Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă stridiile?

Moduri de prezentare

Stridiile se servesc de obicei pe scoici deschise, în boluri cu gheaţă. Sunt prezentate cel mai adesea în compania pâinii şi a untului, cu sferturi de lămâie. Acest mode de servire îşi are rădăcinile în bucătăria mediteraneană. Stridiile se deschid cu ajutorul unui cuţitaş special iar interiorul lor se stropeşte uşor cu suc de lămâie. Stridia se mănâncă direct din carapacea scoicii. Dacă scoica se deschide prea uşor, înseamnă că stridia este stricată şi nu este bună de mâncare. 

Arta de a mânca

Este important să alegem stridii proaspete. Doar astfel ne vor încânta cu gustul şi consistenţa lor. Apa din interiorul scoicii trebuie să fie transparentă şi să aibă un miros caracteristic, marin. Cel mai bun gust în au stridiile crude. Ele pot fi mâncate cu un pic de sare, de piper sau de suc de lămâie. Conţinutul stridiei nu trebuie îngiţit dintr-o dată – merită să aşteptăm câteva minute, pentru a stimula papilele gustative şi abia atunci ne vom delecta cu senzaţii deosebite. Stridiile se servesc cu vin alb sau cu şampanie.

Secretul stridiilor

Ce ascund în sine stridiile? De ce merită încercate? Deoarece ele au un gust inimitabil, deosebit de delicat. Ceea ce îi atrage pe cunoscători este tocmai gustul. Dar stridiile ne oferă şi trăiri legate de forma lor, de consistenţa lor deosebită şi – mai ales – de subtilul gust de apă de mare pe care îl resimţim mâncându-le. Despre stridii se mai spune şi că ele sunt unul din afrodisiacele naturale.


Rețete care te-ar putea interesa

Frigărui din ciuperci și crenvurști
Frigărui din ciuperci și crenvurști

Alege o rețetă originală de la Bonduelle cu frigărui din ciuperci și crenvurști.

3 persoane 30-45 min Mediu
Doradă la grătar cu frigărui de ciuperci și roșii cherry
Doradă la grătar cu frigărui de ciuperci și roșii cherry

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

1 persoane sub 15 min Simplu
Sufleu de conopidă cu friptură de porc
Sufleu de conopidă cu friptură de porc

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 30-45 min Simplu
Fasole verde scăzută
Fasole verde scăzută

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

5 persoane sub 15 min Simplu
Cum se mănâncă stridiile?

Moduri de prezentare

Stridiile se servesc de obicei pe scoici deschise, în boluri cu gheaţă. Sunt prezentate cel mai adesea în compania pâinii şi a untului, cu sferturi de lămâie. Acest mode de servire îşi are rădăcinile în bucătăria mediteraneană. Stridiile se deschid cu ajutorul unui cuţitaş special iar interiorul lor se stropeşte uşor cu suc de lămâie. Stridia se mănâncă direct din carapacea scoicii. Dacă scoica se deschide prea uşor, înseamnă că stridia este stricată şi nu este bună de mâncare. 

Arta de a mânca

Este important să alegem stridii proaspete. Doar astfel ne vor încânta cu gustul şi consistenţa lor. Apa din interiorul scoicii trebuie să fie transparentă şi să aibă un miros caracteristic, marin. Cel mai bun gust în au stridiile crude. Ele pot fi mâncate cu un pic de sare, de piper sau de suc de lămâie. Conţinutul stridiei nu trebuie îngiţit dintr-o dată – merită să aşteptăm câteva minute, pentru a stimula papilele gustative şi abia atunci ne vom delecta cu senzaţii deosebite. Stridiile se servesc cu vin alb sau cu şampanie.

Secretul stridiilor

Ce ascund în sine stridiile? De ce merită încercate? Deoarece ele au un gust inimitabil, deosebit de delicat. Ceea ce îi atrage pe cunoscători este tocmai gustul. Dar stridiile ne oferă şi trăiri legate de forma lor, de consistenţa lor deosebită şi – mai ales – de subtilul gust de apă de mare pe care îl resimţim mâncându-le. Despre stridii se mai spune şi că ele sunt unul din afrodisiacele naturale.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.