Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cum se mănâncă pui de baltă?

Pui de baltă au făcut carieră la nivel mondial. Această specialitate este de obicei asociată cu bucătăria franceză, actualmente însă se consumă şi în alte ţări. Ţâmbii se separă în întregime, deasupra coapselor, se dă jos pielea, se îndreaptă şi se înfig pe frigărui de lemn. În această formă nimeresc apoi pe mesele gurmanzilor.

Ţâmbii de broască au o carne deosebit de delicată şi de fină. La gust se aseamănă cu o delicată carne de pasăre. Se mănâncă foarte uşor. Carnea lor fiind delicată, ţâmbii se rup şi se mănâncă direct de pe os. Iubitorii tradiţiei bucătăriei franceze nu permit să se folosească nici cuţitul, nici furculiţa. Există şi feluri de mâncare în care ţâmbii se regăsesc în sos. În acest caz pot fi folosite tacâmurile. În restaurantele care servesc această specialitate trebuiesc puse la dispoziţia clienţilor boluri cu apă şi lămâie în care pot să-şi clătească mâinile.

Prepararea ţâmbilor de broască în condiţii casnice nu este dificilă. Cea mai simplă reţetă presupune prăjirea acestora în paneu, pe unt încins, însă bucătăria tailandeză recomandă servirea acestora cu chili, busuioc, usturoi şi sos de peşte.


Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de carne cu piure de mazăre

Rulouri de carne cu piure de mazăre

Excelent pentru momente speciale de familie.

4 persoane 30-45 min Complex
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat și morcovi

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat și morcovi

O ciorbă tradițională delicioasă

6 persoane peste 45 min Mediu
Somon marinat cu salată de linte

Somon marinat cu salată de linte

Rețetă delicioasă pentru întreaga familie

3 persoane peste 45 min Mediu
Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Una dintre cele mai populare rețete ale bucătăriei franceze.

3 persoane peste 45 min Complex
Cum se mănâncă pui de baltă?

Pui de baltă au făcut carieră la nivel mondial. Această specialitate este de obicei asociată cu bucătăria franceză, actualmente însă se consumă şi în alte ţări. Ţâmbii se separă în întregime, deasupra coapselor, se dă jos pielea, se îndreaptă şi se înfig pe frigărui de lemn. În această formă nimeresc apoi pe mesele gurmanzilor.

Ţâmbii de broască au o carne deosebit de delicată şi de fină. La gust se aseamănă cu o delicată carne de pasăre. Se mănâncă foarte uşor. Carnea lor fiind delicată, ţâmbii se rup şi se mănâncă direct de pe os. Iubitorii tradiţiei bucătăriei franceze nu permit să se folosească nici cuţitul, nici furculiţa. Există şi feluri de mâncare în care ţâmbii se regăsesc în sos. În acest caz pot fi folosite tacâmurile. În restaurantele care servesc această specialitate trebuiesc puse la dispoziţia clienţilor boluri cu apă şi lămâie în care pot să-şi clătească mâinile.

Prepararea ţâmbilor de broască în condiţii casnice nu este dificilă. Cea mai simplă reţetă presupune prăjirea acestora în paneu, pe unt încins, însă bucătăria tailandeză recomandă servirea acestora cu chili, busuioc, usturoi şi sos de peşte.