Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă sparanghelul?

Sparanghelul se servește de obicei ca aperitiv. Sparanghelii sunt o legumă de sezon, de gustul lor ne putem bucura doar de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lui iunie. Îi putem întâlni în reţetele bucătăriei mediteraneene, precum şi a celei nord-europeene, asiatice, sau americane. Gustul cel mai bun îl au în compania sosului vinaigrette. Cum să mâncăm sparanghelii?

  • Pot fi mâncaţi cu mâna, dacă lângă farfurie se află un bol cu apă. În acest caz, apucăm sparanghelul cu capetele degetelor, sprijinindu-l adiţional cu furculiţa ţinută în cealaltă mână. Îl mâncăm începând cu partea cea mai delicată, adică cu capul.
  • Sparanghelii bine preparaţi pot fi mâncaţi şi doar cu furculiţa. Nu este uşor să-i tăiem de-a curmezişul, deoarece sunt fibroşi. Îi tăiem deci în lung şi apoi învelim fâşiile pe dinţii furculiţei.
  • În cazul în care sparanghelii sunt serviţi în compania unor adaosuri, cum ar fi şunca de parma, caracteristică bucătăriei italiene, putem să folosim şi cuţitul. Sparanghelii sunt o legumă foarte delicată. Ei nu trebuie tăiaţi în bucăţele prea mici.

Rețete care te-ar putea interesa

Mușchiuleț de porc umplut
Mușchiuleț de porc umplut

Rețeta cu mușchiuleț de porc va încânta papilele gustative ale invitaților, oricât de pretențioși ar fi aceștia.

2 persoane peste 45 min Mediu
Supă cremă de morcovi
Supă cremă de morcovi

Un preparat delicios pentru întreaga familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Tagliatele nero di sepia cu calamar și porumb
Tagliatele nero di sepia cu calamar și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Ruladă de carne cu legume, în cetină de brad
Ruladă de carne cu legume, în cetină de brad

Rețete rafinate pentru momente speciale.

10 persoane peste 45 min Simplu
Cum se mănâncă sparanghelul?

Sparanghelul se servește de obicei ca aperitiv. Sparanghelii sunt o legumă de sezon, de gustul lor ne putem bucura doar de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lui iunie. Îi putem întâlni în reţetele bucătăriei mediteraneene, precum şi a celei nord-europeene, asiatice, sau americane. Gustul cel mai bun îl au în compania sosului vinaigrette. Cum să mâncăm sparanghelii?

  • Pot fi mâncaţi cu mâna, dacă lângă farfurie se află un bol cu apă. În acest caz, apucăm sparanghelul cu capetele degetelor, sprijinindu-l adiţional cu furculiţa ţinută în cealaltă mână. Îl mâncăm începând cu partea cea mai delicată, adică cu capul.
  • Sparanghelii bine preparaţi pot fi mâncaţi şi doar cu furculiţa. Nu este uşor să-i tăiem de-a curmezişul, deoarece sunt fibroşi. Îi tăiem deci în lung şi apoi învelim fâşiile pe dinţii furculiţei.
  • În cazul în care sparanghelii sunt serviţi în compania unor adaosuri, cum ar fi şunca de parma, caracteristică bucătăriei italiene, putem să folosim şi cuţitul. Sparanghelii sunt o legumă foarte delicată. Ei nu trebuie tăiaţi în bucăţele prea mici.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.