10-13 grade Celsius iar pentru castraveți nu mai mult de 7 grade. Toate legumele rădăcinoase precum cartofii și de asemenea fructele se pot păstra în cămară pentru câteva zile. Cartofii se conservă bine în pivniță la o temperatura de circa 10 grade C, dar dacă nu  aveți asemenea condiții de păstrare ar fi mai bine să ii cumpărați proaspeți. Salata se păstrează bine la temperaturi scăzute, de asemenea și alte legume rădăcinoase precum sfecla, morcovul, pătrunjelul, rădăcina și ridichile. Roșiile și ardeii nu trebuie păstrate împreună cu salata și castraveții deoarece se îngălbenesc mai repede când sunt una lângă alta.

Expunerea legumelor la oxigen

În general, mâncarea nu ar trebui să fie expusă la aer, de vreme ce oxigenul accelerează modificările chimice ce duc la deteriorarea legumelor. Pentru ca conservarea să fie eficientă, merită cumpărate alimente în recipiente etanşe. De asemenea, pot fi folosite recipiente speciale ce ţin aerul la distanţă.

Salata și morcovul preferă spatiile aerisite

O lipsă de aer nu este întotdeauna benefică pentru păstrarea legumelor. Când conservăm spanacul fără acces la oxigen ii grăbim procesul de alterare. Unele legume precum prazul, pătrunjelul, ridichile și feniculul acumulează nitrați deoarece au nevoie de nitrogen pentru producerea proteinelor. Nitrații sunt de asemenea stocați în legume rădăcinoase precum morcovul și sfecla. Aceste legume trebuie stropite cu apa pentru a nu se usca și a-și pierde elasticitatea, trebuie păstrate în spatii deschise, pungi perforate sau învelite în hârtie.

Timpul de păstrare pentru legume:


Rețete care te-ar putea interesa

Piept de pui în stil mexican

Piept de pui în stil mexican

O rețetă delicioasă!

6 persoane 30-45 min Mediu
Ruladă de curcan umplută cu mazăre

Ruladă de curcan umplută cu mazăre

Rețete rafinate pentru momente speciale.

6 persoane 15-30 min Simplu
Pizza cu porumb Bonduelle

Pizza cu porumb Bonduelle

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie.

4 persoane 30-45 min Simplu
Salată de ciuperci cu risotto

Salată de ciuperci cu risotto

Pregătește o salată de ciuperci cu risotto folosind rețeta Bonduelle.

3 persoane 30-45 min Mediu
Află care este cel mai eficient mod de păstrare a legumelor
 
 

Păstrarea legumelor congelate

Când cumpărați legume congelate puneți-le intr-o punga termoizolanta iar apoi în congelator în cel mai scurt timp posibil. Legumele congelate scoase din congelator țin mai puțin decât cele proaspete. Fructele congelate care sunt moi înseamnă că au fost păstrate la o temperatura nepotrivită.

Nu păstrați întotdeauna legumele în frigider

Temperatura din frigider întotdeauna grăbește procesul de alterare la roșii, castraveți și ardei. Temperatura optimă pentru roșii este cea din pivniță, adică în jur de 10-13 grade Celsius iar pentru castraveți nu mai mult de 7 grade. Toate legumele rădăcinoase precum cartofii și de asemenea fructele se pot păstra în cămară pentru câteva zile. Cartofii se conservă bine în pivniță la o temperatura de circa 10 grade C, dar dacă nu  aveți asemenea condiții de păstrare ar fi mai bine să ii cumpărați proaspeți. Salata se păstrează bine la temperaturi scăzute, de asemenea și alte legume rădăcinoase precum sfecla, morcovul, pătrunjelul, rădăcina și ridichile. Roșiile și ardeii nu trebuie păstrate împreună cu salata și castraveții deoarece se îngălbenesc mai repede când sunt una lângă alta.

Expunerea legumelor la oxigen

În general, mâncarea nu ar trebui să fie expusă la aer, de vreme ce oxigenul accelerează modificările chimice ce duc la deteriorarea legumelor. Pentru ca conservarea să fie eficientă, merită cumpărate alimente în recipiente etanşe. De asemenea, pot fi folosite recipiente speciale ce ţin aerul la distanţă.

Salata și morcovul preferă spatiile aerisite

O lipsă de aer nu este întotdeauna benefică pentru păstrarea legumelor. Când conservăm spanacul fără acces la oxigen ii grăbim procesul de alterare. Unele legume precum prazul, pătrunjelul, ridichile și feniculul acumulează nitrați deoarece au nevoie de nitrogen pentru producerea proteinelor. Nitrații sunt de asemenea stocați în legume rădăcinoase precum morcovul și sfecla. Aceste legume trebuie stropite cu apa pentru a nu se usca și a-și pierde elasticitatea, trebuie păstrate în spatii deschise, pungi perforate sau învelite în hârtie.

Timpul de păstrare pentru legume: