Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă melcii?

Melcii sunt foarte preţuiţi în bucătăria franceză, fiind serviţi adeseori ca aperitiv.

Care melci sunt comestibili?

Deși există diverse specii diverse de melci, majoritatea ce sunt comestibili, menționăm dintre aceștia 2 dintre cele mai cunoscute și anume:

Helix Pomatia

Specie comestibilă de melci, din familia Helicidae și una dintre cele mai mari specii de melci din Europa, foarte populari in bucătaria franceză

Helix Aspersa

Specie comestibilă tot din familia Helicidae, aceasta este una dintre cele mai familiare specii de melci, cunoscute și sub numele de melc de grădină, originari din regiunea mediteraneană.

Cum se prepară melcii? 

Foarte ușor, direct în cochile! Există multe rețete cu melci comestibili, care mai de care mai inedite.

Să ne delectăm cu gustul. Melcii, asemenea creveţiilor sau alte feluri de mâncare a căror consumare este laborioasă, merită pe deplin efortul depus.

Melcii se servesc foarte fierbinţi, deci cochiliile trebuiesc prinse cu nişte cleştişori speciali.

Conţinutul se scoate cu ajutorul unei furculiţe înguste. Acest lucru nu este tocmai uşor, melcii fiind relativ alunecoşi.

Cel mai adesea, melcii sunt serviţi cu unt aromat cu usturoi şi ierburi aromate, dar sunt cunoscute şi reţete care prevăd folosirea unor sosuri picante sau coacerea melcilor în sos de roşii. Melcii se servesc cu pâine albă. În afara restaurantelor, melcii pot fi cumpăraţi şi în magazine – congelaţi şi gata de folosire.

Sunt serviţi în cochilii, pe o mică tigaie cu concavităţi prevăzute pentru a ţine melcii în poziţie. O porţie tipică se compune din 6 bucăţi.

Carnea, împreună cu sosul aromat poate fi mâncată alternând cu îmbucături de pâine, sau aşezată pe o felie de franzelă sau baghetă şi consumată ca o tartină.

Acest aliment conţine multă grăsime, deci toate manevrele menţionate mai sus se efectuează cu atenţie. Să avem grijă ca să nu pătăm garderoba proprie sau faţa de masă.


Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de dovleac cu morcovi și fistic
Supă cremă de dovleac cu morcovi și fistic

Gustul dulce multe vitamine aduce!

5 persoane sub 15 min Simplu
Gustare cu legume
Gustare cu legume

O experiență culinară.

2 persoane sub 15 min Simplu
Salată greenday
Salată greenday

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Legume mexicane cu orez
Legume mexicane cu orez

Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent

2 persoane 30-45 min Simplu
Cum se mănâncă melcii?

Melcii sunt foarte preţuiţi în bucătăria franceză, fiind serviţi adeseori ca aperitiv.

Care melci sunt comestibili?

Deși există diverse specii diverse de melci, majoritatea ce sunt comestibili, menționăm dintre aceștia 2 dintre cele mai cunoscute și anume:

Helix Pomatia

Specie comestibilă de melci, din familia Helicidae și una dintre cele mai mari specii de melci din Europa, foarte populari in bucătaria franceză

Helix Aspersa

Specie comestibilă tot din familia Helicidae, aceasta este una dintre cele mai familiare specii de melci, cunoscute și sub numele de melc de grădină, originari din regiunea mediteraneană.

Cum se prepară melcii? 

Foarte ușor, direct în cochile! Există multe rețete cu melci comestibili, care mai de care mai inedite.

Să ne delectăm cu gustul. Melcii, asemenea creveţiilor sau alte feluri de mâncare a căror consumare este laborioasă, merită pe deplin efortul depus.

Melcii se servesc foarte fierbinţi, deci cochiliile trebuiesc prinse cu nişte cleştişori speciali.

Conţinutul se scoate cu ajutorul unei furculiţe înguste. Acest lucru nu este tocmai uşor, melcii fiind relativ alunecoşi.

Cel mai adesea, melcii sunt serviţi cu unt aromat cu usturoi şi ierburi aromate, dar sunt cunoscute şi reţete care prevăd folosirea unor sosuri picante sau coacerea melcilor în sos de roşii. Melcii se servesc cu pâine albă. În afara restaurantelor, melcii pot fi cumpăraţi şi în magazine – congelaţi şi gata de folosire.

Sunt serviţi în cochilii, pe o mică tigaie cu concavităţi prevăzute pentru a ţine melcii în poziţie. O porţie tipică se compune din 6 bucăţi.

Carnea, împreună cu sosul aromat poate fi mâncată alternând cu îmbucături de pâine, sau aşezată pe o felie de franzelă sau baghetă şi consumată ca o tartină.

Acest aliment conţine multă grăsime, deci toate manevrele menţionate mai sus se efectuează cu atenţie. Să avem grijă ca să nu pătăm garderoba proprie sau faţa de masă.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.