Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă pui de baltă?

Pui de baltă au făcut carieră la nivel mondial. Această specialitate este de obicei asociată cu bucătăria franceză, actualmente însă se consumă şi în alte ţări. Ţâmbii se separă în întregime, deasupra coapselor, se dă jos pielea, se îndreaptă şi se înfig pe frigărui de lemn. În această formă nimeresc apoi pe mesele gurmanzilor.

Ţâmbii de broască au o carne deosebit de delicată şi de fină. La gust se aseamănă cu o delicată carne de pasăre. Se mănâncă foarte uşor. Carnea lor fiind delicată, ţâmbii se rup şi se mănâncă direct de pe os. Iubitorii tradiţiei bucătăriei franceze nu permit să se folosească nici cuţitul, nici furculiţa. Există şi feluri de mâncare în care ţâmbii se regăsesc în sos. În acest caz pot fi folosite tacâmurile. În restaurantele care servesc această specialitate trebuiesc puse la dispoziţia clienţilor boluri cu apă şi lămâie în care pot să-şi clătească mâinile.

Prepararea ţâmbilor de broască în condiţii casnice nu este dificilă. Cea mai simplă reţetă presupune prăjirea acestora în paneu, pe unt încins, însă bucătăria tailandeză recomandă servirea acestora cu chili, busuioc, usturoi şi sos de peşte.


Rețete care te-ar putea interesa

Friptură de porc alături de panna cotta cu legume Bonduelle, jeleu de sfeclă și păstăi usturoiate
Friptură de porc alături de panna cotta cu legume Bonduelle, jeleu de sfeclă și păstăi usturoiate

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

4 persoane 30-45 min Simplu
Quiche cu spanac și brânză
Quiche cu spanac și brânză

O tartă trendy și consistentă în care predomină spanacul alături de legumele primăvăratice

4 persoane peste 45 min Complex
Ruladă de somon afumat cu sparanghel
Ruladă de somon afumat cu sparanghel

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Chifteluțe cu spanac și ciuperci
Chifteluțe cu spanac și ciuperci

Gustări delicioase pentru oaspeții dumneavoastră

4 persoane 30-45 min Mediu
Cum se mănâncă pui de baltă?

Pui de baltă au făcut carieră la nivel mondial. Această specialitate este de obicei asociată cu bucătăria franceză, actualmente însă se consumă şi în alte ţări. Ţâmbii se separă în întregime, deasupra coapselor, se dă jos pielea, se îndreaptă şi se înfig pe frigărui de lemn. În această formă nimeresc apoi pe mesele gurmanzilor.

Ţâmbii de broască au o carne deosebit de delicată şi de fină. La gust se aseamănă cu o delicată carne de pasăre. Se mănâncă foarte uşor. Carnea lor fiind delicată, ţâmbii se rup şi se mănâncă direct de pe os. Iubitorii tradiţiei bucătăriei franceze nu permit să se folosească nici cuţitul, nici furculiţa. Există şi feluri de mâncare în care ţâmbii se regăsesc în sos. În acest caz pot fi folosite tacâmurile. În restaurantele care servesc această specialitate trebuiesc puse la dispoziţia clienţilor boluri cu apă şi lămâie în care pot să-şi clătească mâinile.

Prepararea ţâmbilor de broască în condiţii casnice nu este dificilă. Cea mai simplă reţetă presupune prăjirea acestora în paneu, pe unt încins, însă bucătăria tailandeză recomandă servirea acestora cu chili, busuioc, usturoi şi sos de peşte.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.