Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cum decorezi masa de Crăciun

Sărbătorile de iarnă se aproapie, iar toată lumea se adună nerăbdătoare în jurul mesei. În afară de preparatele specifice pe care le vei servi, trebuie să ţii cont şi de faptul că servirea acestora joacă un rol extrem de important. Când vine vorba de decoraţiuni, trebuie să ai grijă să nu foloseşti prea multe, pentru că rişti să obţii o masă bogată în accesorii şi decoraţiuni, dar săracă în preparate.

În această perioada te poţi folosi de elementele specifice iernii pentru a da o notă festivă întregului aranjament. Poţi folosi chiar elemente din natură, precum conurile de brad aşezate în farfurie, alături de steluţe decorative, globuri, crenguţe de brad sau diverse dulciuri cum ar fi: turta dulce, biscuiţii cu scorţişoară şi fursecurile frumos decorate.

Noi îţi recomandăm să nu foloseşti prea multe culori, însă te poţi folosi de alte elemente care vor atrage atenţia oaspeţilor cum ar fi acadelele colorate pe care le poţi agaţa de pahare.

Poţi pregăti şi brioşe pe care să le decorezi cu elemente specifice Crăciunului si pe care poţi aplica brăduţi de zahăr sau perle comestibile pentru un plus de efect.

Lumina caldă a lumânărilor joacă un rol important, iar masa de sărbătoare este incompletă fără ea. Poţi alege lumânărele cu aromă de brad, scorţişoară şi portocale sau turtă dulce pentru a crea o atmosferă de basm.

Combinaţiile roşu – alb - auriu; roşu – verde, roşu – alb sunt preferate în această perioadă. Poţi folosi de exemplu, o faţă de masă roşu cu auriu, farfurii albe cu o dungă aurie şi şerveţele aurii.

Descoperă aici selecția specială pentru rețete de Crăciun!


Rețete care te-ar putea interesa

Spaghetti cu legume
Spaghetti cu legume

Delicioase şi savuroase aceste spaghetti cu legume. Iar faptul că veţi folosi legume congelate vă va scuti de efort şi nu va fi nevoie să spălaţi şi tăiaţi legumele. Astfel veţi ecosomisi şi timp, de care vă veţi bucura alături de cei dragi. Simplu, uşor, eficient.

4 persoane 30-45 min Simplu
Mini tarte cu ciuperci și spanac
Mini tarte cu ciuperci și spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

2 persoane sub 15 min Simplu
Salată cu pui, porumb și fasole roșie
Salată cu pui, porumb și fasole roșie

O salată delicioasă de vară

2 persoane 30-45 min Simplu
Știucă umplută cu Bonduelle China Mix
Știucă umplută cu Bonduelle China Mix

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.

4 persoane 15-30 min Simplu
Cum decorezi masa de Crăciun

Sărbătorile de iarnă se aproapie, iar toată lumea se adună nerăbdătoare în jurul mesei. În afară de preparatele specifice pe care le vei servi, trebuie să ţii cont şi de faptul că servirea acestora joacă un rol extrem de important. Când vine vorba de decoraţiuni, trebuie să ai grijă să nu foloseşti prea multe, pentru că rişti să obţii o masă bogată în accesorii şi decoraţiuni, dar săracă în preparate.

În această perioada te poţi folosi de elementele specifice iernii pentru a da o notă festivă întregului aranjament. Poţi folosi chiar elemente din natură, precum conurile de brad aşezate în farfurie, alături de steluţe decorative, globuri, crenguţe de brad sau diverse dulciuri cum ar fi: turta dulce, biscuiţii cu scorţişoară şi fursecurile frumos decorate.

Noi îţi recomandăm să nu foloseşti prea multe culori, însă te poţi folosi de alte elemente care vor atrage atenţia oaspeţilor cum ar fi acadelele colorate pe care le poţi agaţa de pahare.

Poţi pregăti şi brioşe pe care să le decorezi cu elemente specifice Crăciunului si pe care poţi aplica brăduţi de zahăr sau perle comestibile pentru un plus de efect.

Lumina caldă a lumânărilor joacă un rol important, iar masa de sărbătoare este incompletă fără ea. Poţi alege lumânărele cu aromă de brad, scorţişoară şi portocale sau turtă dulce pentru a crea o atmosferă de basm.

Combinaţiile roşu – alb - auriu; roşu – verde, roşu – alb sunt preferate în această perioadă. Poţi folosi de exemplu, o faţă de masă roşu cu auriu, farfurii albe cu o dungă aurie şi şerveţele aurii.

Descoperă aici selecția specială pentru rețete de Crăciun!