Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă sparanghelul?

Sparanghelul se servește de obicei ca aperitiv. Sparanghelii sunt o legumă de sezon, de gustul lor ne putem bucura doar de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lui iunie. Îi putem întâlni în reţetele bucătăriei mediteraneene, precum şi a celei nord-europeene, asiatice, sau americane. Gustul cel mai bun îl au în compania sosului vinaigrette. Cum să mâncăm sparanghelii?

  • Pot fi mâncaţi cu mâna, dacă lângă farfurie se află un bol cu apă. În acest caz, apucăm sparanghelul cu capetele degetelor, sprijinindu-l adiţional cu furculiţa ţinută în cealaltă mână. Îl mâncăm începând cu partea cea mai delicată, adică cu capul.
  • Sparanghelii bine preparaţi pot fi mâncaţi şi doar cu furculiţa. Nu este uşor să-i tăiem de-a curmezişul, deoarece sunt fibroşi. Îi tăiem deci în lung şi apoi învelim fâşiile pe dinţii furculiţei.
  • În cazul în care sparanghelii sunt serviţi în compania unor adaosuri, cum ar fi şunca de parma, caracteristică bucătăriei italiene, putem să folosim şi cuţitul. Sparanghelii sunt o legumă foarte delicată. Ei nu trebuie tăiaţi în bucăţele prea mici.

Rețete care te-ar putea interesa

Terină de legume cu șuncă
Terină de legume cu șuncă

O rețetă Bonduelle pentru cele mai rafinate gusturi.

12 persoane 30-45 min Simplu
Fasole albă cu cârnați și cimbru
Fasole albă cu cârnați și cimbru

Un preparat delicios pentru întreaga familie

6 persoane 30-45 min Mediu
Cartofi copți umpluți cu spanac și verdeață
Cartofi copți umpluți cu spanac și verdeață

Pentru acest fel de mâncare folosiți cartofi mari pentru copt.

6 persoane peste 45 min Mediu
Orez cu fasole roșie în sos
Orez cu fasole roșie în sos

O mâncare rapidă cu orez basmati și fasole roșie în sos tomat, ușor picant!

3 persoane 30-45 min Simplu
Cum se mănâncă sparanghelul?

Sparanghelul se servește de obicei ca aperitiv. Sparanghelii sunt o legumă de sezon, de gustul lor ne putem bucura doar de la jumătatea lunii aprilie până la începutul lui iunie. Îi putem întâlni în reţetele bucătăriei mediteraneene, precum şi a celei nord-europeene, asiatice, sau americane. Gustul cel mai bun îl au în compania sosului vinaigrette. Cum să mâncăm sparanghelii?

  • Pot fi mâncaţi cu mâna, dacă lângă farfurie se află un bol cu apă. În acest caz, apucăm sparanghelul cu capetele degetelor, sprijinindu-l adiţional cu furculiţa ţinută în cealaltă mână. Îl mâncăm începând cu partea cea mai delicată, adică cu capul.
  • Sparanghelii bine preparaţi pot fi mâncaţi şi doar cu furculiţa. Nu este uşor să-i tăiem de-a curmezişul, deoarece sunt fibroşi. Îi tăiem deci în lung şi apoi învelim fâşiile pe dinţii furculiţei.
  • În cazul în care sparanghelii sunt serviţi în compania unor adaosuri, cum ar fi şunca de parma, caracteristică bucătăriei italiene, putem să folosim şi cuţitul. Sparanghelii sunt o legumă foarte delicată. Ei nu trebuie tăiaţi în bucăţele prea mici.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.