Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă sparanghelul?

Sparanghelul se servește de obicei ca aperitiv. Sparanghelii sunt o legumă de sezon, de gustul lor ne putem bucura doar de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lui iunie. Îi putem întâlni în reţetele bucătăriei mediteraneene, precum şi a celei nord-europeene, asiatice, sau americane. Gustul cel mai bun îl au în compania sosului vinaigrette. Cum să mâncăm sparanghelii?

  • Pot fi mâncaţi cu mâna, dacă lângă farfurie se află un bol cu apă. În acest caz, apucăm sparanghelul cu capetele degetelor, sprijinindu-l adiţional cu furculiţa ţinută în cealaltă mână. Îl mâncăm începând cu partea cea mai delicată, adică cu capul.
  • Sparanghelii bine preparaţi pot fi mâncaţi şi doar cu furculiţa. Nu este uşor să-i tăiem de-a curmezişul, deoarece sunt fibroşi. Îi tăiem deci în lung şi apoi învelim fâşiile pe dinţii furculiţei.
  • În cazul în care sparanghelii sunt serviţi în compania unor adaosuri, cum ar fi şunca de parma, caracteristică bucătăriei italiene, putem să folosim şi cuţitul. Sparanghelii sunt o legumă foarte delicată. Ei nu trebuie tăiaţi în bucăţele prea mici.

Rețete care te-ar putea interesa

Duo Mousse de mazăre și morcovi
Duo Mousse de mazăre și morcovi

O experiență culinară.

6 persoane 30-45 min Simplu
Fasole verde cu roșii și mărar
Fasole verde cu roșii și mărar

Un preparat cald de fasole verde cu usturoi și mult mărar! Foarte ușor de preparat și de savurat. Poate fi consumat ca aperitiv sau fel principal.

2 persoane 15-30 min Simplu
Toast cu avocado şi porumb
Toast cu avocado şi porumb

Un starter sănătos pentru un prânz copios.

2 persoane sub 15 min Mediu
Broccoli cu ton la cuptor
Broccoli cu ton la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 30-45 min Simplu
Cum se mănâncă sparanghelul?

Sparanghelul se servește de obicei ca aperitiv. Sparanghelii sunt o legumă de sezon, de gustul lor ne putem bucura doar de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lui iunie. Îi putem întâlni în reţetele bucătăriei mediteraneene, precum şi a celei nord-europeene, asiatice, sau americane. Gustul cel mai bun îl au în compania sosului vinaigrette. Cum să mâncăm sparanghelii?

  • Pot fi mâncaţi cu mâna, dacă lângă farfurie se află un bol cu apă. În acest caz, apucăm sparanghelul cu capetele degetelor, sprijinindu-l adiţional cu furculiţa ţinută în cealaltă mână. Îl mâncăm începând cu partea cea mai delicată, adică cu capul.
  • Sparanghelii bine preparaţi pot fi mâncaţi şi doar cu furculiţa. Nu este uşor să-i tăiem de-a curmezişul, deoarece sunt fibroşi. Îi tăiem deci în lung şi apoi învelim fâşiile pe dinţii furculiţei.
  • În cazul în care sparanghelii sunt serviţi în compania unor adaosuri, cum ar fi şunca de parma, caracteristică bucătăriei italiene, putem să folosim şi cuţitul. Sparanghelii sunt o legumă foarte delicată. Ei nu trebuie tăiaţi în bucăţele prea mici.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.