Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum se mănâncă homarii?

Vesela obligatorie

Mâncărurile bazate pe fructe de mare, atât de populare în bucătăria italiană, sunt considerate îndeobşte a fi dificil de consumat. Contrar aparenţelor, mâncarea homarului nu este o corvoadă, cu condiţia însă să dispunem de instrumentele corespunzătoare.

  • de bază sunt aici cuţitul şi furculiţa,
  • cleştii cu ajutorul cărora se sfărâmă carapacea... cleştilor homarului,
  • furculiţa cu doi dinţi îngustă, cu care se extrage carnea din cleşti şi picioare,
  • un şervet mare sau un şorţ de plastic.

Arta de a mânca

În restaurante, homarul se serveşte de obicei întreg dar gata preparat pentru mâncare, cu o franzeluţă caldă şi cu unt şi usturoi. Carnea cozii este descoperită, deci o putem scoate cu o furculiţă. O unealtă specială serveşte la strivirea carapacei cleştilor, care conţine o carne deosebit de gustoasă, aceasta se suge direct din carapace. Restul cărnii se mănâncă cu degetele sau cu furculiţa.

Dacă homarul a fost servit întreg şi nu dispunem de cleşti, ţinem cu o mână carapacea pe farfurie iar cu a doua separăm picioarele de corp, le rupem şi sugem conţinutul. Fiecare bucată de carne se înfige în furculiţă şi se moaie în unt sau în sos. Carapecele goale se depun într-un castron prevăzut în acest scop. La sfârşitul mesei primim un bol cu apă fierbinte şi felii de lămâie, pentru ca să ne putem spăla pe mâini.


Rețete care te-ar putea interesa

Risotto cu fasole verde și spanac
Risotto cu fasole verde și spanac

O garnitură excelentă!

4 persoane 30-45 min Mediu
Carne de porc yin și yang
Carne de porc yin și yang

Îmbină forțele yin și yang în artă culinară, creând echilibrul opozițiilor.

4 persoane peste 45 min Mediu
Curcan cu legume, bere și portocale la cuptor
Curcan cu legume, bere și portocale la cuptor

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane sub 15 min Simplu
Hutspot
Hutspot

Mâncare tradițională olandeză ce face trimitere la trecutul istoric al acestei țări.

4 persoane peste 45 min Mediu
Cum se mănâncă homarii?

Vesela obligatorie

Mâncărurile bazate pe fructe de mare, atât de populare în bucătăria italiană, sunt considerate îndeobşte a fi dificil de consumat. Contrar aparenţelor, mâncarea homarului nu este o corvoadă, cu condiţia însă să dispunem de instrumentele corespunzătoare.

  • de bază sunt aici cuţitul şi furculiţa,
  • cleştii cu ajutorul cărora se sfărâmă carapacea... cleştilor homarului,
  • furculiţa cu doi dinţi îngustă, cu care se extrage carnea din cleşti şi picioare,
  • un şervet mare sau un şorţ de plastic.

Arta de a mânca

În restaurante, homarul se serveşte de obicei întreg dar gata preparat pentru mâncare, cu o franzeluţă caldă şi cu unt şi usturoi. Carnea cozii este descoperită, deci o putem scoate cu o furculiţă. O unealtă specială serveşte la strivirea carapacei cleştilor, care conţine o carne deosebit de gustoasă, aceasta se suge direct din carapace. Restul cărnii se mănâncă cu degetele sau cu furculiţa.

Dacă homarul a fost servit întreg şi nu dispunem de cleşti, ţinem cu o mână carapacea pe farfurie iar cu a doua separăm picioarele de corp, le rupem şi sugem conţinutul. Fiecare bucată de carne se înfige în furculiţă şi se moaie în unt sau în sos. Carapecele goale se depun într-un castron prevăzut în acest scop. La sfârşitul mesei primim un bol cu apă fierbinte şi felii de lămâie, pentru ca să ne putem spăla pe mâini.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.