Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cum se mănâncă anghinarea?

Introduceţi în dieta dumneavoastră personală cea mai sănătoasă legumă a lumii, adică anghinarea. În antichitate aceasta era numită „hrana bogaţilor” deoarece aceştia o foloseau pentru a remedia afecţiunile legate de consumul excesiv de grăsimi şi alcool. Din anghinare comestibil este în principal receptacolul şi partea cărnoasă a frunzelor. Frunzele se moaie în sosuri sau în paste de tip dip, preparate conform preferinţelor proprii, iar miezul, adică receptacolul florii de anghinare, se mănâncă singur sau în salate, fiind considerat cea mai gustoasă parte a plantei. Anghinarea se prezintă împreună cu: apă pentru clătirea mâinilor şi o farfurie pentru resturi.

Anghinarea face parte din alimentele care se mănâncă cu mâna.

  • cu o mână ţinem leguma;
  • cu arătătorul şi cu degetul mare al celeilalte mâini rupem delicat petalele, începând cu cele de la margine;
  • partea cărnoasă a acestora se cufundă în sos şi apoi se soarbe fără a face zgomot;
  • resturile se pun pe o farfurie specială.

După ce terminăm cu frunzele, ajungem la inimă, adică la miezul gustos al anghinarei. Ne clătim deci degetele şi o mâncăm cu ajutorul cuţitului şi al furculiţei, separând părţile necomestibile.


Rețete care te-ar putea interesa

Salată de morcovi cu mere și porumb
Salată de morcovi cu mere și porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Chipsuri de legume cu guacamole cu broccoli
Chipsuri de legume cu guacamole cu broccoli

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane 15-30 min Simplu
Ouă coapte pe pat de broccoli
Ouă coapte pe pat de broccoli

Un mic dejun special, plin de vitamine și proteine

4 persoane 15-30 min Complex
Vită cu garnitură de linte și fasole roșie
Vită cu garnitură de linte și fasole roșie

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

6 persoane 15-30 min Simplu
Cum se mănâncă anghinarea?

Introduceţi în dieta dumneavoastră personală cea mai sănătoasă legumă a lumii, adică anghinarea. În antichitate aceasta era numită „hrana bogaţilor” deoarece aceştia o foloseau pentru a remedia afecţiunile legate de consumul excesiv de grăsimi şi alcool. Din anghinare comestibil este în principal receptacolul şi partea cărnoasă a frunzelor. Frunzele se moaie în sosuri sau în paste de tip dip, preparate conform preferinţelor proprii, iar miezul, adică receptacolul florii de anghinare, se mănâncă singur sau în salate, fiind considerat cea mai gustoasă parte a plantei. Anghinarea se prezintă împreună cu: apă pentru clătirea mâinilor şi o farfurie pentru resturi.

Anghinarea face parte din alimentele care se mănâncă cu mâna.

  • cu o mână ţinem leguma;
  • cu arătătorul şi cu degetul mare al celeilalte mâini rupem delicat petalele, începând cu cele de la margine;
  • partea cărnoasă a acestora se cufundă în sos şi apoi se soarbe fără a face zgomot;
  • resturile se pun pe o farfurie specială.

După ce terminăm cu frunzele, ajungem la inimă, adică la miezul gustos al anghinarei. Ne clătim deci degetele şi o mâncăm cu ajutorul cuţitului şi al furculiţei, separând părţile necomestibile.