Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă pui de baltă?

Pui de baltă au făcut carieră la nivel mondial. Această specialitate este de obicei asociată cu bucătăria franceză, actualmente însă se consumă şi în alte ţări. Ţâmbii se separă în întregime, deasupra coapselor, se dă jos pielea, se îndreaptă şi se înfig pe frigărui de lemn. În această formă nimeresc apoi pe mesele gurmanzilor.

Ţâmbii de broască au o carne deosebit de delicată şi de fină. La gust se aseamănă cu o delicată carne de pasăre. Se mănâncă foarte uşor. Carnea lor fiind delicată, ţâmbii se rup şi se mănâncă direct de pe os. Iubitorii tradiţiei bucătăriei franceze nu permit să se folosească nici cuţitul, nici furculiţa. Există şi feluri de mâncare în care ţâmbii se regăsesc în sos. În acest caz pot fi folosite tacâmurile. În restaurantele care servesc această specialitate trebuiesc puse la dispoziţia clienţilor boluri cu apă şi lămâie în care pot să-şi clătească mâinile.

Prepararea ţâmbilor de broască în condiţii casnice nu este dificilă. Cea mai simplă reţetă presupune prăjirea acestora în paneu, pe unt încins, însă bucătăria tailandeză recomandă servirea acestora cu chili, busuioc, usturoi şi sos de peşte.


Rețete care te-ar putea interesa

Cartofi Hasselback cu salsa de porumb dulce şi ardei
Cartofi Hasselback cu salsa de porumb dulce şi ardei

O reţetă perfectă pentru petreceri.

4 persoane peste 45 min Mediu
Fasole boabe pe scăriță
Fasole boabe pe scăriță

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Cartofi umpluți cu carne și ciuperci
Cartofi umpluți cu carne și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

5 persoane peste 45 min Simplu
Terină de cartofi cu ciuperci Bonduelle
Terină de cartofi cu ciuperci Bonduelle

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

8 persoane peste 45 min Simplu
Cum se mănâncă pui de baltă?

Pui de baltă au făcut carieră la nivel mondial. Această specialitate este de obicei asociată cu bucătăria franceză, actualmente însă se consumă şi în alte ţări. Ţâmbii se separă în întregime, deasupra coapselor, se dă jos pielea, se îndreaptă şi se înfig pe frigărui de lemn. În această formă nimeresc apoi pe mesele gurmanzilor.

Ţâmbii de broască au o carne deosebit de delicată şi de fină. La gust se aseamănă cu o delicată carne de pasăre. Se mănâncă foarte uşor. Carnea lor fiind delicată, ţâmbii se rup şi se mănâncă direct de pe os. Iubitorii tradiţiei bucătăriei franceze nu permit să se folosească nici cuţitul, nici furculiţa. Există şi feluri de mâncare în care ţâmbii se regăsesc în sos. În acest caz pot fi folosite tacâmurile. În restaurantele care servesc această specialitate trebuiesc puse la dispoziţia clienţilor boluri cu apă şi lămâie în care pot să-şi clătească mâinile.

Prepararea ţâmbilor de broască în condiţii casnice nu este dificilă. Cea mai simplă reţetă presupune prăjirea acestora în paneu, pe unt încins, însă bucătăria tailandeză recomandă servirea acestora cu chili, busuioc, usturoi şi sos de peşte.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.