Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă homarii?

Vesela obligatorie

Mâncărurile bazate pe fructe de mare, atât de populare în bucătăria italiană, sunt considerate îndeobşte a fi dificil de consumat. Contrar aparenţelor, mâncarea homarului nu este o corvoadă, cu condiţia însă să dispunem de instrumentele corespunzătoare.

  • de bază sunt aici cuţitul şi furculiţa,
  • cleştii cu ajutorul cărora se sfărâmă carapacea... cleştilor homarului,
  • furculiţa cu doi dinţi îngustă, cu care se extrage carnea din cleşti şi picioare,
  • un şervet mare sau un şorţ de plastic.

Arta de a mânca

În restaurante, homarul se serveşte de obicei întreg dar gata preparat pentru mâncare, cu o franzeluţă caldă şi cu unt şi usturoi. Carnea cozii este descoperită, deci o putem scoate cu o furculiţă. O unealtă specială serveşte la strivirea carapacei cleştilor, care conţine o carne deosebit de gustoasă, aceasta se suge direct din carapace. Restul cărnii se mănâncă cu degetele sau cu furculiţa.

Dacă homarul a fost servit întreg şi nu dispunem de cleşti, ţinem cu o mână carapacea pe farfurie iar cu a doua separăm picioarele de corp, le rupem şi sugem conţinutul. Fiecare bucată de carne se înfige în furculiţă şi se moaie în unt sau în sos. Carapecele goale se depun într-un castron prevăzut în acest scop. La sfârşitul mesei primim un bol cu apă fierbinte şi felii de lămâie, pentru ca să ne putem spăla pe mâini.


Rețete care te-ar putea interesa

Sufleu de spanac
Sufleu de spanac

O rețetă delicioasă si sănătoasă, de Anca Bunea.

3 persoane peste 45 min Simplu
Supă cremă de conopidă cu fasole neagră și ceapă caramelizată
Supă cremă de conopidă cu fasole neagră și ceapă caramelizată

Delectează-ți familia cu o rețeță delicioasă de supă cremă de conopidă de la Bonduelle cu două ingrediente surpriză. Un prânz simplu și rapid.

4 persoane 15-30 min Simplu
Frigărui din ciuperci și crenvurști
Frigărui din ciuperci și crenvurști

Alege o rețetă originală de la Bonduelle cu frigărui din ciuperci și crenvurști.

3 persoane 30-45 min Mediu
Fettuccini la tigaie
Fettuccini la tigaie

Un preparat rapid şi uşor, delicios şi foarte potrivit pentru o cină în familie.

2 persoane 15-30 min Simplu
Cum se mănâncă homarii?

Vesela obligatorie

Mâncărurile bazate pe fructe de mare, atât de populare în bucătăria italiană, sunt considerate îndeobşte a fi dificil de consumat. Contrar aparenţelor, mâncarea homarului nu este o corvoadă, cu condiţia însă să dispunem de instrumentele corespunzătoare.

  • de bază sunt aici cuţitul şi furculiţa,
  • cleştii cu ajutorul cărora se sfărâmă carapacea... cleştilor homarului,
  • furculiţa cu doi dinţi îngustă, cu care se extrage carnea din cleşti şi picioare,
  • un şervet mare sau un şorţ de plastic.

Arta de a mânca

În restaurante, homarul se serveşte de obicei întreg dar gata preparat pentru mâncare, cu o franzeluţă caldă şi cu unt şi usturoi. Carnea cozii este descoperită, deci o putem scoate cu o furculiţă. O unealtă specială serveşte la strivirea carapacei cleştilor, care conţine o carne deosebit de gustoasă, aceasta se suge direct din carapace. Restul cărnii se mănâncă cu degetele sau cu furculiţa.

Dacă homarul a fost servit întreg şi nu dispunem de cleşti, ţinem cu o mână carapacea pe farfurie iar cu a doua separăm picioarele de corp, le rupem şi sugem conţinutul. Fiecare bucată de carne se înfige în furculiţă şi se moaie în unt sau în sos. Carapecele goale se depun într-un castron prevăzut în acest scop. La sfârşitul mesei primim un bol cu apă fierbinte şi felii de lămâie, pentru ca să ne putem spăla pe mâini.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.